Belek tarjoaa ykkösluokan golfia ja rentoa lomailua

Belek on synonyymi erinomaiselle golfille ja huippuluokan hotelleille. Suositussa golfkohteessa lomailun helppous viehättää. Siksi yhä useampi palaa Turkkiin uudestaan.

Resepti Belekin suosioon on ollut toimiva: mainio sää, lyhyt lentoaika, vaivaton siirtyminen hotelliin, upeat kentät ja hotellit. Kaiken kruunaa vielä all inclusive –paketit.

Ja yhtälö toimii yhä. Kun hinta/laatu -suhde on erinomainen, päätös golflomasta Belekissä on monelle helppo.  Kohde on klassikko suomalaistenkin golfareiden keskuudessa. Belek on parhaimmillaan juuri silloin, kun suomalainen haluaa ulkomaille pelaamaan – eli ennen ja jälkeen kotimaisen golfkauden.

Belekin suosio on viime vuosina hieman laskenut Turkin tilanteen takia, mutta keväällä alueella vierailleet vakuuttavat, että kentät ovat huippukunnossa. Keskieurooppalaiset golfarit matkaavat koko ajan alueelle, mutta nyt on vielä mahdollisuus nauttia ruuhkattomista kentistä ja edullisimmista hinnoista.

Belekissä 14 huippukenttää

Puolen tunnin ajomatkan päässä Antalyan lentokentältä golfaria odottaa 14 täysimittaista kenttää kompaktilla alueella. Koko golfalue on maisemaltaan puistomaisen vehreä ja alueelle tyypilliset pinjapuut luovat väylille komeat raamit.  

Belekiin houkuttelee all inclusive –pakettien tuoma vaivattomuus. Majoituksen lisäksi hintaan kuuluvat niin ruoat ja juomat. Hotellien monipuolisista buffet-pöydistä riittää maisteltavaa koko viikoksi, ja yleensä all inclusive avaa ovet muutamana iltana hotellien kala- tai pihvipaikkoihin sekä etnisiin ravintoloihin.

Vaikka Belekin luksushotellit ovat hyvin kansainvälisiä, tulee kaupan päälle ripaus turkkilaista vieraanvaraisuutta ja palvelukulttuuria. Golfkentät sijaitsevat vain muutamien minuuttien päässä hotelleilta, ja pikkubussit ajavat hotellin ja klubitalon välillä taukoamatta.   

 

Belek on ensisijaisesti ja rehellisesti golfkohde.

Jo kuudetta vuotta peräkkäin matkustajien valitsemana Euroopan paras lentoyhtiö Turkish Airlines lentää kätevästi Antalyaan Istanbulin kautta. Turkish Airlinesin lennoille saa Economy luokan matkustaja ottaa mukaan 30 kg ruumaan menevää matkatavaraa. Tämän lisäksi golfbägin saa ottaa mukaan täysin veloituksetta.

Turkish Airlinesin Economy luokassa saa valita kahden lämpimän aterian välillä, ja viinit ja juomat kuuluvat lentolipun hintaan eikä niistä peritä lisämaksuja. Kaikki mitä tarjoillaan, kuuluu lennon hintaan. Business luokassa toki puitteet ovat tätäkin hienommat.  Lento on mukava ja stressittön, kun lentomatkustajan ei tarvitse ottaa kukkaroaan esille lennon aikana.

Suomalaiset golfmatkatoimistot järjestävät pelimatkoja Belekiin. Belekiin on helppo lentää mm. Turkish Airlinesin koneilla.  Juttu on kokonaisuudessaan julkaistu FORE!n lehdessä 2/2016.