Takuuvarma aurinko ja erinomainen golf houkuttelevat Kanarialle

 Lähde pakoon syksyn pimeyttä ja nauti irtiotosta lämmössä

Kanariansaarten suotuisa ilmasto houkuttelee koko ajan golfareita, koska lomasaarilla voi pelata talvikaudellakin erinomaisissa olosuhteissa. Jokainen saarista tarjoaa myös oman, hieman erilaisen tunnelman ja miljöön lomailuun. 

Kun etsii syksyn pimeyteen sääolosuhteiden puolesta toimivaa kohdetta, Kanariansaaria parempaa vaihtoehtoa ei juuri löydy. Samaan aikaan kun Suomeen saapuu räntä ja lumi, Kanarian luonnonkauniit kentät, mainiot hotellit ja ystävällinen palvelu takaavat onnistuneen lomamatkan. Siksi yhä useampi lähtee loppusyksystä ja talvella kohti Kanariaa. 

Golfpassi on kokenut Kanariansaarten golflomien matkanjärjestäjä, joka järjestää marraskuussa lomia niin La Gomeran, Gran Canarian kuin Teneriffan saarille. Erilaisista vaihtoehdoista voi valita oman peliryhmän toivomuksia vastaavat hotellit ja kentät.

Myös suora kuuden tunnin lento puoltaa päätöstä. Golfpassi on valinnut Kanariansaarten tarjontaansa erityisesti sään puolesta syyskaudelle parhaat kohteet, jotka tarjoavat samalla erinomaisia golfelämyksiä.

La Gomeran kiehtova lomaparatiisi

La Gomeran pienellä saarella sijaitseva Jardin Tecina on yksi Kanarian inspiroivimmista golfkohteista. Hotelli ja kenttä sijaitsevat todella rauhallisessa miljöössä La Gomeran etelärannikolla upean niemen kärjessä.

“Korkealta meren yläpuolelta avautuu huikeat näköalat Atlantille ja naapurisaari Teneriffalle. Näiden maisemien johdosta La Gomerasta on tullut monelle jo todellinen klassikkokohde, jonne palataan vuosi vuoden jälkeen uudestaan”, Golfpassin toimitusjohtaja Juha Passi kertoo

Koska Jardin Tecinan kaikista huoneista löytyy terassit, voi näkymistä merelle, uima-altaalle tai ihastuttavaan puutarhaan nauttia vaikkapa auringonlaskun aikaan omassa rauhassa.

“Jardin Tecina on kunnostettu muutama vuosi sitten ja hotellin modernin tyylikkäät tilat ja vaalein sävyin sisustetut huoneet ovat tosi viihtyisiä. Hotellin vehreässä puutarhassa on myös mukava rentoutua pelipäivän päätteeksi.” 

Ulkouima-altaan lisäksi hotellista löytyy porealtaita, wellness-osasto, kuntosali, ja tennis- sekä squashkenttiä. Spassa voi nauttia kauneushoidoista ja hierontapalveluista.

Jardin Tecinan ravintolat ja palvelu ovat saaneet erityistä kiitosta. Hotellin buffet-ravintola Principalissa voi nauttia aamiaisen ja päivällisen, mutta sen lisäksi hotellissa on vielä kolme à la carte -ravintolaa ja altaan vieressä BBQ-ravintola. 

Myös illan jälkipeleihin löytyy vaihtoehtoja; hotellissa on neljä baaria, joista yksi on rannalla ja yksi allasbaari.

Tecinassa Golfpassin matkoilla mukana on PGA Pro Tapio ”Silli” Sillanpää, jonka tunneilla pääset kehittämään omaa peliäsi. Jokainen harjoitusalueella pidettävä opetustuokio koostuu opetusteemasta; matkalaisilla on mahdollisuus valita itselleen kiinnostava teema tai halutessaan voi osallistua kaikkiin viiteen harjoitukseen. 

“Silli pelaa myös ryhmien mukana kentällä antaen vinkkejä pelitilanteessa. Hän on vetänyt La Gomeralle jo kymmeniä golfmatkoja, joten hän tuntee kohteen kuin omat taskunsa”, Passi toteaa.

La Gomeran lomalla lennetään Teneriffan eteläiselle kentälle. Vaikka siirtymä La Gomeraan kestää vielä pari tuntia, palkitaan se paikan päällä. Kohde tarjoaa niin henkeäsalpaavia maisemia ja laadukasta golfia tasokkaassa hotellissa.

La Gomera

Gran Canarian vehreä golfkeidas 

Aivan meren rannassa sijaitseva Lopesan Costa Meloneras Resort Spa on yksi Gran Canarian upeimpia golfkeskuksia. Kanarian pääsaaren tunnettu golfhotelli tarjoaa unohtumattoman kokemuksen lomalaiselle, koska se on osa isoa luonnonsuojelualuetta. 

“Paikka on todella uniikki ja hieno. Yli kahdeksan hehtaarin suuruisesta trooppisesta puutarhasta löytyy 800 palmua, jotka edustavat 100 eri lajiketta. Lisäksi puutarhassa voi rentoutua viidellä eri uima-altaalla.”

Resortin kaikkiaan kuuden ravintolan listoilta löytyy monenlaisia makuja ympäri maailmaa. Hotellialueella on myös kahdeksan baaria, joten illan viettoon löytyy varmasti vaihtoehtoja.

Myös hotellin tyylikkäät Deluxe-huoneet tuovat iloa lomailuun. Valoisissa huoneissa on käytetty sisustukseen puuta ja marmoria, joka tuo huoneisiin hienostuneen ilmeen. 

Lentokenttä on resortista puolen tunnin päässä ja golfkentät löytyvät 10–15 minuutin siirtymän päästä. Loman aikana pelataan resortin oman kentän lisäksi Kanarian eliittiin kuuluva Anfi Tauro Golf ja perinteinen lomakenttä Maspalomas. 

Lopesan Costa Meloneras Resort Spa

Teneriffa

Kanariansaarista suurin, Teneriffa on kovassa nousussa oleva lomakohde myös golfareiden keskuudessa. Kauniilla ja vihreällä tulivuorisaarella on golfin lisäksi valtavasti mahdollisuuksia monipuoliseen lomanviettoon. Upeiden rantojen, hienojen vuoristomaisemien ja idyllisten pikkukylien lisäksi saaren herkulliset ruoat tekevät lomasta ikimuistoisen.

“Golfpassin ohjelmassa syys-talvikaudella on mukana mielenkiintoiset hotellit Suite Villa Maria ja Iberostar Sabila jotka tarjoavat myös erinomaiset golfmahdollisuudet.”

Molemmat hotellit sijaitsevat Teneriffan kaikkien aurinkovarmimmilla paikoilla etelärannikolla. Hotelli Suite Villa Maria sijaitsee Teneriffan lounaisosassa, aivan 27-reikäisen Costa Adeje golfklubin läheisyydessä ja vain kilometrin päässä La Caletan rannasta. Resort tarjoaa henkeäsalpaavat näköalat Atlantille, Teidelle ja Teneriffan vuoristoon. 

Yksi Espanjan suosituimmista golfkentistä, 18- reikäinen Costa Adeje Championship, on hotellilta vain muutaman minuutin päässä ja tarjonnan täydentää Los Lagos, 9-reikäinen par 33 -kenttä.

Hotelli tarjoaa laadukasta ja tilavaa majoitusta 1–3 makuuhuoneen villoissa. Buffet-aamiainen tarjoillaan Resortin Villa Maria ravintolassa. Lisäksi resortista löytyy a la carte -ravintola La Torre sekä allasbaari, josta voi tilata niin lounasta kuin illallistakin.

“Resort sopii mainiosti niille, jotka haluavat nauttia kiireettömästi aurinkoisista golfelämyksistä, omasta rauhasta, luonnosta ja kauniista maisemista kaukana massaturismin hälinästä. Samalla kaikki palvelut ovat kuitenkin lähellä.”

Vasta uudistettu viiden tähden Iberostar Sábila -hotelli sijaitsee puolestaan ihastuttavalla Costa Adejen alueella meren rannalla. Tämä moderni ja valoisa, kaikin mukavuuksin varustettu hotelli on suunniteltu aikuisten ja pariskuntien viihtymistä silmällä pitäen.

Iberostar Sábila -hotelli

Hotellilla on mahdollisuus rentoutumispalveluihin kylpyläosastolla ja ravintoloissa on tarjolla monenlaisia kansainvälisiä ja paikallisia ruokalajeja live-kokkauksineen.

“Urheilunnälkäisillä on neljän läheisen golfkentän lisäksi tilaisuus erilaiseen vesiurheiluun, lentopalloon, ratsastukseen tai pyöräilyyn. Hotellilla voi osallistua mm. vesiaerobic-, tanssi-, jooga-, pilates- tai chitunteihin, sekä pelata biljardia tai pöytätennistä.”

“Hotellilta on suora yhteys rantaviivaa seuraavalle kävelykadulle, jonka varrella on kauppoja, baareja ja ravintoloita. Kaikki huoneet ovat ”adults only”, ja huoneen voi valita näkymällä merelle, altaalle, puutarhaan tai vuoristoon.”


Kentät

LA GOMERAN KENTTÄ

Tecina Golf

Jokaiselta väylältä avautuvat näköalat niin merelle kuin Tecinan laaksoon ovat tehneet vaikutuksen kaikkiin kentällä vieraileviin pelaajiin. Arvostettu kenttäsuunnittelija Donald Steel on onnistunut luomaan unohtumattoman kokonaisuuden.

Kentän erikoisuus on korkeuseroissa: ykköstii on 175 metriä korkeammalla kuin viimeinen viheriö, joten kentällä laskeudutaan koko ajan lähemmäksi Tecinan laaksoa ja merta. 

Kokonaisuuden kruunaa golfkentän alueen kauniit ja värikkäät kukkaistutukset sekä palmut. Ellei käytä golfautoa, klubitalolta parin kilometrin päässä olevalle ykköstiille pääsee bussilla.  Viimeinen väylä päättyy klubitalolle, jonka terassilla on hienoa muistella kierroksen kohokohtia.

GRAN CANARIAN KENTÄT

Lopesan Meloneras Golf

Lähellä merenrantaa sijaitseva Lopesan Meloneras Golf on kuuluisa palmuistaan. Vuonna 2006 avatulla kentällä on palmuja kaikkiaan peräti yli tuhat kappaletta.

Alku on sopivan leppoisa, mutta haasteita riittää ja kenttä vaikeutuu vähitellen. Ja koko ajan kasvavat palmut lisäävät niitä entisestään. Kenttä on saanut tunnustusta hyvästä kunnostaan ja nopeista viheriöistään. Melonaresissa ympäristöasiat ovat äärimmäisen tärkeitä.

Maspalomas Golf

Maspalomas golf on todellinen kenttäklassikko Gran Canarian suurimmalla turistialueella lähellä Playa del Inglesin, Maspalomasin ja Melonerasin hotelleja. Se sijaitsee 400 hehtaarin luonnonsuojelualueen keskellä. 

Kentän layout, ympärillä olevat hiekkadyynit ja meren läheisyys antavat sille jopa links-kentän luonnetta. Lomakenttänä se on täydellinen; tasainen maasto ja leveät väylät takaavat mukavan kierroksen. Ilmettä kentälle luovat suuret bunkkerit ja trooppinen kasvillisuus palmuineen ja pinjoineen.

Anfi Tauro Golf

Kanarian parhaimmistoon lukeutuva Anfi Tauro Golf sijaitsee saaren lounaisrannikolla, kolmen kilometrin päässä Puerto Ricosta ja 20 kilometrin päässä Playa del Inglesistä. 

Vuonna 2007 valmistuneen vaikuttavan kentän on suunnitellut amerikkalaiset arkkitehdit von Hagge, Smelek ja Baril. Mielenkiintoisten väylien lisäksi kaupan päälle saa kokea mahtavat meri- ja vuoristonäkymät.

Vehreä kasvillisuus, palmut, kaktukset, järvet ja valkohiekkaiset bunkkerit korostavat tämän aina erinomaisessa kunnossa olevan kentän kauneutta. Golfklubilla on myös mainio 9-reikäinen par 3 -kenttä.

TENERIFFAN KENTÄT

Golf Costa Adeje  

Costa Adejen 18-reikäisen arvostetun kilpakentän lisäksi keskuksessa on 9-reikäinen par 33 -kenttä. Isot viheriöt tarjoavat onnistumisen iloa kierrokselle ja näköalat merelle sekä vuoristoon ovat upeat. Kenttä on maastoltaan vaihteleva. 9-reikäinen Golf Los Lagos tarjoaa kaikille mahdollisuuden pelata ilman tasoitusta. Tällä 2233 metrin pituisella kauniilla kentällä on upeita vesiputouksia ja maisemia. Kentällä toimii myös golfkoulu, jossa on mahdollista oppia pelaamaan ja kehittää peliään.

Costa Adeje

Golf Las Americas 

Teneriffan saaren suosituin 18-reikäinen kenttä on tunnettu kauniista kukkaistutuksista, maaston vaihtelevuudesta ja vesiesteistään. Kentän kuntoon panostetaan paljon ja klubitalon palvelut ovat kattavat.  

Golf del Sur

Golf del Surin 27-reikäinen golfkeskus avattiin vuonna 1987. Kentän väylät ovat leveitä ja niitä ympäröi laavakivi ja vehreä paikallinen kasvillisuus. Korkeuserot ovat maltillisia, ja kenttää kuvataan todelliseksi keitaaksi Atlantilla.

Amarilla Golf 

Donald Steel on suunnitellut tämän, jopa mielikuvitukselliseksi kuvatun kentän kirkkaan sinisen Atlantin valtameren ja Espanjan korkeimman vuoden El Teiden väliin. Huvilat ja lomahuoneistot reunustavat kentän väyliä. Kaikein tunnetuin on väylä 5;  lyhyellä parkolmosella on matkaa vain 115 metriä, mutta pieni greeni sekä meren ja rantakallioiden yli lyöminen tuovat mieleenpainuvan haasteensa väylään.


La Gomera, Jardin Tecina

 • 12.–19.11.2022
 • 19. – 26.11.2022
 • 26.11. – 3.12.2022
 • 21. – 28.12.2022
 • 28.12.2022 – 4.1.2023

Matkan sisältö: Norwegian reittilennot Helsinki- Teneriffa Sur – Helsinki sis. käsimatkatavaran 10 kg ja matkalaukun ruumaan 23 kg

Majoitus 7 vrk hotelli Jardin Tecina* * * *  huoneessa kahdelle

Puolihoito (aamiainen ja päivällinen)

Kuljetukset kohteessa sekä lauttaliput Teneriffa – La Gomera – Teneriffa

5 x Green fee Tecina Golf, etukäteen varatut tiiajat

Golfopetus rangella viitenä päivänä: 5 x 1 tunti sis. rangepallot

Pro Tapio “Silli” Sillanpään matkanjohtajan palvelut

MATKAN KESTO 7 VRK HINTA alk. 1765 €

La Gomera, Jardin Tecina

 • 12. – 26.11.2022
 • 19. – 3.12.2022
 • 21.12.2022 – 4.1.2023

Matkan sisältö: Norwegian reittilennot Helsinki- Teneriffa Sur – Helsinki sis. käsimatkatavaran 10 kg ja matkalaukun ruumaan 23 kg

Majoitus 14 vrk hotelli Jardin Tecina* * * *  huoneessa kahdelle

Puolihoito (aamiainen ja päivällinen)

Kuljetukset kohteessa sekä lauttaliput Teneriffa – La Gomera – Teneriffa

10 x Green fee Tecina Golf, etukäteen varatut tiiajat

Golfopetus rangella kymmenenä päivänä: 10 x 1 tunti sis. rangepallot

Pro Tapio “Silli” Sillanpään matkanjohtajan palvelut

MATKAN KESTO 14 VRK HINTA alk. 2820 €

Gran Canaria, Lopesan Costa Meloneras Resort Spa 

 • 19. – 26.11.2022 –  7 vrk
 • 26.11. – 3.12.2022 – 7 vrk
 • 19.11. – 3.12.2022 – 14 vrk

Matkan sisältö: Norwegianin suorat lennot Helsinki – Gran Canaria – Helsinki

Majoitus Hotelli Lopesan Costa Meloneras Resort & Spa*****  kahden hengen huoneessa

Puolihoito (aamiainen ja päivällinen)

5 tai 10 x green fee (Lopesan Meloneras Golf, Maspalomas Golf,  Anfi Tauro Golf

Lento- ja golfkenttäkuljetukset

Matkanvetäjä Antti Ahdin matkapalvelut

MATKAN KESTO 7 VRK HINTA 2098 €

MATKAN KESTO 14 VRK HINTA 3695 €

Tiedustelut ja matkavaraukset:
Golfpassi
www.golfpassi.fi
toimisto@golfpassi.fi
p. 03 515 1007

Teksti: Tero Parkkinen   Kuvat: Kentät ja hotellit