Åland 100 Ladies Open by Ålandsbanken 1.-3.9.

Suomalainen naisgolf on nyt upeassa nosteessa, ja Suomen Ladies European Tourin osakilpailu 1.-3.9. kruunaa golfkauden loppukesästä. Kisakenttä on siirtynyt Turusta länteen, ja maanosan huippugolfarit pääsevät ottamaan toisistaan mittaa Ålands Golfklubbilla, uusitulla Slottsbanan-kentällä. Nähdäänkö Ahvenanmaan viheriöillä viime vuoden kaltainen jättimenestys kotiyleisön edessä? Kisan lähtöasetelma on jälleen herkullinen – suomalaisrintama Euroopan kiertueella on vahva myös kaudella 2022.

Heinäkuussa 2021 Ladies European Tour palasi Suomeen 10 vuoden tauon jälkeen. Matilda Castren nappasi voiton runsaan kotiyleisön edessä Aura Golfissa Ursula Wikströmin ollessa toinen. Suomalaismenestystä nähtiin laajalla rintamalla kuuden pelaajan sijoittuessa top15 joukkoon.

Aiemmin Suomen osakilpailu pelattiin seitsemän kertaa Helsingin Golfklubilla Talissa vuosina 2005-2011. Myös vuonna 2008 nähtiin suomalaisvoittaja, kun Minea Blomqvist-Kakko ratkaisi voiton viimeisellä viheriöllä Ursula Wikströmin ollessa toinen.

Suomalaisedustus naisten Euroopan kiertueella on vahva myös kaudella 2022. Viime vuoden LET-rankingin nelonen Sanna Nuutinen jakaa pelejään Euroopan ja Yhdysvaltojen LPGA:n välillä, ja vakituisesti täydellä pelioikeudella kiertueella pelaavat Ursula Wikström, Noora Komulainen, Tiia Koivisto, Krista Bakker sekä uudet tulokkaat Emilia Tukiainen ja Emily Penttilä.

Sanna Nuutinen on aloittanut vakuuttavasti Yhdysvaltojen valloituksensa ja läpäissyt cutit kaikissa pelaamissaan neljässä kilpailussa, parhaana sijoituksena viime viikon upea 12.sija. Tavoitteet ovat korkealla ja isommissa kisoissa. Menestys niissä osin ratkaisee myös loppukauden kisakalenterin Nuutisen osalta.

Ladies European Tourin tiiviissä kisaputkessa vahvimmin alkukaudesta on esiintynyt Tiia Koivisto, joka on napannut kaksi top10-sijoitusta. Kokeneimpaan kaartiin lukeutuvat Ursula Wikström ja äitiyslomalta paluun tehnyt Noora Komulainen ovat myös osoittaneet nousevaa kuntoa. Tulokkaat Emilia Tukiainen ja Emily Penttilä tähtäävät paikkansa varmistamiseen kiertueella, ja odottavat innolla mahdollisuutta pelata kotiyleisön edessä syyskuussa.

Suomen ykköspelaaja Matilda Castrén keskittyy pelaamaan Yhdysvalloissa LPGA:lla, mutta voiton puolustaminen kotimaassa kuvankauniilla Slottsbananilla ei ole täysin poissuljettua. Myös Yhdysvalloissa naisten haastajakiertueella pelaava Kiira Riihijärvi on osoittanut mielenkiintoa kotikisaa kohtaan.