Korineum tarjoaa laatugolfia Välimeren huikeissa maisemissa

Unohtumattomat maisemat, ystävällistä palvelua ja hyvää golfia.  Ei ihme, että Kyproksen pohjoisrannikolla sijaitsevasta Korineumista on jo tullut suomalaisten suosikki. Korineumin golfresort on kaikilla mittareilla arvioituna laadukas lomakohde.

Korineumin arvoa nostaa valmismatkojen hintojen vertailu vastaaviin Välimeren golfresorteihin.  Vastaavaa laadukasta resortia on vaikea löytää näin edullisesti.

Sää on myös golfarin puolella. Kyproksen saarella olosuhteet ovat aina mitä mainioimmat, ja sään puolesta Korineum sopii pelikohteeksi lähes vuoden ympäri. Auringon vastapainona kevyt merituuli viilentää kivasti kierroksella.

Jos on aiemmin kokemusta vain Kyproksen saaren eteläiseltä rannikolta, kannattaa myös Pohjois-Kypros ehdottomasti nähdä. Kun painopiste lomalla on golfissa ja rentoutumisessa, on Korineum oikea valinta. Resortin ulkopuoleltakin löytyy sopivasti mielenkiintoista nähtävää viikon lomalle.

Korineumin kenttä tarjoaa haasteita myös single-tason pelaajille.

Moni-ilmeinen resortkenttä

Korineumin 18-reikäisellä kentällä on luonnetta; se on varsin haastava mutta samalla palkitseva. Etutiiltä kenttä sopii myös vähemmän pelanneille. Kenttä on rakennettu vuoren rinteelle, joten golfautoa kannattaa harkita.

Kymmenen vuotias kenttä tarjoaa 18 väylää, joissa riittää mielenkiintoa koko viikon ajaksi. Peli etenee hyvin. Viisi teepaikkaa antavat mahdollisuuksia ja miesharrastajien kannattaa ehdottomasti pelata kenttä myös muulta kuin ”perinteiseltä keltaiselta” tiiltä.

Jos tulosta haluaa tehdä, laittaa Korineum pelaajan testiin. Bunkkerit ja vesiesteet pitävät huolen, että pelistrategiaa ja mailavalintoja pitää ajatella perusteellisemmin.

Kentällä on monia ikimuistoisia väyliä. Viidettä reikää pidetään yleisesti ns. signature holena. Pallo tiiataan kentän korkeimmalla kohdalla kohti Välimerta. Maisemien lisäksi lyöntipaikalla saa toivottavasti ihailla pallon lentoa alas kohti laaksoa ja väylää.

Upea kenttäalue takaa hienot maisemat meren lisäksi vuoristoon, mm. Viiden sormen vuorelle. Paikan päällä ymmärrät vuoren nimen paremmin. Range ja harjoitusalueet ovat hyvätasoiset, joten golflomalla kannattaa käyttää aikaa myös harjoitteluun. Rangen vieressä on myös kolmen väylän harjoituskenttä.

Moderni klubi ja tilavat huoneet

Korineumin tyylikäs klubitalo on resortin keskipiste. Sen läheisyydessä sijaitsevat majoitustilat, joissa standarihuoneetkin ovat tilavia. Alueelta löytyy uima-allas, kuntosali ja hyvinvointikeskus, tenniskenttä, kolme ravintolaa ja merenrantaan beachclubille järjestyy kuljetus.

Korineumin klubitalosta löytävät myös resortin ravintolapalvelut.

Resort on valmistunut 2009 ja sitä on laajennettu 2011. Korineumissa on  ystävällinen palvelukulttuuri.

Golfresortin omistajaperheellä on hyvin vahva side Suomeen. Vuorineuvos Kauko Rastas oli rakentamassa kohdetta yhdessä liikemies Gunay Cherkezin kanssa. Rastas ei ikinä nähnyt kohdetta valmiina, mutta hänen muistoaan kunnioitetaan pelaamalla joka vuosi Kauko Cup.

Pieni bogey Korineumin reissulla on lentomatka. Pohjois-Kyprokselle, Ercanin kentälle pääsee vain koneen vaihdolla Istanbulissa. Matka Turkish Airlinesin lennolla taittuu kuitenkin mukavasti, koska lennoilla on ilmainen ruoka- ja juomatarjoilu.

Pohjois-Kyproksen alueelta löytyy valitettavasti ainoastaan yksi kenttä. Korineumin 18-väyläinen on kiehtova, mutta kun pohjoisrannalle saadaan toinen kenttä, nousee alue golfareiden silmissä vielä seuraavalle tasolle.

Korineum Golf & Beach Resort tunnelma on rauhallinen. Aktiviteetteja riittää mutta lomailijan on myös helppo rauhoittua ja levätä. Birdiejä Korineumin kortissa on lukuisia. Kohde kannattaa ottaa listalle, kun etsii hyvää golflomaa mainiolla hinta-laatu –suhteella.

Kyrenian vanhassa kaupungissa ja satama-alueella kannattaa vierailla loman aikana.

Kyrenian idyllinen satamakaupunki

Kyrenia ja sen viehättävä vanha kaupunki kannattaa ehdottomasti kokea välipäivänä tai illallisella. Pohjois-Kyproksen suurin kaupunkin sijaitsee parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Korineumin resortista.

Kyrenia perustettiin jo 10. vuosisadalla eKr. ja se oli vuosisatojen ajan yksi Kyproksen kymmenestä valtakunnasta. Vanhan kaupungin ja satama-alueen lukuisat ravintolat ja baarit ovat edelleen hieno illanviettopaikka ainakin kerran lomaviikon aikana.

Kyrpoksen lomalla koet myös pienen osan eurooppalaista politiikkaa.

Helena Safo ihastui Korineumiin jo vuonna 2009 ja on viettänyt siitä lähtien aika Korineumissa joka talvi. Helenan johdolla voit suorittaa Golfpassin lomalla myös green cardin.

Saaren pohjoisosan alue julistautui vuonna 1983 itsenäiseksi valtioksi nimellä Pohjois-Kyproksen turkkilainen tasavalta. Sen itsenäisyyden on toistaiseksi tunnustanut vain Turkki, joka miehitti alueen 1974. Pohjois-Kypros on Kyproksen tasavallan kansainvälisesti tunnustettujen rajojen sisäpuolella.

Pohjois-Kyproksella asuu alle 300 000 asukasta. Saaren pohjoisrannan on viime vuosina löytänyt myös yhä useampi eurooppalainen golfari. Pohjois-Kyproksen suosio kasvaa myös niiden joukossa, jotka haluavat viettää koko talven paremmissa sääolosuhteissa.

Lisätietoa: Golfpassi

Artikkeli on julkaistu FORE!n numerossa 4 / 2017.

Teksti: Tero Parkkinen
Kuvat: Tero Parkkinen ja Korineum