Kesän TOP 5 -golfleffat

Kesäkierrosten jälkeen on kiva hakea lisää fiilistä golfleffoista. Golfista kertovia elokuvia on varsin vähän, ja vaikka kentät tarjoavat upean miljöön leffoille, on lajin hienoudet vaikea saada uskottavasti toimimaan valkokankaalla.

Suosittelemme klassikkokomedioita Caddyshack ja Happy Gilmore kaikille lajin ystäville. Tin Cup sopii hieman romanttisempaan tunnelmaan ja The Legend of Bagger Vance ja The Greatest Game Ever Played vaativat jo hieman enemmän kiinnostusta lajin historiasta.

Oletko jo nähnyt nämä leffat?

1. Happy Gilmore

Adam Sandlerin esittämän, jääkiekkoammattilaisuudesta haaveilevan mutta uuden elämän golfarina löytävän Happy Gilmoren tarina naurattaa vuodesta toiseen. Kannattaa katsoa, miten Gilmoren lämäri toimii golfkentillä.

2. Caddyshack

Golfin klassikkoleffa, joka kestää monta katsomista. Ja joka naurattaa aina. Bushwoodin Country Clubin uskomattomat tarinat vain paranevat kohtaus kohtaukselta. Leffan suomalainen nimi “Latvasta laho” on huonoudessaan jopa nerokas. Elokuvassa on monta huippunäyttelijää ja ikimuistoista golfhahmoa. Be The Ball!

3. The Legend of Bagger Vance

Hieno kuvaus Walter Hagenin aikakaudesta ja caddie-mentori -suhteesta. 30-luvulle sijoittuvan kertomuksen pääosissa on varsin nimekäs näyttelijäkaarti; Will Smith, Matt Damon and Charlize Theron. Robert Redford vastaa ohjaamisesta.

4. The Greatest Game Ever Played

Francis Ouimet oli amatöörigolfaaja, jonka tarina US Openissa 1913 on yksi kilpagolfin hienoimmista. Upean kirjan pohjalta tehty leffa toimii myös hienosti. 

5. Tin Cup

Kaunis rakkaustarina, joka on myös samalla kertomus caddien ja pelaajan suhteesta. Kevin Costner tekee unohtumattoman roolin Roy McAvoyna, joka yrittää pelastaa peliuransa ja rakkauselämänsä. Mutta voittaako hän US Openin? Mukana myös Rene Russo ja Don Johnson.