Fuerteventuran parasta all inclusive -golfia

Fuerteventura on aina ollut Kanaria lomasaarien suosituimpia kohteita takuuvarman auringon ja upeiden hiekkarantojen takia. Uudistunut Jandian golfkeskus nostaa saaren golfareiden keskuudessa uudelle tasolle. Saaren eteläosassa sijaitseva Jandian kenttä yhdistettynä all inclusive –majoitukseen on takaavat vaivattoman golfloman auringossa.

Fuerteventuran maisema poikkeaa selvästi naapurisaarista. Jopa hieman aavikkomainen hiekkamaisema on yleisesti hallitseva näkymä, mutta vehreässä eteläkärjessä kokenutkin Kanarian kävijä yllättyy. Maisema muuttuu saaren perinteisiä loma- ja golfkohteita vihreämmäksi mutta samaan aikaan auringosta eikä hiekkarannoista tarvitse tinkiä.

Fuerteventura on ollut aina takuuvarma sään suhteen. Mahtavat hiekkarannat ja hyvät harrastusmahdollisuudet ovat nostaneet sen aktiivisten liikkujien lomakohteiden listalla korkealle.

Uudistunut Jandian golfkeskus

Saaren eteläosassa, tunnin ajomatkan päässä lentokentältä sijaitseva Jandian golfkeskus on läpikäynyt täydellisen muodonmuutoksen. Se on avattu uudelleen syksyllä 2014. Tiit, väylät ja viheriöt ovat saaneet uudet ilmeet ja lopputulos on kiehtova kokonaisuus.

Golfarkkitehdin Ron Kirbyn luomus sijaitsee Jandian pikkukaupungin läheisyydessä ja tarjoaa haasteita vaikka koko peliviikon ajaksi. Golfkenttä on hyvä kokonaisuus lyhyempiä ja haastavampia väyliä, jotka testaavat varmasti pelaajan taidot ja pelistrategian.

Jos kaipaa vaihtelua, on pelimatkaan mukava yhdistää myös Fuerteventuran eteläosan toinen kenttä Playitas. Noin 45 minuutin ajomatkan päässä Jandiasta sijaitseva mielenkiintoinen links-henkinen kenttä on mainio lisä viikko-ohjelmaan. Se on luonteeltaan aivan erilainen kenttä. Playitas on modernien standardien mukaan lyhyt par 67-kenttä, mutta se tarjoaa elämyksiä myös paremmalle pelaajalle.

Haasteita laaksomaisemissa

Jandia Golfin kaunis kenttäalue on monipuolinen ja vaihteleva. Väylät, vuoristo ja meri luovat unohtumattoman kontrastin värien muodossa. Kaupungin upea hiekkaranta ja majakka näyttävät suuntaa useimmilla väylillä.

Vehreässä laaksossa kulkevat väylät ovat suojassa kovimmalta tuulelta, mutta sen vaikutus on otettava huomioon lyöntejä suunniteltaessa. Aurinkoisella säällä virkistävä tuuli onkin tervetullut kumppani kierrokselle.

Jos kierroksen jälkeen malttaa lähteä rangelle ja lähipelialueelle, tarjoaa golfkeskus mainiot olosuhteet harjoitteluun. Jandia Golf on hyvä vaihtoehto myös vähemmän pelanneille ja lyhyempi lyöntisille. Kentällä on jonkun verran korkeuseroja ja muutaman väylän välillä on pidemmät siirtymät.

Fuerteventuran eteläosa yllättää

Fuerteventura on Kanarian saariryhmän toiseksi suurin saari ja se elää käytännössä täysin turismista. Afrikan mantereelle on saarelta enää sata kilometriä. Saarelta löytyy hotellikeskittymien lisäksi kuitenkin myös viehättäviä kalastuskyliä.

Fuerteventuran saaren nimi tarkoittaa yhden tarinan mukaan suurta seikkailua. Toisen teorian mukaan saaren nimi tulee espanjankielestä ja tarkoittaa voimakasta tuulta. Molemmat ovat paikkaansa pitäviä selityksiä.

Ilmasto on saarella suosiollinen aktiiviselle lomailijalle, koska lämpötila ei juuri laske alle 18 asteen. Toisaalta saaren lämpötilat harvoin nousevat koviin hellelukemiin, ja tasaisesta aurinkoisesta säästä saa nauttia läpi vuoden. Lämpimämpinäkin päivinä lähes aina puhaltava tuuli pitää olosuhteet mukavina.

Jandian kaupunki ja läheiset kalastajakylät ovat retken arvoisia eikä kalaravintoloita kannata unohtaa. Idyllisen ja rauhallisen espanjalaiskylän vastapainona aktiivinen lomailija löytää Fuerteventuran eteläosissa paljon aktiviteetteja ja harrastusmahdollisuuksia.

All inclusive –paketti takaa, että Club Jandia Princess –hotellissa lomailu on vaivatonta ja helppoa.

Club Jandia Princess hemmottelee all inclusive -tarjonnalla

Viehättävä Club Jandia Princess –hotelli sijaitsee rauhallisella ja kauniilla alueella noin kymmenen minuutin ajomatkan päässä Jandian keskustasta ja golfkentältä. Hotelli Princess on rakennettu perinteiseen kanarialaiseen tyyliin ja se koostuu useista rakennuksista.

Vehreä puutarha ympäröi allasalueita ja auringonottotiloja. Esimerkiksi OnGolfin matkoilla asiakkaat majoittuvat rauhalliselle ”adult only” -puolelle, jossa on oma erillinen allas-alue baareineen.

Club Jadia Princess on ns. all inclusive -hotelli, eli kaikki juomat ja ruuat kuuluvat matkan hintaan kello 10-23. Buffetravintolassa tarjoillaan aamiainen, lounas ja illallinen. Allasalueen yhteydessä olevassa La Choza -ravintolassa on tarjolla myös lounasta koko päivän.

Kaksi kertaa viikossa voi illallisen nauttia myös a la carte -ravintolassa. Hotellissa on viisi baaria ja paljon järjestettyä ohjelmaa. Huoneet ovat tilavat ja raikkaat. Kaikissa huoneissa on parveke tai terassi.

Lisätietoa: OnGolf

Artikkeli on julkaistu Fore!-lehden numerossa 1/2017.