Golfin arvokkuus koukutti Sami Hedbergin

Sami Hedbergin kalenteri on ollut jo vuosia töistä turvoksissa. Nykyisin hän on pyrkinyt kehittämään yritystoimintojaan sellaiseen suuntaan, että vapaa-aikaa on entistä enemmän. Samalla hän haluaa raivata aikaa nelisen vuotta sitten alkaneelle golfinnostukselle. Luvassa on myös oma golftapahtuma.

Sami Hedberg on harrastanut golfia vasta vajaa neljä vuotta. Mies on edelleen lajin suhteen hekumallisessa tilanteessa, sillä kaikki on käytännössä vielä uutta, ja oppimisen matkalla ollaan vielä lähtökuopissa. Kiinnostus golfia kohtaa oli olemassa jo vuosia.

”Minua on aina kiehtonut golfissa sen arvokkuus. Kaikki se historia, perinteet, säännöt, koko paketti. Minusta on hienoa, että samalla tavalla kuin koripallossa, golfissakaan ei ole hulluna kontaktia eikä ketään hakata turpaan, vaan siinä on tietynlaiset käytöstavat. Ja ne klubit ja ylipäätään miljööt ovat niin upeita.”

Hedbergin golfin aloitus sai kipinän noin neljä vuotta sitten, kun hän oli mukana Riku Aarnion juontamassa Pallon viemää -ohjelmassa. Se kokemus myös muutti täysin hänen näkemyksensä lajista.

”Samalla tavalla kuin varmasti moni muu, en pitänyt golfia varsinaisena urheiluna. Luulin, että siinä vähän kävellään, vähän lyödään välillä, ajellaan autolla ja sitten mennään klubille bisselle. Mutta kun pääsin Rikun kanssa kunnolla testaamaan lajia, tajusin että sehän on todellista kokovartalourheilua. Ja se sai minut syttymään.”

Golfissa ja esiintymisessä paljon yhteistä

Sami Hedberg näkee golfissa ja komiikassa samoja elementtejä, jotka koukuttavat häntä.

”Samalla tavalla kuin komiikassa, niin golfissakin haluan koko ajan tehdä asiat paremmin. Mietin molemmissa aina suorituksen jälkeen, että miten ja missä voi seuraavalla kerralla parantaa.”

Vaikka Hedberg kertoo olevansa hyvin kilpailuhenkinen, niin golfiin hän ei suhtaudu kisamielellä.

”Minua kiehtoo tässä myös se, että sä skabaat itseäsi vastaan. Sen takia golfkulttuuriin ei myöskään kuulu ”trash talk”, vaan pikemminkin kannustaminen. Ja sitä pitäisi mielestäni tuoda enemmän aloittelijoille esille. Saataisiin sillä tavalla aloituskynnys matalammaksi, kun jengi ei turhaan miettisi, että kehtaako kentälle lähteä, kun ei vielä oikein osaa.”

Sami Hedberg ehti kiertää viime kesänä vain muutaman kierroksen ja käydä pari kertaa rangella harjoittelemassa, mutta tällä kaudella golfiin on tarkoitus investoida huomattavasti enemmän aikaa. Laji on tarkoitus ottaa mukaan myös matkojen suunnitteluun.

”Tykkään matkustella paljon, ja olen tähän asti seurannut vähän harmistuneena vieressä, kun kaverit ovat käyneet pelimatkoilla. Mutta tulevaisuudessa saan reissuihinkin ihan uuden elementin, kun lomailuun pystyy yhdistämään golfin myötä ulkoilun, huikeat puitteet ja liikunnan. Niitä juttujahan ei esimerkiksi ihan perus kuntosalitreeneistä saa.”

Puttaaminen kiehtoo

Hedbergin kolme lempimailaa ovat draiveri, hybridi ja rautaseiska.

”Draiverilla mä osun välillä ihan ok. Hybridi on vähän sitä varmempi, ja välillä avaan sillä draiveria paremmin. Mutta seiska on mun suosikki. Rakastan sitä fiilistä, kun osun seiskalla ja näen lyönnin kaaren. Seiskalla pysyn parhaiten väylällä, ja sillä pääsen vaikka metsästä parhaiten pois.”

Pelin vaikein osa-alue Samille on chippaus.

”Chipeissä tulee lyöntejä eniten, sitä pitäisi treenata paljon enemmän.”

Puttaaminen on puolestaan hänelle mieluisinta.

”Siinä pääsen lähimmäksi koripalloa, jota pelasin seitsemänvuotiaasta 22-vuotiaaksi. Näen griinin samalla tavalla, kuin koriskentän. Silmille tulee tavallaan sellainen verkko, ja sitä kautta muodostuu sellainen koordinaatisto, jonka avulla mietin kulmat ja etäisyydet. Ihan kuten koriksessa mietitään etäisyyksien avulla heittojen voimakkuuksia.”

Hedberg kokee olevansa puteissa vahvimmillaan, mutta samalla ne myös ärsyttävät.

”Fiilistelen putteja aina ihan älyttömästi, koska koen, että osaan ne parhaiten. Mutta sitten, jos ne ei onnistu, niin ne myös ärsyttävät eniten. Ja forelta puttaaminen on ihan hirveetä, siihen mä en osaa laittaa yhtään oikeeta voimaa.”

Lisää aikaa golfille

Sami Hedbergin kalenteri täyttyy pääasiassa tv-töistä, komiikkakeikoista ja tapahtumien järjestämisestä.

”Mähän olen yrittäjä, jota moni ei ehkä tajua. Ihan samalla tavalla, kuin muutkin yrittäjät, istun sähköpostin ääressä ja hoidan juoksevia asioita.”

Hallinnollisista asioista Hedberg pyrkii tällä hetkellä mahdollisuuksien mukaan eroon.

”Haluan tehdä sisältöä ja saada lisää vapaa-aikaa. Olen pyrkinyt viemään yritystoimintaa sellaiseen suuntaan, että teen alihankkijoiden kanssa entistä enemmän. Työntekijöiden pitäminen on valitettavan kallista, ja siihen sisältyy valtava vastuu.”

Komiikkakeikkoja on tällä hetkellä keskimäärin 150 vuodessa, ja televisiossa Hedberg nähdään muun muassa Grillit huurussa- sekä Konttori-ohjelmissa. Uusia tv-projektejakin on loppuvuonna luvassa.

”Niissä keskityn esiintymisen lisäksi myös käsikirjoittamiseen ja ohjaamiseen.”

Hedberg Golf yhdistää pelin ja hyvän show’n

Uutta on luvassa myös golfin suhteen, vaikka Hedberg onkin golfaajana vielä varsin nuori.

”Mulla on ollut tahtotila tehdä golfin ympärillä laadukas tapahtuma, jossa yhdistyvät pelaaminen, ruoka, hyvä meininki ja show.”

Sami yhdisti Makke Martikaisen kanssa ajatukset, ja tuloksena syntyi Linna Golfissa 22.9. pidettävä Hedberg Golf. Mallia tähän on haettu muun muassa AT&T Pebble Beach Pro Am- ja Monday After Masters -tapahtumista.

”Perusajatuksena on se, että ensin pelataan, sitten vaihdetaan kuteet, syödään, ja nautitaan iltashow’sta. Koomikoista ja ylipäätään esiintyjistä löytyy paljon golfaajia, joten tästä saadaan varmasti hieno juttu aikaiseksi.”

Teksti: Mikko Suursalmi   Kuvat: Mikko Kauppinen

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia

Comments are closed.