Irtiotto arjesta matkailuautolla

Foren toimitus testasi: Matkailuautolla reissaaminen on kätevää. Bägi kulkee kätevästi mukana, eikä vie tilaa.

Helsingistä vain reilun tunnin ajon jälkeen pääsi aurinkoiseen saaristomaisemaan Tammisaaren eteläpuolella. Idyllinen Sommaröstrand on uusi vierassatama, jossa on sähköllä varustetut paikat myös matkailuautoille. Sataman huoltorakennuksessa löytyvät suihkut, wc:t, tilaussaunat ja bistro kahvila. Kaikki toimi ja fiilis perjantai-iltana oli rento. Ajatuksissa ei ollut arjen askareita.

Hyvä uni, parempi mieli toteutuivat loistavasti matkailuauton viihtyisissä ja yllättävän tilavissa tiloissa. Aamulla sai pukeutua rauhassa peliasusteisiin ja valmistella siirtymistä golfaamaan Eke Golfiin. Kaikki toimi kätevästi, sillä ei ollut tavaroiden rahtaamista edestakaisin hotellin ja auton välillä. Esimerkiksi bägit oli helposti saatavilla auton tilavissa tavaratiloissa.

Ajo Sommaröstrandista Eke Golfiin on vajaat 15 kilometriä, mikä taittui vajaassa puolessa tunnissa. Eke Golf antoi haastetta mäkisellä kentällään, mutta hurjat maisemat palkitsivat kaiken puhkimisen.

caravan2

Kemiönsaari – vuoden kotimaan kohde

Aurinkoa, merimaisemia, historiallisia kohteita ja laajat palvelut – ihan syystä Kemiönsaarta on nostettu tämän vuoden parhaaksi kotimaan kohteeksi. Valitsimme Kasnäsin niemen illanviettoon ja yöpymispaikaksi.

Kasnäsin kylpylän välittömään läheisyyteen on vuosi sitten rakennettu Kasnäs Caravan -alue, jossa palvelut oli huippuluokkaa. Sähköllä varustettu paikka merinäkymin antoi silmäniloa ja uudessa huoltorakennuksessa oli sauna jatkuvasti lämpimänä.

Satama-alueella oli lauantai-iltana mukava vilske, mitä oli viihdyttävää katsella. Kasnäsin satamaan pääsee isommallakin veneellä ja venepaikkoja on runsaasti, joten katseltavaa riitti. Sataman persoonallisilla pienillä kauppakojuilla oli lystikästä käydä hankkimassa matkamuistoja.

caravan1

Bjärkas Golf ja historian havinaa

Päätimme lopettaa saaristoajelun Bjärkas Golfiin. Matkailuauton kyydissä koki upeat saaristomaisemat uudella tasolla, sillä näkyvyys korkeammalta on huomattavasti parempi.

Saapuminen Västanfjärdiin ja Bjärkas Golf & Gård -tiluksille on elämys. Tilan yli kolmesataavuotisen historian voi jopa haistaa tilan herttaisuudessa: vanhoja rakennuksia, hulvattomia kylttejä ja ihania keramiikkapajoja.

Bjärkasin kenttä on kaikille avoin 18-reikäinen par3-kenttä, soveltuu niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin pelaajille. Kentän kausi on pitkä, sillä kenttä on auki huhtikuusta marraskuuhun. Myös Bjärkas Gårdin majoituspalvelut ovat erinomaiset.

 

Teksti ja kuvat: Lena Tamminen