Planmeca Golf Areena palvelee ympäri vuoden

Vuosaaresta on kasvanut hujauksessa Helsingin kattavin ympärivuotinen golfkeskittymä. Talvitreenauksen uusin tulokas Planmeca Areena yhdessä Laajasalon ja Vuosaaren kenttien kanssa tekevät yhteistyötä siten, että harjoitteleminen on mahdollista kaiken tasoisille golfareille vuoden jokaisena päivänä.

Itäisen Helsingin golfpalvelut ovat monipuoliset ja aloittelijatkin on otettu huomioon hyvin.

Alkeiskurssit ja sisätreenit vedetään Planmeca Areenalla, joka tarjoaa myös PeGon laadukkaat opetuspalvelut. Laajasalon par 3 -kentältä on hyvä hakea pelikokemusta sekä onnistumisia, ja Vuosaari Golf taasen tarjoaa loistavan 18 -reikäisen kentän kaikkine puitteineen.

Planmeca Areenan markkinointijohtaja Pekka Löfman odottaa innoissaan tulevaa syys- ja talvikautta, onhan se ensimmäinen kokonainen talvikausi Areenalle.

”Odotettavissa on kiireinen talvikausi. Lähipelialue on kuumaa valuuttaa niin ammattilaisille kuin klubigolfareillekin”, sanoo Löfman.

Koko Planmeca Areena, mutta varsinkin sen lähipelialue, on ainutlaatuinen paikka treenata golfia. Useimmiten juuri lähipelissä tulevat ne suurimmat erot vastaan, ja näin iso osa harjoitusajastakin on hyvä viettää sitä treenaten. Täällä se onnistuu talvellakin.

Areenalla järjestetään talvikaudella myös viikkokisoja ja isompia turnauksia. Palkinnot ovat todella kohdillaan, mutta niitä ei artikkelia tehdessä saanut vielä paljastaa. Kilpailut ja erilaiset tapahtumat tuovat harjoitteluun erilaisuutta, sekä lisäävät motivaatiota myös talvikauden treenaamiseen.

planmeca_vuosaari_1

Ammattilaiset viihtyvät

Areenalla on hyvät lyöntipaikat, ja koko keskus on tehty erittäin viihtyisäksi. Valaistukseen on erityisesti panostettu, ja sisällä treenatessa unohtuukin helposti esimerkiksi se, kuinka huono keli ulkona on.

Timo Rauhala ja hänen oppilaansa ovat ottaneet paikan omakseen ja ei suotta. Lisäksi hallin perusporukkaan kuuluvat muun muassa Mikko Ilonen ja Tapio Pulkkanen. Nuorista ja junioreista ahkerimmin hallilla ovat käyneet Matias Honkala ja Oscar Darlington, joka voitti tänä vuonna SM-kultaa 16-vuotiaiden poikien sarjassa.

”Matias kävi meillä keväällä päivittäin. Matka Areenalle taittui aina mönkijällä ja pilkkihaalari päällä”, Pekka naurahtaa.

”Siinä on pojalla asenne ja treenimotivaatio kohdallaan.”

Matiaksen kova treeni näkyikin jo alkukauden kisoissa, kun hän takoi heti kovia tuloksia.

planmeca_vuosaari_2

Lisää harrastajia 

Koululaiset ovat tulevaisuuden harrastajia, ja tämän vuoksi Planmeca tarjosi jo viime keväänä heille mahdollisuuden tulla tutustumaan lajiin ja harjoittelemaan golfia. Tiistaiaamuisin Areenalle matkaa Tehtaanpuiston yläasteen liikuntaluokka. ”Liikunnanopettaja tuo luokan meille treenaamaan. He saavat käyttää tilojamme sovittuina aikoina ilman kustannuksia. Onkin mieletöntä nähdä, kuinka moni nuorista on jo innostunut lajista”, Löfman kertoo. ”Tarkoituksenamme on tuoda golf lähelle kaikkia, ja rikkoa ajatus jäykistelystä sekä muista mielikuvista. Kaikki mukaan. Golfhan on hauskaa tekemistä yksin tai yhdessä. Lajina siinä riittää haasteita ihan kaikille tavoitteista riippumatta.”

planmeca_vuosaari_4

PLANMECA AREENA:

  • Planmeca Areena sijaitsee Helsingin Vuosaaressa.
  • Areena avattiin keväällä 2016.
  • Areena on auki läpi vuoden. Tarkemmat aukioloajat löydät nettisivuilta.
  • Areena tarjoaa pelaajille 800 neliömetrin lähipelialueen, 40 lyöntipaikkaa, golfsimulaattorin, hyvin varustellun kahvion, Peltomäki Golfin kattavan golfliikkeen, sekä opetuspalveluja kaiken tasoisille aloittelijasta tour-pelaajiin.

 

Lisätietoja www.planmecaareena.golf ja pego.fi

Teksti: Pauliina Virta

Kuvat: Pekka Löfman, Planmeca Areena