Wilson Staff Triton DvD uutuusdraiveri on TV-tähti

Reality TV on vihdoin saapunut myös golfteollisuuteen. Syksyllä 2016 iso golfiin keskittyvä TV-kanava Golf Channel toi ruutuihin Driver vs Driver -ohjelman.   Wilsonin uutuus Triton DvD on tämän suunnittelukilpailun tulos.

Ohjelma oli jättimäinen panostus sekä Wilsonilta että Golf Channelilta. Ohjelman ideana oli lähettää
aDVD_TRITON_FACEvoin kutsu katsojille tulla suunnittelemaan uusi huippudraiveri. Wilsonille oli tärkeää löytää tuote, millä kilpailla puumailamarkkinoilla tasaväkisesti muiden jättien kanssa.  Golf Channel puolestaan tarvitsi uuden hitin, samalta katsojapaikalta lopetetun The Big Break -ohjelman tilalle.  Golf Channel on keskeinen golfkanava yhdysvaltojen kaapelitelevisiossa ja lähettää golfaiheista ohjelmaa ympäri vuorokauden.

Videoilla lähetetyistä ideoista karsittiin toteutuskelpoisimmat suunnitelmat, joista yksitoista otettiin mukaan ohjelmaan kilpailemaan ammattilaisraadin edessä. Tuomaristossa oli neljä vaikutusvaltaista tekijää: Kevin Streelman (PGA Pro), Frank Thomas (USGA:n entinen tekninen johtaja),  Tim Clark (President of Wilson Golf) ja Brian Urlacher (intohimoinen golfari ja entinen NFL tähti).

Ohjelma eteni vaihe vaiheelta mallien suunnittelusta testaukseen. Tosi-TV:n tyyliin jokaisessa vaiheessa
heikoin suunnitelma tippui jatkosta.  Katsojat pääsivät näkemään voittajan suunnitelman
etenevät ideaDVD_TRITON_ADDRESS-1sta kokeiluversioihin, lopulta tuotantoon ja aina kaupan hyllyille asti. Ohjelman koko tuotantokausi on edelleen nähtävillä netissä.

Erityisen kiinnostava on kolmosjakso, missä ensimmäiset prototyypit tehdään. Jaksossa suunnittelijat pääsevät tutustumaan Wilsonin tehtaaseen ja heille valmistetaan prototyyppi omasta suunnitelmasta.  Hauskoja ovat myös ensimmäisissä jaksoissa nähdyt ja hylätyt ideat. Ehdotuksia tuli tuhansia, osa erikoisia ja osa täysin hulluja.

Finaalissa Eric Silliesin suunnitelma vakuutti ammattilaisraadin. Teollinen suunnittelija ja innokas golfari Silles onnistui suunnittelemaan monipuolisen ja ennen näkemättömällä tavalla säädettävän mailan. Vaihdettava pohjalevy on aivan uusi konsepti. Myös lavan päällä oleva optinen raita on tuore idea.  Raita auttaa swingin suuntaamisessa tai sitten se on vain todella komea vauhtiraita!

Triton on moderni säädettävä draiveri, jossa keskeisenä elementtinä on vaihdettava DVD_TRITON_HEROpohjalevy. Titaniumlevy painaa 22 grammaa ja edesauttaa korkeaa lähtökulmaa. Kevyempi hiilikuituinen levy painaa 9 grammaa antaen matalamman lähtökulman ja vähemmän alakierrettä. Lähtökulman muutos on seurausta painopisteen siirtymisestä painolevyä vaihdettaessa.  Vaihdettavan pohjalevyn lisäksi lavan pohjaan on sijoitettu kolme vaihdettavaa painoruuvia, joiden avulla on mahdollista muokata painonjakaumaa. Näiden lisäksi mailassa on mm. D300-draiverista tuttu säädettävä varren kiinnitys.

Suomen kamaralle on nyt saatu ensimmäiset kappaleet Wilsonin uutuutta. Ensimmäiset lyönnit on päästy lyömään ulkona Tapiolassa. Wilsonin edustaja Juha Kivilahden mukaan maila toimii juuri niin kuin on markkinoitu.

”Trackman tutkan tulokset vahvistavat odotukset.  Pohjalevyn vaihdos muutti mailan painopistettä tuntuvasti. Sen tunsi aivan käsissäänkin”, kertoo Kivilahti ensimmäisistä kokemuksista.

Virallisesti maila lanseerataan kotimaan markkinoille GoExpossa perjantaina 17.3. Helsingin Messukeskuksessa mailaa on mahdollista tulla kokeilemaan ja ihastelemaan. Wilsonin  rangeosasto löytyy Messukeskuksen kohdasta 7t130.