Alicanten laadukas ja monitahoinen golftarjonta

Alicanten alue tarjoaa erinomaisen kattauksen huippuluokan resorteista hieman edullisimpiin, mutta golfin ja lomailun kannalta äärimmäisen toimiviin golfkeskuksiin. La Manga edustaa espanjalaista golfkulttuuria parhaimmillaan. Kolme kenttää, erinomaiset majoituspalvelut sekä muut monipuoliset palvelut tekevät siitä yhden Euroopan hienoimmista golfresorteista. Toisaalta Valle de Esten ja Desert Springin tasoista golfia paremmalla hinta-laatu -suhteella on vaikea löytää.

Alicante on haastanut Malagan seudun hyvien lentoyhteyksien ja koko ajan kasvavan laadukkaan golfkenttätarjonnan avulla. Jos alue ei ole vielä tuttu, Espanjaan matkaavan kannattaa tarkistaa Alicanten golfmatkat ennen kuin tekee lopullisen päätöksen lomastaan.

Pelimatkallaan takuuvarmaa lämpöä ja tasokasta golfia etsivä on helppo valita kohteekseen Alicanten eteläpuolella oleva Valle del Este. Johtava golfmatkojen järjestäjä OnGolf on ottanut kohteen tarjontaansa ja vastaanotto on ollut hyvä.

”Tämän parempaa hinta-laatu –suhdetta on vaikea golflomalle löytää”, perustelee Tuomas Kiiskinen OnGolfilta.

”Andalucian koillisnurkassa, Almerian provinssissa sijaitseva golfkeidas on Espanjan aurinkoisinta aluetta. Golfarille tämä tarkoittaa entistä pidempää pelikautta huippuluokan olosuhteissa.”

Aurinkoa ja ainutlaatuista autiomaagolfia

Valle del Estea voi luonnehtia hyvän mielen golfkentäksi. Se on lomagolfia parhaimmillaan kaiken tasoisille harrastajille. Vaihteleva väylät ovat mieleenpainuvia ja viheriöt isoja. Vaikka kentältä löytyy myös korkeuseroja, soveltuu se hyvin käveltäväksi.

Valle del Estessä halutaan, että golfarit viihtyvät. Siksi kenttä ja laadukkaat harjoitusolosuhteet löytyvät vain lyhyen lähestymislyönnin päästä hotellilta.

Parikymmentä minuuttia Valle del Estestä sijaitseva Desert Spring on todellinen elämys, joka on syytä ehdottomasti ottaa peliviikon ohjelmaan.

Desert Spring on Arizona-henkinen upea autiomaakenttä, jossa väylät risteilevät kaktusten ja kivien välissä. Auringossa tummanvihreät väylät ja autiomaan karu luonto luovat hienon kontrastin ja ennen kokemattoman tunnelman.

Kenttä vaatii tarkkuutta, mutta pallot löytyvät hyvin autiomaa-alueelta. Kenttä soveltuu hyvin myös käveltäväksi.

Almerian provinssissa sijaitseva Valle de Esten golfkeidas on Espanjan aurinkoisinta aluetta

Lomakeskus suunniteltu golfareille

Valle del Estessä on hyvä majoittautua keskellä kenttää sijaitsevaan neljän tähden hotelliin, joka on tehty täysin golflomailijan ehdoilla.

”Vuonna 2014 remontoidun resortin 30 neliömetrin kokoiset huoneet on sisustettu moderniin ja kodikkaaseen tyyliin. Huoneissa on ilmainen wifi. Kaikkiin huoneisiin kuuluu myös parveke tai terassi”, kertoo Kiiskinen.

Puolihoito tarjoillaan hotellin buffet-ravintolassa ja voit nauttia ateriasi myös ravintolan terassilla. Golfklubi sijaitsee hotellin yhteydessä ja golfkentälle on vain muutaman minuutin kävelymatka. Hotellin vieressä sijaitsee pieni plaza-alue, josta löytyy muutaman ravintolan ja baarin lisäksi myös supermarketti.

Loman kruunaa hotellin viihtyisä uima-allasalue, ja hintaan sisältyvän kylpylän vesimaailma, saunat ja jacuzzit. Hotellin ravintolassa on tarjolla mm. almerialaisen keittiön herkkuja ja jälkipelit pelataan tunnelmallisella ulkoterassilla.

Läheisestä, kymmenen minuutin päässä olevasta Garruchan kaupungista löytyy lisää hyviä ravintoloita ja baareja. Valle del Esteen matkustetaan Alicanten kautta. Suoran lennon jälkeen matkaa golfresortiin on pari tuntia.

”Mitä hieman pidemmässä siirtymässä menettää, saa varmasti takaisin elämysten ja matkan hinnan muodossa”, muistuttaa Kiiskinen.

La Manga edustaa tyyliä ja perinteitä

Kohta jo viisikymmentä vuotta vanha La Manga on noussut vuosikymmenien aikana legendaksi golfkohteiden joukossa ja kuuluu ehdottomasti jopa koko Euroopan parhaimmistoon. Se on kahminut matkailupalkintoja ja äänestetty Espanjan parhaaksi golf resortiksi lukuisia kertoja, myös viime vuosina.

La Mangasta ei tarvitse lähteä mihinkään loman aikana. Sieltä löytyy kaikki, resortia voi kutsua jopa pikkukaupungiksi. La Manga on myös suosittu long stay –kohde.

Hotellin kymmenen ravintolan lisäksi tarjolla on paljon muita ruokailupaikkoja, kahviloita ja baareja.

”La Mangassa voit vain heittää ankkurin pohjaan ja nauttia lomasta”, Kiiskinen kuvailee.

Aktiivilomailijalla La Manga on paratiiisi. Golfkenttien lisäksi esim. tenniskentät, jalkapallon harjoituskeskus ja uinnin olympia-altaat takaavat, ettei aika käy pitkäksi. Monet eurooppalaiset huippufutisjoukkueet ovat valinneet La Mangan harjoittelupaikakseen. Kohde on ollut kestosuosikki OnGolfin matkatarjonnassa.

”Alicanten lentoasemalta reilun tunnin matkan päässä sijaitsevasta La Manga löytyy kaikki, mitä aktiivinen lomailija kaipaa ruumiin, mielen ja makunystyröiden harjaannuttamiseen”, Kiiskinen toteaa.

Kolme korkeatasoista kenttää

Golfaajaa kiinnostaa tietenkin eniten La Mangan kolme kenttää, joista kaksi sijaitsee aivan hotellin yhteydessä. South on niistä maineikkaampi ja isännöinyt European Tourin kisoja. North on puistomaisempi ja sopii erinomaisesti lomagolfaajille. Noin parin kilometrin päässä sijaitseva West on maisemiltaan upea ja maastoltaan kentistä mäkisin. Hotellin edustalla on lisäksi hyvät harjoittelualueet lähipelin hiomiseen ja iso range.

Isoja kisojen pelinäyttämö, legendaarinen South-kenttä on klassinen championship-kenttä, jonka väyliä reunustaa leveät palmut. Viheriöt ovat isoja ja tunnettuja nopeudestaan. Kierroksen aikana vesi on mukana pelissä kaikkiaan 15 väylällä.

Kentistä North on tasokas puistokenttä, joka on South-kenttää kapeammista väylistä huolimatta aavistuksen leppoisampi golfkokemus. Kauniin isot palmut reunustavat myös Northin väyliä.  Kentällä on pieniä korkeuseroja, mutta se on hyvin käveltävissä. Kenttä lähtee South-kentän tavoin aivan hotellin yhteydestä.

Dave Thomasin suunnittelema West Course sijaitsee kauniin luonnon keskellä parin kilometrin päässä hotellista. Kenttä on korkeuseroja ja se onkin maisemallisesti näyttävin La Mangan kentistä. Kentän par 3 -väylät ovat erityisen mielenkiintoiset.

La Mangassa voit vain heittää ankkurin pohjaan ja nauttia lomasta.

Kaikki kävelymatkan päässä hotellilta

Viiden tähden Principe Felipe -hotelli sijaitsee South ja North -kenttien yhteydessä. West-kentälle on järjestetty ilmainen kuljetus hotellin puolesta.

Puutarhamaisissa maisemissa sijaitseva Principe Felipe tarjoaa golfarille erinomaiset puitteet helppoon ja rentouttavaan golflomaan.

”Hotellialueen ympäristö on kuin pieni espanjalainen kylä kahviloineen, baareineen ja viihtyisine ravintoloineen. Tasokkaan spa-osaston palvelut ovat maksutta käytössä OnGolfin matkoilla”, kertoo Kiiskinen.

Kävelymatkan etäisyydellä on muut La Mangan lukuisista eri ravintoloista. Tyylikkäästi sisustetuissa huoneissa on puhelin, tv, minibaari, hiustenkuivain, kylpytakit ja kokolattiamatto.

”OnGolfin pelimatkalla pelataan kaikki kolme kenttää ja yhteensä 5 kierrosta golfia. Matkan hintaan sisältyy myös neljä illallista lähialueen ravintoloissa.”

Listätietoa: OnGolf

Juttu on julkaistu FORE!-lehden numerossa 2/17.

Teksti: Tero Parkkinen

Kuvat: Kentät ja hotellit