Pelaa ja kannusta teemamatkalla nautit enemmän 

Lähde kannustamaan suomalaiset voittoon

Euroopan Tourin kilpailun seuraaminen paikan päällä on ikimuistoinen elämys. Golfpassi on vienyt jo pitkään suomalaisharrastajia maanosan merkittävimpiin ammattilaiskisoihin. Maailman-tähtien seuraamisen lisäksi lomalla pääsee kannustamaan suomalaisia kohti menestystä ja nauttimaan omasta golfista upeilla kentillä. 

Suomalaiset ammattilaiset ovat valloittaneet kuluvan kauden aikana maanosamme naisten ja miesten pääkiertueet hienoilla otteilla. Mielenkiinto kilpagolfia kohtaan on koko ajan kasvamassa ja lähes viikoittain suomalaiset pelaavat hyvistä sijoituksista. 

Naisia on esiintynyt kauden aikana Ladies European Tourin osakilpailuissa jo kymmenen, mm. Tiia Koivisto, Sanna Nuutinen jakaessaan aikansa LETin ja LPGAn kisojen välillä, Karina Kukkonen, Ursula Wikström ja Noora Komulainen. 

Heistä Tiia Koivisto nousi toukokuussa Ranskan Evianin osakilpailun voitolla kiertueen kuumimpien nimien joukkoon, ja samalla hänestä tuli historian neljäs suomalaisvoittaja naisten Euroopan kiertueella.

Miehissä DP World Touria eli entiseltä nimeltä Euroopan Touria kiertää neljä menestynyttä suomalaista: Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki. Tällä kaudella myös Samoojan nimi kirjoitettiin voittajien joukkoon, kun hän nappasi kesäkuun alussa ykköstilan Saksassa.

Kannustus antaa lisäenergiaa

Tiia Koivisto ilahtuu aina kun näkee Suomen lippuja väylien varrella. 

“Suomalaisia katsojia on ollut aina kiva nähdä kansainvälisissä kisoissa. Ainakin kaikki ketkä ovat olleet minua seuraamassa ovat aina olleet todella kannustavia, ja siitä saa itselle hyvän fiiliksen päälle”, Koivisto kertoo.

“Tänä vuonna olen nähnyt suomalaisia melkein jokaisessa kilpailussa, jopa Etelä-Afrikassa asti.”

Kilpailuissa on helppo seurata läheltä suosikkipelaajia ja seurata yksittäistä ryhmää. Toisaalta monelta kentältä löytyy sopiva paikka, mistä näkee samaan aikaan useamman ryhmän pelejä niin viheriöillä kuin tiipaikoilla.

“Riippuu tietenkin haluaako seurata tiettyä pelaajaa vai yleisesti ottaen kaikkia. Jos olen itse ollut katsomassa pelejä, niin yleensä on ollut aina tietty pelaaja, ketä haluan seurata, ja olen kävellyt ryhmän perässä.”

Pelaa & Kannusta matkoilla pääset nauttimaan mahtavasta kisatunnelmasta. Tässä Tiia Koiviston iloa ensimmäisen LET-kilpailun voiton varmistuessa.

Naisten Euroopan kiertue huipentuu Costa Del Solissa

Tiia Koiviston ja muiden suomalaisnaisten peliä pääset seuraamaan läheltä, kun naisten Euroopan kiertue huipentuu marraskuun lopulla pelattavaan Andalucia Costa Del Sol Open De Espanaan. Kilpailu kiertueen rankingpisteistä on kovaa ja kauden lopulliset sijoitukset ovat selvillä vasta Espanjan Aurinkorannikolla pidettävän kilpailun jälkeen.

“Golfpassi tukee Tiia Koiviston matkaa kohti maailman huippua, joten kilpailuviikolla pääsemme varmasti kuulemaan myös Tiian mietteitä”, kertoo Juha Passi.

Koiviston tavoitteena on Yhdysvalloissa pelattava LPGA Tour, jonka finaalikarsintaan pääsee kymmenen parasta LET:n rankinglistalta. Näin Costa Del Solissa on monella pelaajalla vielä paljon jännitettävää. Rankingia ei syyttä kutsuta Race to Costa Del Soliksi.

Golfpassi on valinnut LET:n kannustusmatkalaisten peliareenoiksi Aurinkorannikon laadukkaimpiin kuuluvia golfkenttiä, joihin on myös helppo siirtyä hotellilta. LET-kilpailua seurataan paikan päällä perjantaina ja sunnuntaina. Muille päiville on varattu aikaa omiin peleihin.

“Naisten LET-kilpailun kisakenttä on varmistunut, ja tänä vuonna se on Villa Padierna Golf Clubin Alferini. Alferini suorastaan häikäisee jylhillä maisemillaan, jotka tempaisevat varmasti kisakatsojan tunnelmaan mukaan. Yhteiskuljetukset kentälle sisältyvät matkaan, ja kilpailupaikalla jokainen voi seurata kisoja ja suosikkipelaajiaan oman halunsa mukaisesti”, Passi kertoo.

Alferini on Villa Padierna Golf Clubin haastavin, mutta myös ylpeyden aihe kolmesta kentästä, väylien kiertäessä luonnon kasvillisuuden ja vuoriston lomassa. Jylhä onkin sana, joka kuvaa kenttää parhaiten. Kentän haastavuudesta kertoo ehkä myös se, että klubi itse antaa kentän kiertoajaksi viisi tuntia ja tämäkin auton kera. Alferini ei varmasti jätä ketään kylmäksi, ja se tuo finaaliin toivottua jännitystä. 

Kannustusmatkan pelikentistä La Quinta Golf tarjoaa kaikkiaan 27 reikää Marbellan upeassa golflaaksossa meren ja vuoriston välissä. Manuel Piñeron suunnittelemassa La Quintassa hyvä pallon sijoittelu on avaintekijä onnistuneeseen peliin. Kentällä on myös hieman korkeuseroja, ja sitä on kehuttu yhdeksi alueen kauneimmista.  

Myös Almenara Sotogrande Golfissa on 27 väylää, jotka kulkevat kauniissa ja vaihtelevassa maastossa. Klubilta ja osalta väyliä on upeat näkymät merelle.  Kenttää uudistettiin äskettäin näyttävästi reiluilla investoinneilla ja kenttäremontti on saanut paljon kiitosta.  

Atalaya Golfin Old Course on yksi Aurinkorannikon hienoimmista kentistä.

“Atalayan New Coursella on vanhaan kenttään verrattuna enemmän korkeuseroja.

Kentässä on vaihtelevuutta kumpuilevine väylineen ja nopeine greeneineen”, Passi kuvailee yhtä suosittua Aurinkorannikon kenttää. 

“Myös Atalaya Golfin harjoitusmahdollisuudet ovat erinomaiset, joten niitä kannattaa hyödyntää ennen tai jälkeen oman kierroksen.”

“Uudella kentällä on luvassa myös upeita näköaloja Välimerelle sekä Gibraltarille. Olemme varanneet kierrosta varten Golfpassin asiakkaille autot, jotka sisältyvät matkahintaan.”

Gary Playerin suunnittelema El Paraiso on varmasti yksi Costa del Solin miellyttävimmistä. Se sijaitsee kauniissa laaksossa pinjojen ja palmujen reunustaessa kentän väyliä. Kenttä on helposti käveltävissä, vaikka pariin otteeseen noustaan tiiaamaan mäen päälle. 

Andalucia Masters on klassikkokisa Valderramassa

Golfpassi vie suomalaisharrastajat myös kahteen loppukauden merkittävään miesten Euroopan pääkiertueen, DP World Tourin kilpailuun. Erinomaisen golfin lisäksi matkalla pääsee pakoon syksyn sateita, ja voi jatkaa omaa golfkautta auringossa.

  “Lokakuussa on tarjolla koulujen syyslomaviikolla hieno golfmatka yhteen Euroopan suurimpaan golfturnaukseen. Valderraman tarunhohtoiselle kentällä pelattavassa Andalucia Mastersissa on suomalaisten lisäksi paljon maailman tähtiä”, Passi innostuu. 

“Andalucia Mastersin näyttämönä on legendaarinen Valderraman kenttä, joka on jo itsessään hieno kokemus ja kisatunnelma varmasti käsin kosketeltavissa.” 

Matkan hintaan sisältyy yhteiskuljetukset Valderramaan ja liput niin perjantain kuin sunnuntain päätöskierrokselle. Paikan päällä kilpailukentällä jokainen voi seurata kisoja ja suosikkipelaajiaan oman halunsa mukaisesti.

Estrella Damm N.A. Andalucia Mastersin kannustusmatkalla asutaan samassa hotellissa kuin LET-matkalla. Hotelli Sol Marbella Atalaya Park sijaitsee aivan rannan tuntumassa Marbellan ja Esteponan puolivälissä. 

“Hotellista on helppo siirtyä peliviikon kentille ja se on uudistettu vain neljä vuotta sitten. Lisäksi hotellin alueella on paljon liikunta-aktiviteetteja ja iltaisin on tarjolla myös ohjelmaa eri teemoilla sekä livemusiikkia.”

Puerto Banuksen huvivenesatamaan on matkaa vain kahdeksan kilometriä, ja satama-alueelta löytyy ravintoloiden ja iltaelämän lisäksi mainiot shoppailumahdollisuudet. Puerto Banusta voidaan syystä kutsua myös paikalliseksi “Monacoksi”.

Andalucian Mastersin matkalla pelataan Atalya Golfin Old ja New Coursen lisäksi El Paraiso ja Almenara Sotograndessa. 

Puerto Banuksen huvivenesatama tarjoaa upeiden veneiden lisäksi luksusputiikkeja ja ravintoloita.

Päätä golfkausi tyylillä Dubain finaalikilpailussa

Yksi koko Euroopan golfkauden kokokohtia on DP World Tourin finaalikilpailu Dubaissa. Golfpassi järjestää kilpailuun matkan, johon kuuluu neljä kierrosta golfia ja kahtena päivänä seurataan kilpailua.

“Suomalaiset ovat pelanneet tällä kaudella niin hyvin, joten toivotaan, että heitä on kauden päättävässä finaalitapahtumassa mukana useampi, ja näemme sinivalkoista väriä kamppailemassa jopa kärkisijoista”, Passi toteaa. 

Joka tapauksessa kilpailussa on paljon golfmaailman kirkkaimpia tähtiä ja Jumeirah Golfin Earth-kenttä tarjoaa varmasti draamaa, kun pelataan DP World Tourin rankingin voitosta ja suurimmista rahoista. Matkan hintaan sisältyvät pääsyliput on varattu perjantaille ja sunnuntain päätöskierrokselle.

“Dubai on hieno sekoitus idän kiehtovuutta ja modernia suurkaupunkia. Lomakohteena se on upea, sillä hotellit ja kentät sananmukaisesti hemmottelevat golfareita.”

Pelaa ja kannusta -matkalla asutaan Dubai Creekin rannan tuntumassa sijaitsevassa modernissa ja trendikkäässä Aloft Dubai Creekissä, joka on saanut paljon kiitosta asiakkailtaan. Hotellista on suora yhteys City Center Deira -ostoskeskukseen ja suosituimmat nähtävyydet ovat helposti tavoitettavissa. Lentoasemallekin on matkaa ainoastaan neljä kilometriä, joten Finnairin suoran lennon jälkeen on helppo siirtyä hotellille.

Reissulla on mukana matkan vetäjänä PGA pro Juha-Matti Vuorinen. Hän on mukana myös pelipäivinä, jolloin kentiksi on valittu Dubain parhaimmistoon kuuluvat Els Golf, Montgomerie Golf, Emirates Golf Club Faldo Course ja Trump International. 

The Emirates Golf Clubin Faldo Course avattiin alun perin jo vuonna 1996, mutta nykyisen ilmeensä ja nimensä se sai 2005, kun golflegenda Nick Faldon uudisti sen 18 reikää. Kenttä on visuaalisesti näyttävä ja upeat yksityiskohdat täydentävät tätä kokonaisuutta. Erikoisuutena kenttä on täysin valaistu, ja se on pelattavissa myös pimeään aikaan. Tässä onkin mahdollisuus kokemukseen joka kotimaassa jäisi kokematta!

Suunnittelija Colin Montgomerien nimeä kantava kenttä on aivan hotellin läheisyydessä. Montgomerie Golf Course on täydellinen paikka kaikentasoisille pelaajille, ja se palkittiin World Golf Awardsissa 2015 Dubain parhaana golfkenttänä.  

Trump Golf Course on Dubain eturivin kenttiä ja kentän maamerkkinä on Dubain suurin klubirakennus. Maailmankuulun arkkitehdin Gil Hansen suunnittelema 18-reikäinen links-kenttä tarjoaa ikimuistoisen kokemuksen kaiken tasoisille golfareille.  

Els Golf Course on Ernie Elsin suunnittelema kenttä, ja sitä luonnehditaan “aavikkolinksiksi”. Kentän korkeuserot, dyynien, luonnollisten ruohoalueiden, istutetun kasvillisuuden ja bunkkereiden yhdistelmät luovat mielenkiintoisen kokonaisuuden.  

Jos ei ole aiemmin vieraillut ammattilaiskilpailuissa, on kannustusmatka nyt ajankohtainen ja kiehtova vaihtoehto tulevan syksyn golflomaksi. Ammattilaiskisassa pääsee lähietäisyydeltä aistimaan tunnelmaa, ja pelaajia seuraamalla oppii paljon myös lajista, sekä saa ajatuksia oman pelin kehittämiseksi. “Pelaa ja kannusta-matkat ovat todella sinulle, joka haluat enemmän.” 

Tiia Koiviston Top 3 LET-kohdetta

Ladies European Tourin voittaja Tiia Koivisto on innokas matkailija. Kilpailureissuilla kaikki keskittyminen on kuitenkin suunnattu pelaamiseen ja harjoitteluun.

“Kisa- tai treenireissuilla ei tule juurikaan “turisteiltua”. Harvemmin tulee nähtyä reissuissa muuta kuin golf- ja lentokentät”, Koivisto kertoo.

Ammattilaiskilpailuiden näyttämöt ovat usein upeita golfkohteita, vaikka kilpailukalenteriin mahtuu myös syrjäisempiä kenttiä. Naisten Euroopan Tourilla Koivistolla on kuitenkin selvä suosikkiviikko.

“Dubai on ehdoton suosikki. Melkein kaikki kentät ja treenialueet siellä ovat viimeisen päälle. Hyvänä kakkosena tulee Espanja, ja olen tykästynyt Infinitum Golfiin, joka tunnettiin ennen nimellä Lumine. Siellä on hyvät kentät pelata ja treenialueet kunnossa. Etelä-Afrikasta myös tykkään, siellä on hyviä kenttiä. Aika paljon minulle merkitsee enemmänkin hienot kentät ja harjoitusalueet.”

Matkailuintoa riittää myös kauden päätyttyä.

“Vapaa-ajan reissuille en ota kuitenkaan mailoja mukaan. Olen nyt pari viimeistä lomareissua tehnyt Thaimaahan.” 


Ladies European Tour, Andalucia Costa Del Sol Open De España 22. – 29.11.2022

Golfmatkan sisältö:

 • Norwegian suorat reittilennot Helsinki – Malaga – Helsinki sis. käsimatkatavara 10 kg ja matkalaukun ruumaan 23 kg
 • Majoitus 7 vrk hotelli Sol Marbella Estepona – Atalaya Park **** kahden hengen huoneessa
 • Puolihoito (aamiainen ja päivällinen)
 • 4 x green fee neljälle eri kentillä (1 x La Quinta Golf, 1 x El Paraiso, 1 x Almenara, 1 x Atalaya New)
 • Etukäteen varatut tiiajat
 • 2 x sisäänpääsylippu Ladies European Tour kilpailuun, Andalucia Costa Del Sol Open De España (pe & su)
 • Tapaamistuokio LET -pelaaja Tiia Koiviston kanssa
 • Lentokenttä-, golfkenttä- ja kisapaikkakuljetukset kohteessa
 • Golfpassin matkanvetäjän palvelut
 • Matkan hinta 1448 € / henkilö / huoneessa kahdelle

DP World Tour, Andalucia Masters 12.–19.10.2022

Golfmatkan sisältö:

 • Norwegian suorat reittilennot Helsinki – Malaga – Helsinki sis. käsimatkatavara 10kg ja matkalaukun ruumaan 23kg (ei voi olla golfbägi)
 • Majoitus 7 vrk hotelli Sol Marbella Estepona – Atalaya Park **** kahden hengen huoneessa
 • Puolihoito (aamiainen ja päivällinen)
 • 4 x green fee neljälle eri kentillä (1 x Atalaya Old Course, 1 x Atalaya New Course, 1 x El Paraiso, 1 x Almenara)
 • Golfauto New Coursen kierroksille
 • Etukäteen varatut tiiajat
 • 2 x sisäänpääsylippu Eurooppa Tourin kilpailuun Andalucia Mastersiin Valderramaan (pe & su)
 • Lentokenttä-, golfkenttä- ja kisapaikkakuljetukset kohteessa
 • Golfpassin matkanvetäjän Pro Juha-Matti Vuorisen palvelut
 • MATKAN KESTO 7 VRK HINTA alk. 1498 €

DP World Tour Championship finaali, Dubai 14. – 22.11.2022

Matkan sisältö:

 • Finnairin suorat reittilennot Helsinki – Dubai – Helsinki sis. käsimatkatavaran ja matkatavaran ruumaan 23 kg
 • Majoitus 7 vrk Aloft Dubai Creek hotellissa **** huoneessa kahdelle
 • Aamiainen ja tervetulopäivällinen
 • 4 x green neljälle eri kentälle (1 x Montgomerie Golf,  1 x Emirates – Faldo Course, 1 x Trump Golf, 1 x Els Golf)
 • Jaettu golfauto kierroksille ja harjoituspallot ennen kierrosta
 • 2 x sisäänpääsylippu DP World Tourin päätöskilpailuun (pe ja su)
 • Etukäteen varatut tiiajat
 • Lentokenttä-, golfkenttä- ja kisapaikkakuljetukset kohteessa
 • Golfpassin matkanvetäjän Pro Juha-Matti Vuorisen palvelut
 • Matkan hinta 2495€ / henkilö / huoneessa kahdelle

Matkojen tiedustelut ja varaukset:

www.golfpassi.fi  |  toimisto@golfpassi.fi  |  03 515 1007

 Teksti: Golfpassi ja Tero Parkkinen    Kuvat: Golfpassi

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia

Comments are closed.