Espoo – Kesäinen Espoo kutsuu golfaamaan, luontoon ja kulttuuritapahtumiin

Espoo on yksi maamme hienoimpia golfkeskittymiä. Kaupunki yllättää myös muilla elämyksillään ja kohteillaan, ja on siksi mainio kohde kotimaan lomalle. Tarjolla on hyvien kenttien lisäksi ainutlaatuista luontoa ja monipuolisia kulttuurielämyksiä. Golfpäivän jälkeen kaupungin muut liikuntapalvelut sekä ostosmahdollisuudet tekevät lomapäivästä varmasti antoisan.

Luonnossa liikkuminen Espoossa on jo kokemus. Nuuksion kansallispuisto ja Espoon saaristo ovat ainutlaatuisia elämyksiä. Luontokeskus Haltiassa pääset näkemään Suomen luonnon saman katon alla.

Jos perheen nuoret kaipaavat enemmän vauhtia, on Espoossa tarjolla vaikkapa Duudsonit Activity Park. Näyttelykeskus WeeGee on puolestaan kulttuurin kohtaamispaikka Tapiolassa.

Kun suuntaat kesällä pääkaupunkiseudulle, tutustu golfkenttien lisäksi Espoon muihin aktiviteetteihin ja majoitustarjontaan. Espoossa riittää tekemistä koko perheelle. Lähde liikkumaan, golfaamaan tai hyppää vaikka saaristoveneen kyytiin.

Espoo on loistava kohde golfperheiden lisäksi myös seurueille, joissa kaikki eivät pelaa golfia. Kun osa suuntaa viheriöille, löytyy muille Espoosta tekemistä varmasti koko päiväksi. Ostosmahdollisuudet ovat maan parhaimpia ja tarjolla on niin kulttuurikohteita kuin erilaisia luonto- ja liikuntamahdollisuuksia.

Espoosta on helppo liikkua toimivan joukkoliikenteen avulla kaikkialle pääkaupunkiseudulla. Uusi metro on jo monelle nähtävyys, ja Espoossa majoittumista puoltaa lyhyet matkat golfklubeille ja liikkumisen ja pysäköinnin helppous.

Espoossa on kaikkiaan yhdeksän golfkenttää, joista yksi, Löfkulla on yhdeksänreikäinen. Joukossa on niin maamme arvostetuimpia kenttiä kuin kodikkaita hyvähenkisiä klubeja. Kaikkia yhdistää se, että ne ovat helposti lähestyttäviä ja toivottavat vierailijat tervetulleiksi.

Espoossa on monta kenttää, jotka kokenut golfari haluaa pelattujen kenttien listoille. Esimerkiksi Luukissa voi aistia miltä golf tuntui kun laji teki nousua maassamme. Tapiola on puolestaan maamme uusista kentistä kaikkien kiehtovin.

Espoon naapurikunnista löytyy myös mainioita kenttiä. Kirkkonummelle päin liikkuu nopeasti ja esimerkiksi Hirsalan ja Peuramaan kentät ovat vain 15-20 minuutin päässä Tapiolasta.

Jutun lopussa esittelemme kaikki espoolaisklubit ja lehdessä on myös juttua Hirsalasta. Fore! nostaa muutaman matkavinkin perheille ja ryhmille, jotka haluavat golfin lisäksi lomallaan nähdä ja kokea muutakin.

Ainutlaatuinen meri ja luonto

Espoon yksi suurimmista valteista on raikas ilma, luonto ja hiljaisuus. Vaikka Espoo mielletään isoksi kaupungiksi, tarjoaa se hämmästyttävän luonnon. Kun matkaa esimerkiksi Nuuksion kansallispuiston alueelle, pääsee varmasti hiljentymään luonnonrauhassa. Täällä on vaikea uskoa, että pääkaupunkiseudun valot ovat vain puolen tunnin päässä. Pentalan saaren uusi Saaristomuseo kannattaa ehdottomasti laittaa vierailtavien kohteiden listalle.

Jos suuntaa Luukkiin pelaamaan, kannattaa ehdottomasti ottaa hieman aikaa myös kansallispuistoon tutustumiseen. Kesän aikana on mahdollisuus osallistua erilaisille opastetuille retkille tai nauttia kesäretkestä omatoimisesti.

Toinen ainutlaatuinen luontokohde on Suomen luontokeskus Haltia. Se on kaikille suunnattu luontokeskus, joka kokoaa Suomen monipuolisen luonnon yhden katon alle. Haltiassa koet maamme luonnon ja villieläimistön etelän saaristosta Lappiin asti ja näet samalla kertaa kaikki Suomen vuodenajat. Vaikuttavan multimediapäänäyttelyn lisäksi Haltiassa tutustuu pääkaupunkiseudun luontoon ja pääsee kuulemaan aitoja luonnonääniä autiotuvassa. Täällä kokenutkin luonnossa liikkuja varmasti nauttii näyttelystä.

Rentoudu saaristossa

Espoon saaristo on jäänyt turhaan monelta pääkaupunkiseudunkin asukkaalta liian pienelle huomiolle. Saaristoveneen kyydissä pääsee helposti tutustumaan Espoon saariston helmiin omatoimisesti. Voit valita itsellesi sopivan reitin ajankäytön mukaan, ja vaikkapa ruokailla merellisissä maisemissa.

Jo yhden päivän aikana ehtii käydä useammassa ulkoilusaaressa. Espoossa on 58 kilometriä merenrantaa ja 165 saarta. Monet Espoon ulkoilusaarista on varustettu telttailijoita ja ulkoilijoita varten. Ulkoilmaihminen voi ottaa vaikkapa teltan mukaan ja jäädä yöksi. Saarista löytyy laiturit, keittokatokset, wc:t ja kaivot. Eikä uimapukua kannata unohtaa hotelliin.

Ulkomaisille vieraille päivä Espoon luonnossa on ainutlaatuinen elämys. Jo vuorokauden aikana pääsee tutustumaan Suomen luonnon ihmeisiin. Kesälomalla kannattaa kuitenkin ottaa hieman enemmän aikaa ja nauttia rauhassa espoolaisesta luonnosta.

Kulttuurin kohtauspaikka Tapiolassa

Tapiolassa sijaitseva Näyttelykeskus WeeGee on monipuolinen museoiden, näyttelyiden ja tapahtumien keskus. Jo itse WeeGeen rakennus on nähtävyys. Keskus toimii professori Aarno Ruusuvuoden suunnittelemassa entisessä Weilin&Göösin kirjapainotalossa ja sieltä löytyy neljä museota: Vuoden museoksi 2018 valittu EMMA – Espoon modernin taiteen museo, Espoon kaupunginmuseo KAMU, Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä ja Suomen Kellomuseo.

WeeGeen pihalla on arkkitehti Matti Suurosen suunnittelema Futuro-talo, joka on avoinna yleisölle toukokuusta syyskuuhun. Museoiden laajan näyttelytarjonnan lisäksi Studio Suurosessa on esillä vaihtuvia näyttelyitä. WeeGee tarjoaa kävijöilleen inspiraatioita ja elämyksiä myös kesällä ja on avoinna koko kesän.

Vauhtia Duudsonien johdolla

Espoon Duudsonit Activity Park sijaitsee Isossa Omenassa, jonne pääset kätevästi oman auton lisäksi esimerkiksi metrolla. Jos perheen kaikkia ei vauhti kiinnosta, löytyy Iso Omenassa saman katon alla noin 220 liikettä ja palvelua.

Duudsonit Activity Parkissa on trampoliinialue, Suomen suurin Ninjaseikkailurata ja latvoihin kurotteleva Puumaja. Duudsonien kodissa voi lapset tehdä käytännössä kaikkea, minkä äiti kotona kieltää: pelata sählyä ja korista Keittiössä, potkia palloa autotallissa, lämätä jääkiekkoa olohuoneesssa ja pelata curlingia saunassa.

Aivan perheen pienimmätkin viihtyvät Minininjaseikkailussa, Maatilalla ja Taaperonurkassa. Skeittaus- ja skuuttaustaitosi voi testata Latoparkissa jonka jälkeen on syytä vierailla Pirttihirmussa.

Vauhtia riittää myös Vesipuisto Serenassa ja SuperParkissa, joka on liikunnallinen sisäaktiviteettipuisto niin aikuisille kuin lapsillekin. SuperParkissa voit seikkailla ja pelailla, testata taitojasi, oppia uutta ja pitää hauskaa monipuolisten lajien parissa.  Serena on puolestaan klassikko vesipuistojen joukossa, jossa koko perhe viihtyy vaikka koko päivän.

Ota rohkeasti suunnaksi Espoo

Jos virtaa riittää golfkierroksen jälkeen, on Espoo tunnettu hyvistä liikuntapaikoistaan. Aktiiviselle perheelle Leppävaaran erinomaiset liikuntamahdollisuudet ja uusi maauimala on koko päivän retkikohde. Vieressä oleva Sello on yksi maamme suurimmista ostoskeskuksista.

Vaikka golf olisikin matkan ykkösjuttu, harva kaupunki pystyy tarjoamaan niin paljon muita mielenkiintoisia koko perheen elämyksiä. Tekemistä riittää varmasti loman joka päivälle, jopa niin että muutaman golfpäivän voi jättää väliinkin.

Luukin kenttä sijaitsee Pohjois-Espoossa, Vihdintien varrella. Kenttä on rakennettu Luukkaan ulkoilualueen kainaloon ja sen lähistöltä löytyy paikallisten suosima Kaitalammen uimapaikka.

 

Luukki – luonnonkaunis ja kumpuileva

Moni on rakastunut Luukkiin – eikä syyttä.

Kenttä on rakennettu alueen upeaa luontoa kunnioittaen ja sen aistii kaikkialla. Tuloksena on puistomainen, helposti kuljettava, nopeasti pelattava ja kaunis kenttä. Pelillisesti Luukissa on juuri sopivasti vaihtelua, vaikeutta ja yllätyksiäkin. Kentällä on golfattu jo vuodesta 1967 lähtien.

Kenttä ei ole ainoa asia, joka Luukin ystäviä miellyttää. Moni on tykästynyt mukavaan tunnelmaan, kotoisaan klubiin ja pihapiiriin, jossa kaikki on lähellä. Klubin terassilta voi siirtyä parilla askeleella harjoitusviheriölle ja chippitreeneihin. Rangelle on matkaa vain muutama harppaus. Lähtötiillekin kävelee klubilta alle minuutissa.

Luukki
Klockarsintie

02980 Espoo
puh (09) 439 37 116
caddiemaster.luukki@shg.fi

 

Lakisto – mieliinpainuva ja vaihteleva

Lakisto sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Luukista, Vihdintien toisella puolella. Lakiston ylellisyys on julkinen liikenne, joka tuo golfarin Helsingin keskustasta suoraan Lakiston klubitaloin eteen. Perille pääset ottamalla Elielinaukiolta bussi 345 Espooseen.

Viime vuosina muodonmuutoksen kokenutta Lakistoa on tituleerattu pääkaupunkiseudun mielenkiintoisimmaksi kentäksi, Kenttä on vaihteleva, moni-ilmeinen ja tasokas. Jokaisella väylällä ja reiällä on oma luonteensa, minkä ansiosta pelaamisen ilo ei laannu kierroksen aikana hetkeksikään. Kun olet edellisen reiän pelannut, sinua odottaa seuraavalla jotain ihan muuta.

Lakistossa pelataan kumpuilevassa ja ilmeikkäässä maastossa. Kierroksen aikana avautuu paikoin huikeat ja avarat näkymät yli useiden väylien. Paikoin ollaan syvällä metsän rauhassa, piilossa muilta peliryhmiltä.

Lakiston klubialueen kruunu on terassi, jossa Lakiston henki kiteytyy. Terassilta avautuu huikeat näkymät takaysille. Päätösreiän kamppailua voi seurata miltei avauslyönnistä alkaen.

Heinäkuussa 4.-6.7. Lakistossa ratkotaan miesten ja naisten reikäpelien Suomen mestaruudet. Kilpailussa ei ole katsojille pääsymaksua, joten olet lämpimästi tervetullut paikanpäälle seuraamaan SM-kilpailua.

SHG:ssa on kehitetty Aloita Golf – paketti golfista kiinnostuneille. Se maksaa vain 159 euroa. Paketti sisältää 8 tunnin alkeiskurssin ammattiopettajan vetämänä, green card- suorituksen, 10 x 9 reiän kierrosta SHG Luukin tai Lakiston kentällä sekä kesän aikana kuukausittain järjestettäviä teema-opetuksia.

Suur-Helsingin Golf
Ajanvaraukset, caddiemaster
Puhelin (09) 439 37 110

 

Espoon Golfseura – Kenttäklassikko jokilaaksossa

Vuonna 1982 avattu EGS:n kenttä on toiminut lukuisten Challenge Tourin osakilpailujen pelinäyttämönä, ja se tarjoaa haasteita ja elämyksiä kaikille pelaajille tasoituksesta riippumatta. Kierros jokilaaksossa kuuluu kaikkien golfareiden toivelistalle.

Espoon Golfseura ry on ensisijaisesti urheiluseura, ja se on perustettu 1977. EGS aloitti toimintansa Suomen toisena 18-reikäisenä kenttänä vuonna 1982.

Espoon Golfseura tunnetaan yhteisönä, joka on kasvattanut perustamisestaan lähtien huippugolfareita, mutta tarjoaa palveluita ja upean kentän kaikenikäisille ja -tasoisille harrastajille.

Seura tekee yhteistyötä Espoon kaupungin kanssa järjestämällä Espoon kouluille koulugolftapahtumia. Koululaiset ja opiskelijat voivat näin tutustua lajiin sekä innostua liikkumaan luonnossa ystäviensä seurassa.

Espoon Golf Akatemia tarjoaa opetusta kilpapelaajille ja aktiiviharrastajille sekä kaikille, jotka haluavat oppia ja kehittyä golfin parissa. Ravintola Rosavilla on kentällä pelaavia palveleva kahvila-ravintola. Rosavilla palvelee kaikkia, niin golfareita, alueen asukkaita kuin satunnaisia ohikulkijoitakin. Rosavilla on avoinna golfkaudella joka päivä.

Espoon Golfseura
Blominmetsäntie 2

02780 Espoo
Puh: 0600 418 841
caddiemaster@egs.fi

 

Season Golf – Monipuolinen keskus ympärivuotiseen harjoitteluun

Season Golf on ympärivuotinen golfin harjoittelukeskus Espoon Suomenojalla. Kesällä golfareita palvelee 40-paikkainen range, lähipelialue, putti- ja chippigriinit ja bunkkeri. Caddiemasterin toimistossa on kahvila, josta voi myös lainata mailoja.

Hanskat, pallot ja muut tarvikkeet löytyvät Golf Balancen pro shopista. Season Golf palvelee päivittäin klo 9-21, juhannuksen poikkeava aukioloaika löytyy nettisivuilta.

Pallokorin hinta (30 palloa) on 3€.

Season Golf
Osoite: Finnoonpuisto 4, 02280 Espoo

Puhelin: (09) 811 026
caddiemaster@seasongolf.fi
www.seasongolf.fi

 

Löfkulla Golf – Kaikille avoin golfkeskus keskellä Espoota

Löfkulla Golfin 9-reikäinen kenttä on loistava paikka aloittaa ja jatkaa golfin harjoittelua tai pelaamista. Kentän par on 30 ja väylien pituudet vaihtelevat 90 metristä 230 metriin. Yhteispituudeltaan 1385 metriä pitkällä kentällä on kuusi par 3 ja kolme par 4 -väylää.

Tasoituskelpoinen kenttä tarjoaa haasteita eritasoisille pelaajille, niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin pelaajille. Kentällä pääsee pelaamaan kertamaksua vastaan ja golflajiin voi tutustua ilman green cardia.

Rangella ja harjoitusviheriöllä voi harjoitella, eikä omia golfmailoja välttämättä tarvita, sillä varusteet voi vuokrata kentältä.

Kentän 9-reikäinen minigolfrata tarjoaa hauskaa ja haastavaa ajanvietettä koko perheelle. Radalla pelaaminen tapahtuu korkealaatuisella keinonurmimatolla, jonka ominaisuudet vastaavat oikean viheriön nopeuksia. Minigolfrata on avoinna kaikille.

Löfkulla Golf tarjoaa yksityisopetusta ja erilaisia golfkursseja aloittelijoista harrastepelaajiin – ikään katsomatta, junioreista senioreihin. Café Löfkulla terasseineen palvelee päivittäin kentän asiakkaita.

Löfkulla Golf
Caddiemaster 0400-774377
Lehtimäentie 2, 02770 Espoo
info@lofkullagolf.fi

 

Ringside Golf – Koko perheen golfkenttä

Espoo Ringside Golfin 18-reikäinen kenttä sijaitsee Kehä III:n vieressä noin kahdenkymmenen minuutin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta. Ringside on oiva paikka harrastaa tai aloittaa golfin pelaaminen. Siellä on aina myös mukava vierailla.

Ringside Golf sijaitsee erinomaisten kulkuyhteyksien päässä Espoon Niipperissä, ja kentän portille pääsee helposti myös bussilla.  Ringside on 18-reikänen kenttä ja sen par on 73. Kentällä on erinomainen range- ja harjoitusalue sekä aloittelijoille par3-kenttä. Kaikki toiminnat on keskitetty klubitalon läheisyyteen.

Klubitalo ja saunaosastot sekä pukuhuoneet uudistettiin kaudeksi 2016, joten klubilla viihtyy myös kierroksen jälkeen. Ravintola Ringside Golf uudistui 2016 ja palvelee kaikkia asiakkaita, tervetuloa.

Puistomaisella ja aaltoilevasti kumpuilevalla kentällä on neljä erillistä lampea ja läpivirtaava puro. Kentällä on mukavasti tilaa pelata, mutta haasteet tulevat peliin esteiden sekä muodokkaiden ja nopeiden viheriöiden kautta. Kenttä on suunniteltu siten, että voit myös pelata vain yhdeksän reikää ja aamu- tai iltaysit ovat mahdollisia.

Espoo Ringside Golf
Nurmikartanontie 5

02920 Espoo
caddie@ringsidegolf.fi
Puh 010 501 3100

 

Master Golf – Ikimuistettavia hetkiä ja pelaamisen iloa

Master Golfissa pääsee nauttimaan inspiroivasta ympäristöstä ja hyväntuulisesta golfista kahdella kentillä. Master Golf sijaitsee kauniin Bodominjärven rannalla, historiallisen Bodomin kartanon mailla Espoossa, vain 25 kilometriä Helsingin keskustasta.

Kaksi 18-reikäistä kenttää tarjoavat ikimuistettavia hetkiä ja pelaamisen iloa niin haasteita hakeva kilpaurheilijalle kuin rentoa klubipelaamista arvostavalle harrastajalle.

Masterin tunnelma syntyy osakkaiden, jäsenien ja vieraiden viihtymisestä sekä mutkattomasta ja samalla perinteitä arvostavasta ilmapiiristä. Masterissa jokainen toivotetaan tervetulleeksi viettämään omaa laatuaikaa golfin parissa.

Moni-ilmeiset ja luonnonkauniit kentät, Master ja Forest, ovat kauniissa espoolaismaisemassa. Bodomin kartano toimii Masterin klubirakennuksena, jonka laadukkaat ravintolapalvelut ja leppoisa tunnelma kruunaavat golfkierroksen. Vuonna 1797 valmistunut kartano on nähnyt monia värikkäitä vaiheita ja omistajia. Menneen maailman salaisuudet voi tänä päivänäkin aistia avarissa saleissa ja vanhalla kiviterassilla, josta avautuu huikea maisema luonnonkauniille Bodominjärvelle.

Kun saapuu kaupungin vilinästä, vain noin 30 minuutin ajomatkan jälkeen Helsingin keskustasta, Bodomin kartanon rauha ja Masterin maisemien kauneus yllättää täydellisesti.

Koko 30-vuotisen historiansa aikana Master on aina pyrkinyt viemään rohkeasti suomalaista golfia eteenpäin. Avauslyönti lyötiin Kosti Kurosen suunnittelemalla Master-kentällä vappuna 1987.

Masterin historiassa on useita kohokohtia, kuten Challenge Tour -kisat vuosina 1998-2000 ja useat Suomen mestaruuskisat.

Master Golf Course
Bodominkuja/Bodomgränden 7, 02940 Espoo
Puh. 09 849 2300
Email: mastergolf(a)mastergolf.fi

 

Gumböle Golf – Suomen nopein kenttä

Gumböle Golf on vuonna 1991 perustettu golfyhteisö, joka sai alkunsa Espoon Golfseuran laajennushankkeesta. Ajatuksena oli aikoinaan tehdä EGS:n kylkeen uudet yhdeksän reikää, joiden suunnittelijaksi valittiin kokenut Kosti Kuronen.

Gumbölen kehittyminen onkin varsinainen evoluutiotarina, joka kasvoi alkuun vain rangesta ensin 6-reikäiseksi par-3 kentäksi, siitä sitten täysimittaiseksi 9-reikäiseksi ja vihdoin 2009 täysmittaiseksi 18-reikäiseksi kehittyen. Alun perin suunnitellusta kentästä jäi 3 reikää kokonaan rakentamatta ja siinä piilee syy siihen, että nykyinen takaysi on tehty niin tiiviiksi ja sen par luku on 34, kokonaisuuden parin ollessa 70.

Mutta pituuden puute ei ole haitannut klubipelaajia, jotka ovat ottaneet kentän omakseen. Gumböle onkin yksi pääkaupunkiseudun suosituimmista golfkentistä n. 30 000 vuosittaisella kierrosmäärällään. Kenttä on varsin suosittu golfia aloittelevien, mutta myös sitä vakavasti harrastavien pelioikeuspelaajienkin keskuudessa.

Osakekenttänä se on myös yksi Suomen suosituimpia Kultakorttikenttiä, ennen kaikkea nopean pelattavuutensa ja sijaintinsa vuoksi. Nyt Gumböle on myös osa PLAY 63-kokonaisuutta, jossa pelaaja voi valita pienellä lisähinnalla myös EGS:n ja Kurkin pelioikeuden. Gumbölellä on vanhasta historiastaan johtuen myös Hillside Golfin, Nurmijärven ja Espoon Ringsiden pelioikeuksia osakkaittensa, jäsentensä ja heidän vieraittensa käytössä. Seurassa on tätä nykyä n. 1400 jäsentä.

Gumbölen ympärillä on ollut varsin paljon erilaista kuhinaa ja erinäisiä huhuja jopa konkurssista. Huhut ovat huhuja ja todellisuudessa yhtiön ja seuran talous ovat kunnossa. Alkuperäisten osakkaiden velkaosuudet ovat kuitenkin fakta, jonka kanssa kenttäyhtiöllä on edelleen omat haasteensa. Mutta pelaajalle joka ei Gumböleä ole koskaan kiertänyt, kenttä saattaa olla positiivinen yllätys ja ehdottomasti käymisen arvoinen kokemus. Klubitalo on pieni ja viihtyisä, jonka aurinkoinen terassi houkuttelee jäämään myös kierroksen jälkeen.

Gumböle Golf
Gumbölentie 20, Espoo
info@gumbolegolf.fi
caddiemaster@gumbolegolf.fi
Puh. 0300 870 370

 

Tapiola Golf – Täyden palvelun golfkeskus

Tapiola Golf on 18-reikäinen linkshenkinen golfkenttä, joka valmistui vuonna 2013.  Muutama vuotta sitten valmistunut moderni klubitalo nosti kokonaisuuden yhdeksi maamme arvostetuimmista golfkeskuksista.

Tapiola Golfin kenttä on par 72 ja se tarjoaa neljät tiit 4600 metristä aina takatiin 6100 metriin. Kenttä on upeasti kumpuileva ja sitä luonnehtivat lukuisat bunkkerit ja pienet niittyalueet, jotka antavat kentälle haastetta ja näyttävyyttä. Avoimella kenttäalueella usein puhalteleva navakka tuuli tuo peliin omat lisämausteensa. Linkshenkisyys näkyy niin väylä- kuin viheriöalueilla.

Kenttäarkkitehti Tim Nugent on luonut Jan Sederholmin esisuunnitelmasta vaihtelevan layoutin, jossa on valinnanvaraa pelistrategialle. Tapiola Golfilla on tarjolla hyvät harjoitusalueet aivan klubin vieressä.

Klubirakennus sijaitsee alueen koilliskulmassa, josta on hyvät liikenneyhteydet joka suuntaan.

Tapiola Golfin kiistattomasti paras sijainti pääkaupunkiseudulla yhdistettynä huippukuntoiseen kenttää houkuttelee paikalle paljon vierailijoita.   Tapiolan Golfkeskus TAGi:ssa toimii Tapiola Golfin sauna- ja klubitilojen lisäksi ympärivuotinen ravintola Vista, Golf Centerin tuhannen neliön myymälä Fitting Lab –studioineen, OnGolf golfmatkatoimisto sekä Piltz Golf School.

Tapiolan Golfkeskus TAGi on samalla elämyskeskus. Ainutlaatuisessa TAGi:ssa pääset nauttimaan pelaamisen ohella myös muista palveluista ja tapahtumista. TAGissa on järjestetty myös kesäkonsertteja.

Tapiola Golfin yksi suurimmista etuja on se sijainti. Tapiolaan on helppo tulla pelaamaan 9 reikää aikaisin aamulla sekä heti työpäivän jälkeen. Kenttä on helppo kiertää ja yhdeksän reikää sujuu usein alle kahden tunnin.

Tapiola Golf
Turveradantie 1, 02180 Espoo

caddiemaster@tapiolagolf.fi
+358 9 4250 0750
www.tapiolagolf.fi

 

Tutustu tarjontaan

Espoon golf- ja matkailuun liittyvät palvelut on kerätty yhden sivuston alle. Tutustu visitespoo.fi -sivuihin ja ylläty monipuolisista mahdollisuuksista. Golfklubit toivottavat tervetulleiksi ja neuvovat vierailijoita. Moni golfseura tarjoaa myös hyviä tarjouksia ja paketteja pelaajille. Niitä kannattaa kysyä myös klubeilta.

Espoon matkailuun tai vapaa-ajan viettoon liittyviin kysymyksiin saat vastauksen myös matkailuneuvonnoista Espoon asiointipisteissä. Ne tarjoavat maksutonta tietoa kaupungista, käyntikohteista, tapahtumista ja palveluista. Esitteiden ja karttojen lisäksi asiointipisteistä saa myös vinkkejä ja ideoita vapaa-ajan ja loman viettoon.

Visit Espoo
Puh. 043 824 6866 (arkisin klo 9-16)  Sähköposti: visit(a)espoo.fi

Matkailuinfoa seuraavista Espoon asiointipisteistä

Espoon keskuksen asiointipiste
Espoontorin kauppakeskus, Kamreerintie 3 C, 02770 Espoo

Espoonlahden asiointipiste
Kauppakeskus Pikkulaiva, Ulappakatu 24, 02320 Espoo

Kalajärven asiointipiste
Ruskatalo, Ruskaniitty 4, 02970 Espoo

Leppävaaran asiointipiste
Sellon kirjasto, Leppävaarankatu 9, 02600 Espoo

Matinkylän asiointipiste
Kauppakeskus Iso Omena/Palvelutori, Suomenlahdentie 1, 02230 Espoo

Tapiolan asiointipiste
Espoon kulttuurikeskus, Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo

Majoitus, aktiviteetit & ravintolat

Espoon majoitukset

Espoo tarjoaa monipuolisia majoitusvaihtoehtoja hyvistä hotelleista leirintäalueisiin. Majoituspaikka kannattaa valita ohjelman mukaan. Jos esimerkiksi osa lähtee golfaamaan ja osa tutustumaan muihin nähtävyyksiin, toimii julkiset liikennevälineet mainiosti kaupungin sisällä.

Tässä majoitusvinkkejä kenttien ja sijainnin mukaan:

Tapiola Golf:

Original Sokos Hotel Tapiola Garden

GLO Hotel Sello

Master Golf ja Ringside Golf

Hyvinvointikartano Kaisankoti

Suur-Helsingin Golf – Luukki ja Lakisto

Hotelli Korpilampi

Forenom Aparthotel Espoo Leppävaara

Forenom Hostel Espoo Otaniemi

Turunväylän varrella, esim. Löfkulla Golf ja Gumböle Golf ja EGS:

Scandic Espoo

Espoon ravintolat

Espoossa on golfkauden aikana kivoja kesäravintoloita eikä kannata unohtaa klubien omia ravintoloita. Moni niistä on suosittu myös ei-golfareiden keskuudessa. Retki merimaisemiin vie varmasti ajatukset lomalle ja siihen on mukava yhdistää hyvä ruoka ja yhdessäolo.

Ravintolatärpit golfkenttien ravintoloiden lisäksi:

Ravintola Johannes, Hanasaari – Skandinaavista fine dining -ruokaa

Nokkalan Majakka – Hulppeita merimaisemia rennolla meiningillä

Espoo Linen lounas- ja päivällisristeilyt Espoon saaristossa: espooline.fi

Ravintola Fat Lizard (espoolaisen pienpanimon ravintola Otaniemessä)

Sandro Tapiola

Ostoksia ja kesätapahtumia

Espoossa on hyviä ostosmahdollisuuksia ja kolme isoa kauppakeskusta. Sellon ja Iso Omenan lisäksi uudistunut Tapiolan kauppakeskus tarjoavat myös muita palveluita.

Kauppakeskus AINOA ja Stockmann Tapiolassa

Kauppakeskus Iso Omena Matinkylässä

Kauppakeskus Sello Leppävaarassa

Kesän 2018 tapahtumia:

Urkuyö & Aaria 7.6.-30.8.

Espoo-päivä 24.-25.8.

Suomen luonnon päivä Haltiassa ja Nuuksiossa 25.8.

Rantamaraton 15.-16.9.

Lasten taidefestivaali Kutitus 3.-7.10.

Finlandia Trophy 5.-7.10.

Futuro-talon 50-vuotisjuhlavuoden tapahtumat Näyttelykeskus WeeGeellä koko kesän

Kohteet ja aktiviteetteja muulle perheelle:

Näyttelykeskus WeeGee (EMMA – Espoon modernin taiteen museo, KAMU – Espoon kaupunginmuseo, Lelumuseo Hevosenkenkä, Suomen Kellomuseo) ja Futuro-talo

Gallelan-Kallelan museo

Vesihuvipuisto Serena

Duudsonit Activity Park

Nuuksion kansallispuisto: Suomen luontokeskus Haltia, Natura Vivan takuulähdöt ja välinevuokraus

SuperPark

Vesiurheilukeskus Laguuni

Saaristomuseo Pentala

Reittiveneliikenne Espoon ulkoilusaariin (9.6.-2.9.)

Kuvat: Kentät ja Teemu Kiiskinen / twelve.fi