YouTuben suosituimmat golfkanavat

YouTube on täynnä hyvää golfsisältöä opetuksesta välineisiin ja kenttiin sekä matkailuun. Suosituimpien kanavien tilaajamäärät ovat nykyään jo suhteellisen isoissa lukemissa. Heistä Rick Shielsin golfkanava on noussut kaikkein suosituimmaksi yli 2,1 miljoonalla tilaajalla. Shiels haluaa pelaajan nauttivan pelistä enemmän ja kanavan sisältö keskittyy kenttiin, opetuksiin ja välineisiin.

Yksi suurimmista YouTube-kanavista on Good Good Golf, jossa kuusi kaverusta pitää hauskaa kentällä. Vaatemerkin oma suosittu YouTube-kanava, joka on noussut vauhdilla suosituimpien joukkoon. Suosion salaisuus on yksinkertainen: Kuusi kaverusta ja yksi kanava. Suomalaislähtöinen mailamerkki Takomo on lähtenyt yhteistyöhön Good Goodin kanssa.

Rick Shiels on jättänyt Peter Finchin tilaajamäärissä selvästi jälkeensä. Kanavat ovat toisaalta sisällöltään hyvin samanlaisia kuten ovat persoonatkin. Me and My Golf tarjoilee sisältöä golfvalmennuksesta, kuntoilusta, biomekaniikasta ja myös matkustamisesta. PGA pro Andy Proudmanin ja Piers Wardinin sisältö on laadukasta ja informatiivista.  

Mark Crossfield on pitkän linjan youtube-vaikuttaja, joka on pysynyt kilpailussa pitkään hyvin mukana. Kanava on perustettu jo 15 vuotta sitten. Britti PGA pro antaa vinkkejä hauskalla ja persoonallisella tavalla. Random Golf Club on kohtaamispaikka golfareille, sekä hyvillä tarinoille ja matkoille. Se perustuu Erik Anders Langin persoonaan – joko tykkäät tai et. 

No Laying Up on ensisijaisesti podcast, jonka YouTube kanavalla on yllättävän vähän katsojia.  Somessa heillä on vahva jalansija ennen kaikkea ammattilaisten tourelämän kertojina.

TXG Tour Experience on kaikkien mailaniilojen kohtaamispaikka. TXG testaa ensimmäisenä kuumimmat uutuudet ja heitä kuunnellaan. Skratch haluaa korostaa sisällössään golfin hauskaa, inhimillistä ja humoristista puolta. Kanava on tehty uuden sukupolven golfareilla ja sisältö on tuoretta mutta sisältää asiaa.

YouTuben golfkanavat – Poimintoja

Rick Shiels Golf 2,17 milj. tilaajaa

Good Good 688 t. tilaajaa

Peter Finch Golf 487 t. tilaajaa

Meandmygolf 840 t. tilaajaa

Mark Crossfield 368 t. tilaajaa

Random Golf Club 223 t. tilaajaa

TXG Tour Experience Golf 189 t. tilaajaa

Skratch 174 t. tilaajaa

No Laying Up 101 t. tilaajaa

Suomalaisten golfvaikuttajien YouTube-kanavat ovat vielä pieniä, mutta selvää kasvua tarjonnassa ja katsojamäärissä on havaittavissa. Oululaisen Henri Niinikosken videot ovat aina tapauksia. Kaveri julkaisee määrätietoisella tavallaan omia seikkailujaan golfkentillä, ja on vakiinnuttanut asemansa yhtenä kotimaan YouTuben kärkinimenä.

Toista kesää pyörivä Golf Digger on ohjelma, jossa kaksi innokasta harrastajaa, Juha Valvio ja Juho Manninen sekä PGA pro Markus Ervasti uppoutuvat golfin syövereihin rennolla, mutta intohimoisella otteella.

Myös toista kesää pyörivä Kasual Golf on Aleksi Leskisen ja hänen kavereiden  golfkierroksia seuraava kanava. Kasual Golfin tavoitteena on myös golfyhteisön rakentaminen. Haasteita, reissuja, duffeja ja palloja vedessä – kuten he itsensä esittelevät.

Kolme kotimaista golfkanavaa Youtubessa 

Henri Niinikoski Golf Suomi 2,12 t. tilaajaa

Golf Digger 1,68 t. tilaajaa

Kasual Golf 969 tilaajaa 

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia

Comments are closed.