Eliittiluokan golfia ja lomailua Dubaissa ja Abu Dhabissa

Dubai ja Abu Dhabi ovat synonyymeja korkeatasoiselle golflomalla huippuluokan olosuhteissa. Arabiemiirikunnista löytyvät maailman parhaat kentät ja takuuvarmasti aurinkoinen pelisää.

Arabiemiirikunnat ja erityisesti sen parhaat golfkohteet Dubai ja Abu Dhabi ovat loistavia valintoja syksystä kevääseen. Tarjolla on maailmanluokan golfia, rantoja, ostoksia ja hotelleja joka kukkarolle. Ja tämä kaikki löytyy vain kuuden tunnin lentomatkan päässä Suomesta.

Yhdistyneet arabiemiirikunnat eli Arabiemiirikunnat on käytännössä autiomaan peittämä valtio Arabian niemimaalla Persianlahden rannikolla. Kaikkiaan seitsemän emiirikunnan liitto on perustettu 1971 ja se on tullut tutuksi vahvasta taloudesta, joka on perustunut öljyyn ja maakaasuun.

Öljy houkutelli Persianlahdelle ulkomaalaisia tekemään kauppaa ja matkailemaan. Samalla alue on nousi myös ainutlaatuiseksi golfkohteeksi.

Arabiemiirikuntien 21 kentästä suurin osa on Dubaissa, joka on tunnetuin lomakohteista. Dubai Creek, Jumeirah, Emirates, Montgomerie, Els Club, Arabian Ranches, Trump International ovat kentän nimiä jotka herättävät heti pelihalut.

Dubai Creek Golf Club.

Pääkaupunki Abu Dhabin suosio nousussa koko ajan golfareiden keskuudessa, koska sinne on viime aikoina noussut lisää huippukenttiä. Perinteisen Abu Dhabi Golf Clubin lisäksi alueelta löytyvät kiitosta saanut Saadiyat Island Beach Golf Club ja koko niemimaan parhaaksi usein arvostettu Yas Links.

Helin Matkojen toimitusjohtaja Lea Simpanen nostaa Arabiemiraatit yhdeksi suurimmista suosikeistaan kaikista golfkohteista. Simpanen arvostaa huippulaatua yksityiskohtia myöden ja huippuluokan palvelua. Kenttien lisäksi muut palvelut ovat golfkeskuksissakin huippuluokkaa.

”Golfklubit näyttävät enemmän oopperataloilta, kuin perinteisiltä kotoisilta klubeilta. Ne ovat sekä ulkoisilta puitteiltaan, että palvelultaan eliittiluokkaa”, kokenut golfmatkailija kertoo.

Klubien proshopit ovat hyvin varusteltuja, pukuhuoneet ja ravintolat korkeatasoisia. Useammalta klubilta löytyy myös spa-palvelut.

Jos päivällä on liian kuumaa, voi niin Dubaissa kuin Abu Dhabissa kokeilla myös pelaamista illalla valaistulla kentällä.

”Emirates Golf Clubin Faldon kentällä voi kokeilla yögolfia, jos päivän hellepelaaminen ei innosta. Täydelle kierrokselle ehtii vielä viimeistään 19.45 tiiauksella, ja ysin pääsee pelaamaan vielä klo 21.55.”

Dubain lisäksi Abu Dhabi teki vaikutuksen Simpaseen.

”Pelasimme kierroksen Saadiyat Island Golfissa, joka on links-kenttä upeilla merimaisemilla. Pieniä kauriita tuli näyttäytymään tiiboksiin, joten olo oli kuin golf-safarilla. Saadiyat Island on luonnonsuojelualuetta, upeaa valkoista rantaa kilometrikaupalla. Täällä viettäisin mielellään viikon ranta-golfloman.”

Golfin lisäksi Yas Islandilla ajetaan F1-kisa, ja se on tunnettu myös Ferrari Worldista. Myös Yas Waterworld löytyy lapsille ja lapsenmielisille. Dubaista Abu Dhabiin on vain vajaan 1,5 tunnin ajomatka, eli nämä kaksi kohdetta voi hyvin yhdistää.

Golfin lisäksi Dubaissa ja Abu Dhabissa on paljon nähtävää ja koettavaa.

”Aavikkosafari on ihan “must”. Iltapäivällä lähdetään kohti hiekkadyynejä, joilla kruisaillaan nelivedoilla ylös alas dyynejä, ja ihaillaan purppuranpunaista auringonlaskua. Illan jo pimennyttyä saavutaan beduiinileiriin, jossa nautitaan runsas ja maittava illallinen. Illan ohjelmassa on myös napatanssia, kameliratsastusta, dyynisurffausta, hennatatuointia ja shishaakin, paikallista vesipiippuakin voi kokeilla.”

Toinen must-kohde Dubaissa on Simpasen mukaan käynti maailman korkeimmassa rakennuksessa, Burj Khalifassa.

Artikkeli on julkaistu Fore!n numerossa 4 / 2017

Lisätietoa: www.helinmatkat.fi

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia

Comments are closed.