Etusivu / Artikkelit / Varusteet / Wedge on suunniteltu pallon hallintaan lähipelissä

 

Golfissa hyvä wedge-pelaaja on aina hankala vastustaja. Hyvällä chipillä tai bunkkerilyönnillä voi pelastaa tuloksen, jopa täysin epäonnistuneen lähestymisen jälkeen. Olisiko sinunkin aika päivittää bägiin uudet modernit wedget?

Reikäpelejä pelanneet tietävät, että tuskin mikään lyönti masentaa vastustajan niin hyvin kuin pelastava wedge-nosto metsän siimeksestä lipun juureen.

Ammattilaiset onnistuvat upottamaan lähestymisiä viheriön ympäriltä jopa hämmästyttävän usein. Pitkä draivi on näyttävä lyönti, mutta upeaa on myös onnistua wedgellä lyömään spinnaava lyönti lipulle ja pysäyttää pallo siihen. Kun saa pallon tanssimaan viheriöllä ja sen tulemaan spinnillä takaisin päin pari metriä, on tunne maaginen.  Siksi hyvään wedgeen kannattaa panostaa.

Tämän vuoden wedge-uutuuksissa on urat, jotka optimoivat kierteen määrän ja sitä kautta tuottavat parhaan mahdollisen pallon hallinnan lähestymislyönteihin. Molemmat toimituksen suositukset ovat yllättäen kehäpainotteisia. Uutuudet ovat yhdistelmä anteeksiantavuutta ja kontrollia.

    

Ping Glide 2.0 Stealth

Pingillä on vahva historia wedge-valmistajana ja vankka kannatus ammattilaisten piireissä. Uuden sukupolven Glide 2.0 lanseerattiin kaudelle 2017. Jo tälle kaudelle siihen saatiin pieni päivitys, kun sisarmalli Glide 2.0 Stealth julkaistiin.

Stealth-mallissa on kaksi merkittävää eroa edeltäjäänsä, musta ulkoasu ja mailan alareunaan lisätty puolikas ura. Tumman puhuva ulkoasu on tyylikäs ja vähentää heijastusongelmia kirkkaina päivinä. Pintakäsittelyn sanotaan myös vähentävän kosteutta mailan pinnasta, parantaen kontrollia kosteina päivinä.

Tarkkuusjyrsityt urat on suunniteltu tuomaan mahdollisimman paljon spinniä myös viheriön ympäriltä lyödyillä vajailla lyönneillä. Urien seinäkulma muuttuu hieman nostokulman mukaan, mahdollistaen optimaalisen kierteen.  Mailana alareunaan lisätty puolikas ura on suunniteltu auttamaan lähipeilissä hieman ohuiden osumien kontrollointia.

Glide 2.0 on saatavilla neljällä eri pohjan muotoilulla. SS on standardi muotoilu, TS on ohut pohjainen malli, WS leveä pohjainen malli ja ES on erittäin leveä pohjainen malli. Lyöntitapasi vaikuttaa siihen mikä lavan muoto toimii sinulle parhaiten. Oikean lavan muodon löytämiseen suosittelemme konsultoimaan ammattitaitoista myyjää tai golfopettajaa.

SH 159 euroa. (grafiitti 169€)

 

Cleveland CBX

Tutkimuksen mukaan 84 % golffareista käyttää kehäpainoitteisia mailoja. Ne ovat anteeksiantavia ja helppoja lyödä. Cleveland Golfin mielestä on siis luontevaa, että myös wedget ovat kehäpainotteisia ja mahdollisimman anteeksiantavia. Lähtökohtana on ollut luoda wedget, mitkä sopivat mahdollisimman hyvin pelaajien jo käyttämiin kehäpainotteisiin rautamaila setteihin. Samalla niiden haluttiin toimivan yhtä hyvin kuin Tour-tason wedgemailojen. Kehitystyön tulos on uusi CBX-wedgesarja.  CBX-sarja on siis yhdistelmä anteeksiantavuutta ja tour-mailojen spinni-teknologiaa.

Lyöntipinnassa on käytetty Clevelandin suosittua ja tour-tason mailoista tuttua Rotex lyöntipintateknologiaa. Jyrsityt urat ja väleissä olevat mikrourat mahdollistavat optimaalisen kierteen ja lyöntien hallinnan. Lavan pohja on V-muotoiltu auttamaan maakontaktia ja helpottamaan lavan kulkua läpi nurmen.  Kaikki tämä on nyt siis paketoitu anteeksiantavaan ja klubipelaajille suunniteltuun kehäpainotteiseen lapaan.

SH 139 euroa. (Grafiitti 149€)

Tekstit Olli-Pekka Nissinen  Kuvat Maahantuojat

 

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia

 
Jaa tämä sivuShare on Facebook
Facebook
0