Etusivu / Artikkelit / Tapahtumat / Euroopan parhaat naisgolfarit Turussa

 

Kotimaisen huippugolfin yksi kohokohdista on heinäkuun puolessa välissä, kun Turun Ruissalossa järjestetään Ladies European Tourin osakilpailu.  Viimeksi naisten pääkiertueen kilpailu järjestettiin Suomessa kymmenen vuotta sitten.

Nykyisistä pelaajista Ursula Wikström on ainoa, joka on pelannut LET-kisoja kotiyleisön edessä.

”Kotikisat tuo ehdottomasti extraa, ja se on aina myös ylpeyden aihe pelaajillekin. Suomessa kisat järjestetään aina viimeisen päälle, ja siksi niissä on isojen kisojen tuntua”, Wikström kertoo.

Maamme ykköspelaajien joukossa paikkansa vakiinnuttanut ja olympialaisiin matkaava Sanna Nuutinen on kerännyt loistavia sijoituksia LET-kisoista ennen Suomen osakilpailua.

”Hyvä pallonlyöminen on ollut avain tason nostoon. Paljon väyliä ja griinejä tarkoittaa stressittömämpää pelaamista, eikä kaikki ole vain lähipelin varassa. Kun hyvä puttiviikko vielä osuu kohdalle, on voitto täysin otettavissa”, Nuutinen summaa.

”Gant Ladies Open on ehdottomasti hyvä mahdollisuus siihen. Griinit rullaavat täällä aina hyvin, ja se sopii minulle. Toivottavasti saamme paljon yleisöä kannustamaan.”

Kilpailun siirtyminen heinäkuulle ja kuukauden lisäaika oli erittäin positiivinen yllätys Noora Komulaiselle, joka sai esikoisensa vapun tienoilla. Äitiyslomalta paluuta tekevä Komulainen on palannut treeneihin pari viikkoa sitten toivuttuaan synnytyksestä, ja on asettanut tavoitteeksi olla viivalla Ruissalossa

”Arki on muuttunut, totta kai nyt mennään vauvan ehdoilla. Treenaan sekä vauvan kanssa että ilman, treeneistä on tullut ihan erilaista omaa aikaa kuin ennen. Kaipaan kisajännityksen tunnetta, ja on upeaa päästä Auraan – minulla on täältä hyviä muistoja”, Komulainen kertoo.

Turussa varttuneelle Elina Nummenpäälle LET-kisalla juuri Aura Golfissa on erityinen merkitys, vaikka asuukin nykyään muualla. Hänet voidaan leikillisesti laskea ainakin puoliksi auralaiseksi.

”Olen kasvanut täällä, enkä osaa edes oikein laittaa sanoiksi tunteitani. Aloitin pelaamaan 15-vuotiaana, mutta jo pikkulapsena leikin marsuni kanssa klubin edessä tammen alla, kun vanhempani olivat pelaamassa”, Nummenpää nauraa.

”Tulossa on varmasti erityinen viikko, ja se on minulla korkealla tavoitteissani. Toki se voi luoda myös paineita, mutta uskon nauttivani pelaamisesta monien tuttujen ympäröimänä rakkaassa paikassa.” 

Edellinen

Kommentit

kommenttia

 
Jaa tämä sivuShare on Facebook
Facebook
0