Kohtaa aito Espanja – Alicante

Laadukkaiden resortien ja long stay -kohteiden lisäksi alueella odottaa erinomainen ilmasto 

Alicanten alue tarjoaa hienot puitteet golfmatkoille; peliviikkojen hotelli- ja kenttätarjonta on laaja ja kohteessa on mahdollisuus viettää myös pidempi long stay -loma. Välimeren rannikolla kohtaat aidon espanjalaisen tunnelman ja tarjolla on useita vaihtoehtoja budjetin mukaan. Kaikkea yhdistää hyvä lomagolf ja miellyttävä ilmasto.

Teksti: Tero Parkkinen   Kuvat: Kentät

Espanja on suomalaisten golfaajien ykköskohde ja sen suosio on vankka. Eri loma-alueiden suosio vaihtelee kausien mukaan, mutta Alicanten seutu on koko ajan vahvistanut asemiaan. 

OnGolfin perustajiin kuuluva Mari Jokinen uskoo alueen voimaan jatkossakin. Hän on käynyt kesän aikana varmistamassa, että kaikki maan suurimman golfmatkatoimiston tarjoamat kentät ja kohteet ovat hyvässä kunnossa koronavuosien jälkeen.

“Alicanten lähialueilla on paljon aitoja espanjalaisia kohteita, jotka ovat myös paikallisten suosiossa. Aluetta pidetään myös astetta rauhallisempana kuin Costa del Solia, ja sään suhteen se on aina ollut golfarille suotuisa.”

Laadukkaiden hotellien lisäksi voi majoittautua mainioissa golfresorteissa, jotka soveltuvat hyvin myös pidemmille long stay -lomille. Alicanten alueella pääsee nauttimaan myös Espanjan kiehtovasta kulttuurista ja lumoavista maisemista.

Rentouttavaa lomaa laadukkaissa resorteissa

Kun kaipaat lomagolfia hyvätasoisessa ja rauhallisessa resortissa, on OnGolfin valikoimissa tarjolla erinomaisia vaihtoehtoja.

Oliva Nova on jo monen kestosuosikki. Sen korkeatasoiset ja monipuoliset palvelut sekä sijainti vain tunnin ajomatkan päässä Alicanten lentoasemalta on toimiva yhdistelmä”, kertoo Jokinen. 

Lomakeskus on Alicanten pohjoispuolella sijaitsevalla loma-alueella, jota pidetään säätilastojen mukaan Manner-Espanjan aurinkovarmimpana.

“Oliva Novan suosion resepti on yksinkertainen: hienoa golfia, erinomainen hotelli, Välimeren parhaat makuelämykset – ja tietenkin aurinkoa. Ei ihme, että moni haluaa sinne uudestaan.”

Hotelli on arvostettu, ja kokemuksen kruunaa resortin kenttä, joka on syntynyt Seve Ballesterosin suunnittelutyönä. Vuonna 1995 avattu kenttä on lomagolfia parhaimmillaan: leveitä upeasti muotoiltuja väyliä, hienoja viheriöalueita ja sopivasti haasteita. Kenttäalue on varsin tasainen, joten se sopii hyvin myös käveltäväksi ja kierroksella on yleensä seurana myös mukava viilentävä merituuli.

“Oliva Nova on loistovalinta aktiivilomailijalle, koska lomaan voi yhdistää hotellialueella myös padelia, tennistä tai ratsastusta. Uima-altaiden lisäksi resortissa on oma kylpylä ja upea hiekkaranta.”

Resortissa on lukuisia ravintoloita, joissa pääset nauttimaan kansainvälisen keittiön parhaiden annoksien lisäksi paikallisia herkkuja. Pelipäivien jatkopelit on kiva pelata joko allasterassilla, rantabaarissa tai irlantilaisessa pubissa. Oliva Novan golfresort sijaitsee parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Denian kaupungista, jossa kohtaa lisää paikallista väriä ja tunnelmaa. 

La Sella.
Oliva Nova.

Viiden tähden lomailua Alicanten auringossa

Myös OnGolfin valikoimissa oleva La Sella on noussut hetkessä monen ykköskohteeksi. Alicanten läheisyydessä nautit niin huippuluokan golfista kuin viiden tähden resortin palveluista. La Sellan resort sijaitsee luonnonpuiston keskellä välimerellisissä maisemissa, ja tarjoaa rauhoittavat puitteet lomalle. 

La Sella kylpee säätilastojen mukaan auringossa 300 päivää vuodessa, ja vain kymmenen minuutin ajomatkan päästä löytyy Dénian lomakaupunki ja alueen parhaat hiekkarannat. 

“Lomailu La Sellassa on helppoa, sillä hotellin kentän 27 reikää sijaitsevat suoraan hotellin edessä. Myös hotellin ravintola on saanut erinomaista palautetta asiakkailtamme”, Jokinen toteaa.

Resortin 27-reikäisen kentän on suunnitellut Masters-voittaja José María Olazábal, ja väylät ja viheriöt ovat huippukunnossa viimeaikaisten suurien uudistustöiden jäljiltä. Kolmea yhdeksän reiän kenttää yhdistelemällä saa mukavasti vaihtelua pelimatkan golfpäiviin. La Sella on toiminut myös naisten Euroopan Tourin kisakenttänä.

“Myös La Sella hotelli on remontoitu viime vuosien aikana kokonaan ja sen moderneissa huoneissa, huippuluokan spassa ja ravintoloissa on mukava viettää lomaa. Täällä viihtyy varmasti, eikä pelipäivän jälkeen tarvitse välttämättä poistua resortista.”  

Suosio long stay -kohteena kasvaa

Alicanten alue on nyt myös yhä useampien long stay -matkailijoiden valinta. Noin kuukauden kestävä matka on loistava vaihtoehto golfareille, jotka haaveilevat pidemmästä irtiotosta joko kauden jälkeen tai keväällä.

“Syksyn lisäksi kevään long stay -lomat ovat selvästi kasvussa. Kunnon irtiotto auringossa auttaa jaksamaan ja pitkän loman aikana voi rauhassa tutustua paikalliseen ympäristöön ja kulttuuriin.”

Long stay -lomalla jää aikaa golfin lisäksi muullekin toiminnalle. Kun yhä useammalla on mahdollisuus tehdä etätöitä, ovat työssäkäyvät golfarit kiinnostuneet long stay -mahdollisuuksista. Eläkeläisten lisäksi long stay -lomille lähtee yhä nuorempia ja myös perheitä sekä yksinmatkaavia.

“Olemme valinneet Long stay -kohteet niin, että eläminen on vaivatonta, huoneistot hyvin varusteltuja, ja kaikki tarvittavat palvelut lähellä. Ja tietenkin kaikki kohteet tarjoavat hyvää golfia.”

Uutuuskohde merellisissä maisemissa

OnGolf on lisännyt valikoimiinsa uuden viehättävän välimerellisen resortin, joka sijaitsee aivan merenrannassa. Mar de Pulpí tarjoaa tyylikästä asumista ja sopii mainiosti long stay -lomailuun. Resort sijaitsee reilun puolentoista tunnin ajomatkan päässä Alicanten lentokentältä.

“Mar de Pulpin huoneistot ovat tilavia ja moderneja; hyvin varustellun keittiön lisäksi niissä on erillinen olohuone ja kerroksesta riippuen joko terassi tai pieni piha. Lomakeskuksessa on supermarket, kolme ravintolaa, rantaravintola ja erilaisia ​​uima-altaita”, Jokinen kertoo.

”Mar di Pulpissa et tarvitse edes omaa autoa. Kaikki palvelut löytyvät läheltä ja golfkentille on bussikuljetukset.”

Long stay -lomalla pelataan kolmella erityyppisellä kentällä. Mar di Pulpissa ”kotikenttänä” toimii Aguilon Golf, joka on alle kymmenen minuutin ajomatkan päässä lomakeskuksesta. Matkan muille kentille Lorca Golfiin ja Desert Springsiin on vajaan puolen tunnin ajomatka.

Aguilon Golf on palkittu jopa Euroopan parhaana aavikkokenttänä ja se tarjoaa sopivasti haasteita ja paljon silmänruokaa. Maisemat vaihtelevat Sierra Aguilon -vuoristosta Pulpinlahden merinäköaloihin.  

Kauniissa vuoristomaisemissa laakson pohjukassa sijaitsevassa Lorca Golfissa sen sijaan löytyy isoja kumpuilevia griinialueita ja strategisesti hyvin sijoitettuja bunkkereita. Myös Desert Springs on tunnettu Arizonan ja Kalifornian tyyliä yhdistelevä kenttä, joka on todellinen elämys.  

Mar di Pulpi sijiaitsee vain 15 minuutin ajomatkan päässä Aguilasin pienestä rannikkokaupungista, jossa on 35 000 asukasta. Sieltä löytyy hyvä ostoskeskus, paikalliset markkinat, venesatama ja kävelykatu monine ravintoloineen.  

Mar de Pulpi.
Mar de Pulpin matkoihin kuuluu pelejä komealla Aguilonin kentällä.

Uusi kohteita luvassa

OnGolfin Mari Jokinen kertoo, että kevään Alicanten tarjonta laajenee vielä talven aikana. Alueen kohteet ovat herättäneet niin paljon ennakkokyselyjä jo kesän aikana. Keväällä ennen kauden alkua on mahdollisuus viettää lomaa mm. Bonalbassa, joka on aivan Alicanten läheisyydessä, mutta samalla todella rauhallisessa miljöössä.

Bonalba löytyy alle vartin ajomatkan päässä Alicanten keskustasta, joten kaupungin palveluita ja ravintoloita on helppo lähestyä. Resortin oma golfkenttä on mainio lomakenttä ja lisäksi alueelta löytyy mm. kylpylä ja lämmitetty uima-allas.

Murcian vieressä oleva La Torre Golf Residence on myös kiitelty long stay -kohde sen upeiden golfmahdollisuuksien takia.

“Lyhyen ajomatkan sisältä löytyy kaikkiaan kuusi Jack Nicklausin piirtämää golfkenttää, jotka on suunniteltu ennen kaikkea rentouttavaan lomagolfiin.

La Torressa on tunnelma kuin pikkukylässä, ja resortin huoneistot ovat moderneja ja hyvin varusteltuja.”