Tunisia on tyylikäs yhdistelmä eksotiikkaa, aurinkoa ja hyvää golfia

Vahvan paluun suomalaisgolfarien lomakohteeksi tehnyt Tunisia on sekoitus modernia ja mennyttä aikaa. Se on upea yhdistelmä itämaista eksotiikkaa maustettuna afrikkalaista elämänmenolla. Mukana on myös ripaus välimerellistä kulttuuria. Golfarille se edustaa loistavaa kenttätarjontaa edullisilla hinnoilla.

Maisemat Pohjois-Afrikan välimerellisissä ympäristöissä ei heti vastaa mielikuvaa afrikkalaisuudesta. Tunisian huikeat hiekkarannat ja golfkenttien kauniit oliivilehdot kumpuilevine muotoineen takaavat kuitenkin elämyksellisen lomamaiseman.

Kaikki tämä löytyy yllättävän läheltä, sillä Tunisiaan on vain alle neljän tunnin lentomatka Helsingistä. Upeaa hiekkaista sekä matalaa rantaa Tunisiassa löytyy lähes koko 1200 kilometriä pitkän rantaviivan varrella. Meressä voi uida pitkälle syksyyn asti ja golfarille pelikausi on ympärivuotinen.

Tunisian matkailu kärsi pahan iskun arabimaiden kansannousuissa ja terrori-iskuissa. Se oli iso taka-askel maalle, jolle turismi on tärkeä elinkeino. Muutaman hiljaisen vuoden jälkeen turistit ja erityisesti golfarit ovat kuitenkin palanneet sankoin joukoin ystävälliseen Pohjois-Afrikkaan. Golftarjonta on Tunisiassa erittäin hyvää, ja jos painottaa edullista hintatasoa, nousee sen arvo entistä korkeammalle.

Erinomaisia kenttiä ja hienoa golfsäätä

Suomalaistenkin golfareiden kestosuosikki Sousse on palannut myös OnGolfin matkatarjontaan. Soussessa on luvassa takuuvarman aurinkoisen sään ja mukavan lomagolfin lisäksi perinteistä arabialaisesta tunnelmaa vuosisatojen takaa. UNESCO onkin nimennyt Soussen linnoituskaupungin yhdeksi maailmanperintökohteeksi.

Yli kolme tuhatta vuotta vanhasta Välimeren kauppakeskuksesta löytyvät vanha arabialainen maailma kauppakujineen ja modernit lomahotellit sulassa sovussa. Sousse on onnistunut säilyttämään hyvin islamilaisista ajoista juontuvan perinteisen arabialaisen tunnelman ja ilmeen. Se on yksi parhaiten säilyneistä merellisistä arabilinnoituksista. 

Hammametinlahden rannalla, noin 140 kilometriä pääkaupunki Tunisista etelään sijaitsevassa satamakaupungissa asuu parisataatuhatta asukasta. Turismin lisäksi sen tärkeimpiä elinkeinoja on elintarviketeollisuus ja satama on edelleen vilkas portti Afrikkaan ja sieltä pois.

Hammamethin Citruksessa on kaikkiaan 45 väylää. Kahden 18-reikäisen golfkentän lisäksi tarjolla on yhdeksän reikäinen par 3-kenttä.

El Kantaoui suunniteltu hyvää lomagolfia varten

Tunisian golfkentästä suurin osa löytyy Soussen ympäristön lisäksi Hammamethin alueelta ja pääkaupunki Tunisin ympäristöstä. Uusia mielenkiintoisia kohteita on esimerkiksi pohjoisrannikon Tabarka.

Mielenkiintoinen fakta on, että maan parhaista kentistä lähes kaikki on Ronald Freamin suunnittelutoimiston käsialaa. Monelle Fream on synonyymi haastavasta kentästä, mutta lomailijoille amerikkalaissuunnittelija on ollut lempeämpi ja kentät ovat saaneet paljon kiitosta.

Soussen golfalueista Port El Kantaoui on kaupungin läheisyydessä oleva moderni lomakeskus, jossa sijaitsee myös OnGolfin viiden tähden Iberostar Diar El Andalous hotelli.

”Korkealuokkainen all inclusive –hotelli sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä golfkentältä ja satama-alueelta”, kertoo Tuomas Kiiskinen OnGolfista.

Hotelli sijaitsee rannalla, ja sieltä lötyy myös kolme ravintolaa. Yksi tarjoilee aasialaista, toinen tunisialaista ruokaa ja kolmas italialaista ruokaa. Huoneet on sisustettu raikkaasti ja kaikissa huoneissa on parveke tai terassi ja ilmainen wifi. 

”Juuri uudistettu luksushotelli ja kylpyläosasto tarjoavat lomailijalle rannan ja uima-altaiden lisäksi myös kauniin puutarhan kukkaloistoinen. Ennen illallisnautintoja voi nauttia Välimeren näkymistä tai suunnata SPA-alueelle ja hammamiin.”

36 reikää laadukasta lomagolfia

El Kantaoui tarjoaa golfarille kaikkiaan 36 väylää – Panorama ja Sea-kentät – sekä hyvät harjoitusolosuhteet.  Ensimmäisen 18 väylää avattiin 1980 ja golfkeskus laajeni kahden kentän kokonaisuudeksi 90-luvulla.

Molemmat ovat leppoisia, hyvä rytmisiä lomakenttiä. Erityisesti Panorama-kentän kukkuloilta on hulppeat näkymät ja se on pituudeltaan hieman Sea-kenttää lyhyempi. Sea on puolestaan muodoiltaan tasaisempi, mutta varsinkin sen takaysillä löytyy kiehtovia reikiä.

Nimensä mukaisesti Sea vie pelaajan myös aivan Välimeren rantaan muutaman väylän ajaksi. El Kantaoui sopii kaiken tasoisille harrastajille. Peli etenee hyvin, mutta vesiesteet ja viheriöalueet eivät päästä helpolla kokeneempaakaan pelaajaa.

Soussen lähistöltä löytyy myös kaksi muuta golfkeskusta: Flamingon ja Golf Palm Linksin 18-väyläiset kentät.

Hammamethin upea golfkeskittymä

Pääkaupunki Tunisin ja Soussen puolessa matkassa sijaitsevassa Hammametin satamakaupungissa on myös mainio golftarjonta. Citrus Golf on 45-reikäinen Ronald Freamin suunnittelema monipuolinen golfkeskus, jonka kahden 18 reikäisen kentän lisäksi alueella on yhdeksän reiän par 3 -kenttä sekä hyvät harjoittelumahdollisuudet.

Golfkentät ovat erityyppisiä. Les Oliviers –kentänetuysi kulkee kauniissa ja tasaisessa oliivilehdossa, kun taas takaysi kiemurtelee helposti kuljettavien kukkuloiden rinteillä. Citruksen toinen 18 reikäinen kenttä La Foret on puolestaan haastavampi. Mäkisemmässä maastossa alusta loppuun kulkeva kenttä on maisemiltaan vaikuttava ja tarjoaa pelaajilleen myös mietittävää.

Citrus Golfin vieressä on Hammamethin kolmas 18 reikäinen golfkenttä Yasmine Golf antamassa vaihtelua. Yasmine on monissa arvioissa nostettu maan parhaiden kenttien joukkoon.

Tunisian lomakaupungit houkuttelevat hienon golfin lisäksi mainiolla pelisäällä. Tärkeä syy suosioon on aurinkoinen, mutta ei liian helteinen sää. Golfia pelataan ympäri vuoden hyvissä olosuhteissa, sillä talvellakin nautitaan yli 20 asteen lämpötiloista.

Tunisian aurinko ja rannat ovat golfin lisäksi monelle tärkeä perustelu kohteen valinnassa.

Maan ruoka- ja juomakulttuuri on jäänyt kuitenkin turhan vähälle huomiolle. Se on hieno yhdistelmä arabialaista, välimerellistä ja ranskalaista keittiötä. Tarjolla on paljon meren antimia ja myös maistuvia kasvisruoka-annoksia.

Tunisiassa on helppo nauttia golfpäivistä.

OnGolfin pelimatkat Tunisiaan

OnGolf-matkalla kaikki on valmiiksi järjestetty ja voit keskittyä täysillä golfaamiseen. Kaikilla matkoilla on vetäjänä paikalliset olosuhteet hyvin tunteva suomalainen kokenut golfaaja.

Viikon pelimatkan hintaan sisältyy

  • suorat lennot Nouvelairin reittilennoilla
  • golfbägin kuljetus lennolla
  • lentokenttäkuljetukset kohteessa
  • majoitus hotelli Iberostar Diar el Andalous 
  • All inclusive 
  • Joulu- ja uudenvuoden matkalla juhlaillalliset
  • 6 green feetä/vk El Kantouin kahdella kentällä
  • suomalaisen golfmatkanvetäjän palvelut

 

Hintaan ei sisälly

  • golfkenttäkuljetukset (kävelymatka tai siirtyminen taksilla)

Lähdöt: 2.10., 12.10., 19.10., 26.10., 2.11., 21.12., 28.12.

Hinnat: 1 vko 1050,- ja 2 vkoa 1590,-

21.12. ja 28.12. lähtöjen hinnat  1 vk 1250,- ja 1790,- 2 vk

www.ongolf.fi