Marrakech – Korkeatasoinen golfkeidas Afrikassa

Marokossa golfin ystävät pääsevät nauttimaan eksoottisesta ympäristöstä, loistavasta palvelusta ja hyvinhoidetuista golfkentistä.

Afrikka ei välttämättä heti iske suomalaisen golfarin mieleen varteenotettavana golflomakohteena, mutta moni ihastuu Marrakechiin ikihyviksi tutustuessaan siihen tarkemmin. Marrakech on Marokon länsiosassa sijaitseva luksustason lomakaupunki, joka on täynnä mystistä eksotiikkaa. Kaupunki on mielenkiintoinen sekoitus historian havinaa ja modernin metropolin sykettä. Golfaria sykähdyttävät erityisesti useat huipputason kentät.

Marrakech on yksi nykypäivän suosituimmista arabialaisista lomakaupungeista. Atlasvuorten juurella sijaitseva, punaisena kaupunkinakin tunnettu Marrakech kohosi tuhat vuotta sitten muinaisten kauppareittien varrelle. Lähellä sijaitsevat myös suositut turistikohteet Agadir ja Essaouira.

Helppoa all inclusive -majoitusta

Palmeraien rauhallisella alueella sijaitseva Iberostar Club Palmeraie kuuluu korkeasta palvelukulttuuristaan tunnettuun hotelliketjuun. Hotelli on suunniteltu ja sisustettu modernisti. Sen kaikki tilat uudistettiin vuonna 2017, jolloin huoneet saivat kutsuvan vaaleat ja pehmeät värisävyt.

Hotelli tarjoaa all inclusive -nautinnon, ja erityisesti sen hyvinvointiosasto ansaitsee kehuja. Hotellilla on myös golfareille oma verkkorange, jonka pihaa ympäröi kaunis puutarha- ja allasalue. Hotellin lähellä on mahdollisuus osallistua golfin lisäksi muihin aktiviteetteihin, kuten kameli- ja mönkijäajelulle. Voit tutustua kohteeseen myös esimerkiksi maastopyörän selässä tai patikoiden vuoriston upeissa maisemissa. Hotellilta on ilmainen kuljetuspalvelu Marrakechin keskustaan.

Majoitus on korkeatasoista.

Kerää bägiin monta uutta golftarinaa

Kauniisti muotoiltu aavikkokenttä The Montgomerie on vain viiden minuutin päässä kaupungin keskustasta. Vesiesteitä kentällä nähdään vain muutamalla väylällä, mutta hiekkaesteitä ja upeita pinnanmuotoja senkin edestä. Kentän kruunaa huippuluokan klubitalo, josta on mahtavat maisemat 18. viheriölle. Golfklubin erikoisuutena on Afrikan ainoa jääbaari.

Golf Amelkis sijaitsee upealla paikalla Atlasvuorten juurella. Alkuperäinen luonto on otettu tällä kentällä vahvasti huomioon. Pelaajalle on tarjolla aaltoilevia väyliä, useita vesiesteitä ja bunkkereita sekä kauniisti muotoiltuja greenejä. Kentän on suunnitellut Cabell B. Robinson. Näkymät tältä kentältä vuoristoon ovat suorastaan mykistävät.

PalmGolf Ourika on palmujen, isojen bunkkereiden ja vesiesteiden täplittämä leveäväyläinen kenttä. Kentän on suunnitellut kanadalaiskaksikko Neil Haworth ja Stephane Talbot. Väyliä koristavat oliivi- ja palmupuut tuovat kentälle vehreyttä ja luovat mielenkiintoista kontrastia vieressä kohoavien Atlasvuorten lumisille huipuille. Kierrokselle voi halutessaan vuokrata lisämaksusta GPS-ohjatun golfauton, joka antaa vinkkejä pelistrategiaan.

Eksoottinen kaupunkilomaelämys

Marrakechissa kannattaa ehdottomasti tutustua myös kaupungin basaareihin. Lähde kierrokselle vaikkapa Djemaa el-Fnalle eli Sadunkertojien torille, joka on yksi Afrikan vilkkaimmista markkina-alueista. Sen ympärille levittäytyvät värikkäät basaarit, joissa ihastelet putiikkien lisäksi eksoottisia akrobaatteja, ennustajia ja käärmeenlumoajia. Täältä ei tuhannen ja yhden yön tunnelmaa puutu!

Marrakechin vanha kaupunki tunnetaan nimellä Medina, joka kätkee kujilleen valtavan määrän historiaa ja mielenkiintoisia tarinoita. Shoppailijalle Marrakech tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia, sillä hintataso on Suomeen verrattuna todella edullinen. Tarjolla on paljon eksoottisia tuotteita. Esimerkiksi nahkatuotteet, korut, tekstiilit, vaatteet ja mausteet ovat suosittuja tuliaisia Marokosta. Myös kulinaristille Marrakech tarjoaa elämyksiä, sillä kaupungin ravintolavalikoima on laaja. Kaupungilla alkoholi on ruokajuomana harvinaista herkkua, mutta hotelleissa ja resorteissa sitä on saatavilla normaaliin tapaan.

”Täältä ei tuhannen ja yhden yön tunnelmaa puutu!”

Marokko hurmaa varmasti

Marrakechissa on totuttu vierailijoihin, sillä se on ollut jo pitkään länsimaisten turistien suosima kohde. Marokko on panostanut matkailupalveluiden kehittämiseen jo 2000-luvun alkupuolelta. Tavoitteena on ollut taata turisteille mahdollisimman mutkaton ja mukava vierailukokemus. Lomakohteiden henkilökunta on kielitaitoista, joten kommunikointi kohteessa on useimmiten vaivatonta. Sen ansiosta palvelu onkin lähes poikkeuksetta ystävällistä ja joustavaa.

Ilmasto kohteessa on aavikkokaupungeille tyypillisen kuiva: päivät ovat usein kuumia, mutta yöt voivat olla yllättävänkin viileitä. Kohteessa nähdään harvoin sateita. Kesäisin päivälämpötilat voivat kohota tukahduttavan kuumiksi, joten suomalaisen golfarin makuun Marrakech on parhaimmillaan keväisin ja syksyisin. 

Marokossa nautit eksoottisesta ympäristöstä, loistavasta palvelusta ja hyvinhoidetuista golfkentistä – joko mennään? 

Lähde Golfpassin matkassa Marokkoon!

MARRAKECH, MAROKKO

 • 2.-9.11. / 9.-16.11. / 16.-23.11.2019 – 1398€ / hlö / 2hh
 • 23.-30.11. / 30.11.-7.12.2019 – 1375€ / hlö / 2hh
 • JOULU 21.-28.12.2019 – 1698€ / hlö / 2hh
 • UUSIVUOSI 28.12.2019-4.1.2020 – 1698€ / hlö / 2hh
 • 15.-22.2. / 22.-29.2. / 29.2.-7.3.2020 – 1398€ / hlö / 2hh
 • 7.-14.3. / 14.-21.3.2020 – 1430€ / hlö / 2hh

Matkapaketit sisältävät:

 • Norwegianin suorat reittilennot Helsinki – Marrakech – Helsinki
 • Majoitus Iberostar Club Palmeraie Marrakech ****
 • All inclusive
 • 5 x green fee (2 x Amelkis, 2 x The Montgomerie sis. jaettu golfauto, 1 x Palmgolf Ourika)
 • Rangepallot ennen golfkierroksia
 • Lento- ja golfkenttäkuljetukset kohteessa
 • Suomalaisen matkanjohtajan palvelut
 • Lisätietoa näistä ja muista pelimatkoistamme ympäri maailman! Lue lisää >> golfpassi.fi/pelimatkat
 • Viihdy vaikka kaksi viikkoa, kysy lisää! 
 • Ota yhteyttä toimisto@golfpassi.fi / 03 5151 007