Golfvälineet 2022

Golfkauppojen hyllyillä on jälleen kaudella 2022 tarjolla hienoja uutuuksia. Alkukaudesta draivereilla on perinteisesti suurin menekki ja valikoimissa on entistä anteeksiantavampia huippumalleja. 

Maailmanlaajuisten logistiikan haasteiden ja materiaalien saatavuuden takia myös tällä kaudella on joidenkin mallien osalta saatavuusongelmia. Jotta kauden aikana nauttii uusien välineiden ominaisuuksista, kannattaa suunnata välineostoksille heti kauden alkumetreillä.

TITLEIST  

Kun Titleist ja sen wedgesuunnittelija Bob Vokey kertovat uusista lähipelimailoista, on kiinnostus aina takuuvarmaa. Vokey-wedget ovat olleet PGA Tourilla käytetyin wedge jo vuodesta 2004. 

Uutta SM9-mallistoa on saatava kaikkiaan 23 erilaista mallia, joiden nostokulmat vaihtelevat 46 ja 62 asteen välillä. Todella monipuolisen loft- ja grindvaihtoehdon avulla mallistosta löytyy maila jokaiseen tilanteeseen.

Titleist lupaa uusille Vokey -mailoilleen entistä parempaa pituuskontrollia ja maksimaalista spinniä. Tämä onnistuu tehtaan mukaan mm. lapojen progressiivisen painopisteen ja jyrsittyjen Spin Milled -urien antaman optiaalisen spinnin avulla.  

Oletko fitannut ikinä omia wedgejä? Lyöntitekniikan lisäksi erityisesti wedgeissä niiden muotoilu vaikuttaa lyönteihin ja lopputulokseen. Titleistin uutuutta ei voi jättää testaamatta, kun etsii uusia wedgejä.

Mizunon rautojen uudessa Pro-mallistossa on kolme erilaista lapavaihtoehtoa: Pro 221, 223 ja 225.
Mizunon rautojen uudessa Pro-mallistossa on kolme erilaista lapavaihtoehtoa: Pro 221, 223 ja 225.

MIZUNO 

Kun Mizuno kertoo esittelevänsä uudet rautamailat, alkaa malttamaton odotus ainakin välineistä kiinnostuneiden kokeneiden pelaajien keskuudessa. Mizuno on aina ollut synonyymi, kun puhutaan huippuluokan taotuista mailoista. 

Eikä Mizuno petä tälläkään kertaa, kun pääsee näkemään ensimmäiset kuvat uutuusmailoista. Uudessa Pro-mallistossa on kolme erilaista lapavaihtoehtoa: Pro 221, 223 ja 225.

Mizuno Pro 221 on ns. muscleback versio, Pro 223 puolestaan ns. eliittipelaajan cavity-rautamaila ja Pro 225 Hot metal blade. Upeita rautoja kaikki, mutta mikä toimii parhaiten juuri sinun pelille, selviää parhaiten testaamalla kokeneen mailafittaajan seurassa.

Rogue ST MAX on Callawayn malliston paras yhdistelmä anteeksiantavuutta ja suorituskykyä. 
Rogue ST MAX on Callawayn malliston paras yhdistelmä anteeksiantavuutta ja suorituskykyä. 

CALLAWAY  

Callaway on esitellyt jälleen uuden draverimalliston, joka kantaa nimeä Rogue ST. Mallistosta löytyy draiveri niin maailman parhaimmille kuin perusklubipelaajille. Rogue ST MAX on malliston paras yhdistelmä anteeksiantavuutta ja suorituskykyä. Lapa on neutraali, eikä siinä ole slaissia korjaavaa painotusta, joka löytyy puolestaan ST MAX D -mallista. MAX D on suunniteltu ennen kaikkea pelaajalle, joka tarvitsee slaissia korjaavaa suuntaa lyöntiin.

Rogue ST MAX LS tuottaa anteeksiantavampiin sisaruksiin verrattuna hieman matalamman lentokaaren, vähemmän kierrettä palloon ja neutraalimman lyöntituntuman. Se on loistava vaihtoehto matalamman tasoituksen pelaajille. Uutta on myös se, että kilpapelaajille suunniteltu Triple Diamond -malli on entistä paremmin saatavilla myös golfkaupoista.

Uutuusmallistosta löytyy alas ja taakse lisätty uusi 20 g volframipaino, joka lisää vauhtia ja anteeksiantavuutta. Callawayn tekoälyn avulla suunniteltu Jailbreak Speed Frame on entisestään kehitetty, ja se tarjoaa vakautta ja kovempia pallon nopeuksia parannetun muotoilun ja sijoittelun ansiosta. Painotusta ja vakautta on saatu optimaaliseksi myös yksirunkoisen titaani-rakenteen sekä hiilikuitukruunun ja -pohjan avulla.

 

Scottie Scheffler teki alkuvuodesta Taylormaden  kanssa sopimuksen ja huhtikuun alussa hänen kruunattiin jo Mastersin mestariksi.  Kuva: Getty Images
Scottie Scheffler teki alkuvuodesta Taylormaden  kanssa sopimuksen ja huhtikuun alussa hänen kruunattiin jo Mastersin mestariksi. Kuva: Getty Images

TAYLORMADE  

Parempaa starttia golfkaudelle 2022 TaylorMade tuskin osasi unelmoida. Maailman ykköspelaajaksi noussut Scottie Scheffler teki alkuvuodesta mailamerkin kanssa sopimuksen ja huhtikuun alussa hänen kruunattiin jo Mastersin mestariksi.

Uusi Stealth on muutakin kuin draiveri; se on täysi mallisto myös väyläpuita, hybridejä ja myöhemmin myyntiin tulevia rautoja. 

Mailasarja hyödyntää hiilikuitua ennennäkemättömän paljon. Uudella teknologialla ja materiaalivalinnoilla mailojen kokonaispainoa on saatu vähennettyä edellisiin malleihin verrattuna.

Uusia Stealth -draiverimalleja on kaikkiaan neljä: Stealth, Stealth Plus+, Stealth HD ja Stealth HD Women. Mielenkiintoisin yksityiskohta uutuudessa on 60X Carbon Twist Face -lyöntipinta, joka koostuu koostuu 60 yhteen kudotusta hiilikuitulevystä. 

Lyöntipinta on jopa 11 % suurempi kuin edellisessä SIM2 -mallissa ja tuottaa titaanilyöntipintaa kovemman pallon lähtönopeuden. Hiilikuitulyöntipinta on pinnoitettu vallankumouksellisella, nanoteknologiaa hyödyntävällä polyuretaanikuorella. Nanotekstuurikuorta käytetään hienosäätämään pallon lähtökulmaa ja kierrettä mahdollisimman pitkän pallon lentoradan optimoimiseksi.

Cleveland haastaa muut merkit myös hinnallaan; kun lähtee fittaamaan itselleen uutta draiveria, kannattaa uusi Cleveland ottaa myös lyötävien mailojen joukkoon.
Cleveland haastaa muut merkit myös hinnallaan; kun lähtee fittaamaan itselleen uutta draiveria, kannattaa uusi Cleveland ottaa myös lyötävien mailojen joukkoon.

CLEVELAND  

Mitä keveympi maila, sitä nopeampi svingi. Tätä Cleveland painottaa uutuusmalliston suunnittelussa ja markkinoinnissa. Kun draiverista on tehty vielä erittäin anteeksiantava, on kiinnostus erityisesti klubipelaajien keskuudessa varma. 

Cleveland haastaa muut merkit myös hinnallaan; kun lähtee fittaamaan itselleen uutta draiveria, kannattaa uusi Cleveland ottaa myös lyötävien mailojen joukkoon.

Erityisesti XL Lite -malli on kiehtova. Kaikki turha on poistettu, jotta pelaaja saisi kaiken keveyden kautta kaiken hyödyn mailan ja svingin nopeudesta. Klubipelaaja saa Clevelandin uutusmailalla enemmän vauhtia lyöntiinsä, joka palkitaan kaikkien kaipaamina lisämetreinä.

Cobra LTDx on ns. perusmalli, joka sopii useimmille pelaajille antaen draiveille lisää pituutta ja samaan aikaan entistä enemmän anteeksiantavuutta. 
Cobra LTDx on ns. perusmalli, joka sopii useimmille pelaajille antaen draiveille lisää pituutta ja samaan aikaan entistä enemmän anteeksiantavuutta. 

COBRA GOLF

Cobra Golf muistaa golfin harrastajia jälleen laadukkailla uutuusdraivereilla. Kauden 2022  LTDx -draivereita on saatavilla kolme eri mallia. Draiveriperheen LTDx LS on suunniteltu pelaajille, joiden svingin nopeus on keskimääräistä kovempi. Tuloksena on vähemmän kierrettä ja parempi mahdollisuus muokata myös draivien lentoratoja.

LTDx on ns. perusmalli, joka sopii useimmille pelaajille antaen draiveille lisää pituutta ja samaan aikaan entistä enemmän anteeksiantavuutta. 

LTDx MAX on puolestaan teknologialtaan lähes sama maila kuin LTDx, mutta se on ns. draw-painotettu malli. Suomeksi sanottuna se sopii hyvin pelaajille, jotka lyövät slaissia ja haluavat teknologian avulla suorempia lyöntejä.

LTDx -sarjaan kuuluvat myös väyläpuut, hybridit ja rautamailat. 


PINGin uutuuksista voit lukea TÄÄLTÄ