Villaitanassa viihdyt varmasti

Aurinkoa, merellistä tunnelmaa ja ensiluokkaista golfia 

Benidorm on Espanjan Manhattaniksikin tituleerattu kaupunki, jossa yhdistyvät espanjalainen kulttuuri, upeat rannat sekä näyttävä kaupunkikuva pilvenpiirtäjineen. Kaupunki on suosittu matkailukohde, jonka väkiluku nelinkertaistuu turistien toimesta vilkkaimpina kuukausina. Golfarille kohde tarjoaa monipuoliset lomamahdollisuudet huippukenttien äärellä.

Costa Blancan suosikkikohde

Benidormin kaupunki on yksi Costa Blancan aurinkoisen loma-alueen suosikkikohteista. Samalla seudulla sijaitsevat myös golfareiden suosimat Alicante ja Torrevieja. Tästä ei paljoa kohde parane, jos nautit auringosta, merellisestä tunnelmasta ja tietysti ensiluokkaisesta golfista. Golfareille kohde tarjoaa useita huippuluokan kenttiä ja mieleenpainuvia pelielämyksiä.

Kaupunki sopii täydellisesti rantaloman kohteeksi, sillä koko Benidormin rannikko on yhtä pitkää hiekkarantaa, jonka vain kaupungin keskusta jakaa kahtia. Ostoksillekin kohteessa pääsee, sillä alueelle on rakennettu useita ostoskeskuksia. Ostoksille voi suunnata päiväretkelle myös alueen isompiin kaupunkeihin.

Upeiden rantojen ja golfmahdollisuuksien lisäksi kaupungin erikoinen arkkitehtuuri on jo itsessään näkemisen arvoinen: aivan rannan tuntumassa kohoaa nimittäin pitkä liuta pilvenpiirtäjiä. Kaupungin silhuetti on täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia, jotka luovat kontrastia rannalle ja muulle luonnolle. Sää alueella on syksyisin suomalaisittain kesäinen, mikä takaa golfarin kannalta otolliset pelikelit. Kesäisin lämpötila kipuaa yli 30 lämpöasteen, iltojen ollessa viileämpiä.

Hotelli kahden golfkentän välissä

Idyllinen Hotel Melia Villaitana sijaitsee kahden golfkentän välissä. Resortissa on pyritty luomaan pienen välimerellisen merenrantakylän tunnelmaa aukioineen ja rakennuksineen. Tämän kohteen arkkitehtuuri tekee taatusti vaikutuksen: tunnelmaa tuovat kauniit kirkontornit, useat allasalueet sekä upeat näkymät Benidormiin ja merelle. Hotellialueella on useita näyttäviä uima-altaita, joista pääallas on valtavan kokoinen.

Hotelli sijaitsee aivan Benidormin kaupungin vieressä, reilun puolen tunnin päässä Alicantesta. Hotellialueelta löytyy useita ravintoloita, mikä takaa miellyttävät makuelämykset jokaiselle. Lisäksi voit nauttia kahvista ja muista virvokkeista hotellin viihtyisän aukion omassa kahvilassa tai suunnata tutustumaan Benidormin kaupungin ravintolatarjontaan. Huoneet on sisustettu eleganttiin, välimerelliseen tyyliin ja lämpimin sävyin. Niissä on oma parveke tai terassi, josta on maisemat joko merelle, golfkentälle, puutarhaan tai uima-altaille. 

Kolme upeaa kenttää Espanjan auringossa

Villaitanan resortin yhteydessä sijaitseva Golf de Levante on amerikkalaistyylinen kenttä, joka tarjoilee häikäisevät maisemat Välimerelle ja Finestratin vuoristoon. Tämä on kauniisti muotoiltu kenttä, johon useat vesiesteet ja palmut tuovat näyttävyyttä. Väylät ovat mukavan leveät, minkä ansiosta pallo pysyy hyvin pelissä. Greenit ovat puolestaan tilavia ja hyvin muotoiltuja. Kenttä on takatiiltä melko pitkä, ja sillä pelattiin Senior Eurooppa Tourin osakilpailu syksyllä 2018.

Hotellin yhteydessä on Golf de Levanten lisäksi hieman lyhyempi Golf de Poniente, joka lepää kumpuilevassa mäntylaaksossa tarjoten näkymiä merelle ja vuoristoon. Vaikka kenttä on muita lyhyempi ja kapeampi, takaa se oivan pelinautinnon kaiken tasoisille pelaajille. Jylhä maasto ja korkeuserot luovat kentälle erilaisia tasoja, jotka tekevät siitä näyttävän: palloa lyödään esimerkiksi kentän korkeammilta osuuksilta alaspäin. Poniente on autolla pelattava kenttä, ja golfauto kuuluu green feen hintaan. Villaitanan molemmat kentät on suunnitellut Nicklaus Design.

Alenda Golf on olemassa olevaan maaperään sulautettu kauniisti kumpuileva kenttä luonnon syleilyssä. Kentällä on jonkin verran korkeuseroja. Avauslyönneille on sopivasti tilaa, mutta lähestymislyöntien kanssa kannattaa olla tarkempi. Greenit ovat yleisesti hyvässä kunnossa. Valtava klubitalo ja sen palvelut ovat maailman kärkiluokkaa. Tälle kentälle on hotellilta matkaa noin 60 kilometriä.

Monipuolinen lomakaupunki täynnä tekemistä

Benidorm on mainio kohde niin rentoutumista kuin vauhdikkaampaa menoakin kaipaavalle lomailijalle. Kaupunki on hyvin matkustajaystävällinen, tarjoten monipuolisesti palveluita, nähtävää ja koettavaa. Koko Benidormin rannikko on hiekkarantaa, minkä ansiosta kaupungissa on noin kahdeksan kilometriä upeaa rantaviivaa. Rannalta löytyy useita erilaisia kokonaisuuksia eri tunnelmissa. Esimerkiksi Levanten ranta on tunnettu menevästä meiningistään, kun taas Ponienten ranta on enemmän perheiden suosima rauhallisempi alue.

Benidormin vanhankaupungin tunnelma on vailla vertaa, minkä lisäksi siellä sijaitsee kaupungin tunnetuin näköalapaikka, tunnelmallinen Placa del Castell-aukio. Kaupunkia on kehitetty vahvasti matkailijoita ajatellen, minkä ansiosta sieltä löytyy useita lomakeskuksia, huvipuistoja ja muita aktiviteetteja. Costa Blancan alueella sijaitsee useita viinitiloja, joilla voi vierailla viininmaistajaisten merkeissä.

Benidorm on hintatasoltaan kohtuullinen kaupunki, tosin uusimmat turistiaktiviteetit saattavat olla hieman hinnakkaampia verrattuna Espanjan normaaliin hintatasoon. Kaupungissa on rauhallinen tunnelma, eikä turvallisuuden puolesta tarvitse kantaa huolta. Toki terve maalaisjärki kannattaa aina pitää matkalla mukana, eikä arvotavaroita kannata jättää vartioimatta. 

Benidormiin pääsee helposti Suomesta lentämällä Alicanteen ja jatkamalla siitä loppumatkan taksilla, vuokra-autolla tai bussilla perille. Tämä kohde on mainio valinta, kun tahdot lähteä leppoisalle golflomalle, jossa riittää nähtävää, koettavaa ja tietysti ikimuistoisia golfhetkiä! 

Golfpassin matkassa Benidormiin!

VILLAITANA, 7 vrk –Resort kuin pieni kylä

2.-9.10.2021 Hinta alk. 1 248€ / hlö

9.-16.10.2021 Hinta alk. 1 295€ / hlö

16.-23.10. – 23.-30.10.2021 Hinta alk. 1 380€ / hlö

Marraskuussa lähdöt Villaitanaan viikoittain.

Matkapakettiin sisältyy:

  • Finnairin lennot Helsinki – Alicante – Helsinki
  • lento- ja golfkenttäkuljetukset kohteessa
  • 7 vrk majoitus Hotel Melia Villaitana * * * *
  • aamiaiset ja 3 x päivällinen (sis. lasin viiniä ja vettä)
  • 1 x sisäänpääsy spahan 
  • 5 x green fee neljällä eri kentällä (3 x Levante, 1 x Alenda Golf, 1 x Poniente)
  • golfauto Ponienten kierrokselle, kärryt muille kierroksille
  • Golfpassin kohdeoppaan matkapalvelut

Houkuttaako kaksi viikkoa Espanjan auringossa? Villaitanassa viihdyt myös 14 vrk matkalla!

Katso kaikki pelimatkamme maailmalle

golfpassi.fi/pelimatkat/

Ota yhteyttä: toimisto@golfpassi.fi / 03 5151 007

Teksti: Priska Autio   Kuvat: Golfpassi