Unelmien golfloma kiehtovalla Balilla

Bali on Intian valtameren eksoottisimpia lomasaaria. Saarella on tarjolla luontoelämyksiä, valkoisia hiekkarantoja, temppeleitä, ystävällistä palvelua – ja ennen kaikkea huippuluokan golfia. Ainutlaatuinen kulttuuri, trooppinen ilmasto ja nähtävyydet ovat tehneet Balista yhden maailman kuuluisimmista matkailukohteista.

Bali on monen matkailijan unelmien listalla. Vuodenvaihteessa on ainutlaatuinen tilaisuus toteuttaa unelma paratiisilomasta samalla nauttien hyvästä golfista, kun Golfpassi järjestää kahden viikon matkan saarelle.

Golfpassin matkalla asutaan Nusa Duan rauhallisessa luksuskohteessa, joka sijaitsee aivan Bali Nationalin golfkentän yhteydessä. Upeissa huviloissa on oma terassi- ja allasalue, ja alueen upeat valkoiset hiekkarannat kuuluvat Balin parhaimmistoon.

”Alueella on useita kauniita rantoja ja hyvä valikoima ravintoloita, baareja sekä kauppoja ja tasokkaita hotelleja, joiden yhteydessä on kylpylöitä. Alue on kokonaisuudessaan todella siisti ja vehreä. Se sopii myös lapsiperheille”, matkanjohtajana mukana oleva pro Juha-Matti Vuorinen kertoo.

Viiden tähden huvilat ovat todella tilavia ja sisältävät yhteiset oleskelutilat. Jokaisella on luonnollisesti oma tilava hotellihuone kylpyhuoneineen sekä parveke tai terassi.

Vuorinen asuu talvikuukaudet Thaimaan Hua Hinissa, ja tuntee hyvin Aasian golfkentät. Kesäisin hän opettaa Nakkilassa, Raumalla ja Alastarolla. Matkaan kuuluu kaikkiaan seitsemän green feetä.

Matkaan sisältyy lisäksi rajaton golfopetus eli voit halutessasi sopia pron kanssa treenit ennen kierroksia tai vaikkapa vapaapäivälle niin monena päivänä kuin haluat.

Intohimoisen golfarinkin kannattaa välipäivinä tutustua Balin vehreään luontoon ja eksoottisiin nähtävyyksiin.

Kauniita muotoja, merimaisemia ja tropiikin eläimiä

Majapaikan läheisen Bali National Golfin väylät miellyttävät Vuorisen mukaan varmasti kriittisimmänkin golfarin silmää.

”Etuysi tarjoaa kauniita muotoja, merimaisemia ja tropiikin eläimiä. Takaysillä upeat kookospalmut sekä vesiesteet tuovat näyttävyyttä”, hän kertoo.

Signature-reikänä tunnettu 17. väylä on upea parkolmonen, joka pelataan saariviheriölle. Kentällä on pelattu myös arvokilpailuja. Se on uudistettu vain neljä vuotta sitten ja saanut paljon kiitosta suunnittelustaan.

New Kuta Golf tarjoaa puolestaan useilta väyliltä maisemat Intian valtamerelle. Väylät ovat hyvin rullaavia ja kentässä on linkshenkeä aaltoilevine viheriöineen. Viisi tiialuetta varmistavat kaikille sopivan pelinautinnon. Kentällä on pelattu mm. Euroopan Tourin osakilpailu ja muita arvokilpailuja.

Matkan kolmas kenttä, Balin parhaimmistoon kuuluva Handara Golf sijaitsee 1142 m merenpinnasta, joten se tarjoaa raikkaamman sään golfkierrokselle.

”Trooppinen metsä reunustaa väyliä ja kentältä löytyy mm. saaren alkuperäiskukkia”, kertoo Vuorinen.

Ronald Freamin klassikkokenttä on nimetty Golf Magazinen ”Top 50 Greatest Golf Courses in the World”-kenttien joukkoon. Vuonna 2017 kenttää ja resortia uudistetaan ja se aukeaa kesän jälkeen entistä komeampana.

Unelmien lomakohde

Balin paratiisisaari löytyy kahdeksan astetta päiväntasaajan eteläpuolelta Indonesian pääsaaren, Jaavan itäpuolelta. Balin pohjoispuolella on Jaavanmeri ja eteläpuolella Intian valtameri.

Saarella on tarjolla luontoelämyksiä, valkoisia hiekkarantoja, temppeleitä, ystävällistä palvelua – ja ennen kaikkea huippuluokan golfia upeissa resorteissa.

Intohimoisen golfarinkin kannattaa välipäivinä tutustua Balin vehreään luontoon ja eksoottisiin nähtävyyksiin. Kukkaloisto, sademetsät ja tulivuoret ovat Balilla täysin ainutlaatuisia.

Kulttuuri on säilynyt ainutlaatuisena, koska saari on pysynyt hindulaisena saarekkeena keskellä islamilaista Indonesiaa. Neljän miljoonan asukkaan saariryhmä on kuitenkin osa Indonesiaa.

Itse pääsaari on suhteellisen pieni ja siellä on helppo tehdä päiväretkiä. Niin pohjois-eteläsuunnassa kuin itä-länsisuunnassa etäisyyttä on alle 100 kilometriä. Pääkaupunki Denpasar on saaren eteläosassa, ja sen läheisyydessä on Nusa Duan lomakohteen lisäksi paljon turistikohteita.

Hintataso Balilla on suhteellisen edullinen, joten shoppailun lisäksi voi hyvällä omalla tunnolla nautiskella eksoottisista herkuista. Meren herkkujen lisäksi Balilla nautitaan tuoreista vihanneksista ja indonesialaisen keittiön tarjoiluista. Jos ei nauti mausteisesta ruoasta, on valittavissa tietenkin kaikkia kansainvälisen keittiön herkkuja.

Lisätietoa: www.golfpassi.fi

Teksti: Tero Parkkinen

Kuvat: Kentät

Juttu on julkaistu FORE! lehden numerossa 4/2017.