Nordcenter on koettava joka kesä

Nordcenter on aina houkutellut vierailijoita. Kahden hienon, mutta erilaisen kentän yhdistelmä kiehtoo golfareita ja tekee siitä erinomaisen kotimaan kohteen. Nordcenterissä halutaan panostaa myös harjoitusalueiden laatuun ja kuntoon. Maamme johtava golfakatemia Season Golf on valinnut Nordcenterin kesän harjoituskeskukseksi.

Season Golf Academyn valmennettavat kokoontuvat säännöllisesti kilpailujen välissä Nordcenteriin. SGA:n päävalmentaja David da Silva on tyytyväinen olosuhteisin, jotka tarjoavat niin Euroopan päätourin pelaajille kuin akatemian nuorimmille lupauksille erinomaiset puitteet.

“Meillä on käytössä hienot kentät ja harjoittelupaikat. Nordcenterissä on myös rauhaa ja vapautta, koska kentät eivät ole niin ruuhkaisia kuin useat Etelä-Suomen golfklubit”, da Silva kiittelee Nordcenterin olosuhteita.

SGA:n päävalmentaja David da Silva on tyytyväinen olosuhteisin, jotka tarjoavat niin Euroopan päätourin pelaajille kuin akatemian nuorimmille lupauksille erinomaiset puitteet.

Yleensä Season Golfin pelaajat viettävät Nordcenterissä täyden harjoituspäivän. Svingiharjoitusten jälkeen on helppo lähteä testaamaan taitoja myös kentälle.

“Pelaajat aloittavat usein harjoituspäivänsä kuntosalilla. Päivän aikana on myös kätevä ruokailla klubiravintolassa.”

Laadukas kuntosali on varmasti yksi koko maan parhaista golfklubien saleista, ja se on myös jäsenten aktiivisessa käytössä.

Nordcenter haluaa jatkuvasti kehittää kokonaisvaltaisesti klubia, niinpä rangealueelle on suunnitteilla on mm. lyöntistudio ja katettuja lyöntipaikkoja. Nämä uudistukset palvelevat ennen kaikkea koko jäsenistöä.

“Lyöntipituudet ovat kasvaneet, joten range tarvitsee tulevaisuudessa hieman lisäpituutta”, da Silva toteaa. 

Harjoittelupaikkojen lisäksi Nordcenterin kentät saavat valmentajalta kiitosta. Fream testaa kilpapelaajien lyönnit, mutta akatemian pelaajat viihtyvät myös Benzillä. Nordcenterin olosuhteet antavat mahdollisuuden suunnitella pelaajien ohjelmaa yksilöllisesti sen mukaan, mitä pelin osa-aluetta kehitetään.

Nordcenterin par 3 -kenttä saa da Silvalta eritystunnustuksen, ja hän suosittelee sitä myös harrastajille. Jos kentällä ei ole muita pelaajia, voi yhdestä paikasta lyödä useammalle viheriölle. Parkolmoset tarjoavat hyvin pelinomaiset olosuhteet treenaamiseen.

“Kentällä pääsemme harjoittelemaan kaikkia rautamailoja ja se tarjoaa täydellisen mahdollisuuden treenata lyöntejä ylämäkeen. Vietin juuri pitkän harjoituspäivän kentällä Sanna Nuutisen kanssa”, da Silva kertoo.

Menestys luodaan harjoituksissa. Koska kaikki tekeminen on hyvin kompaktilla alueella, voi da Silva ja hänen apuvalmentajat koordinoida ja seurata tehokkaasti isommankin ryhmän treenaamista. 

“Nordcenter tarjoaa kaiken mitä Season Golf Academyn pelaajat tarvitsevat; monipuoliset ja erinomaiset harjoitusalueet, kaksi erilaista kenttää, par 3-kentän ja kuntosalin.”

Irtiotto Nordcenterissä

Leppoisan Benz-kentän ja haastavamman Freamin kokonaisuus takaa loistavat puitteet myös harrastajille. Raaseporin merellisessä ympäristössä sijaitseva Nordcenter on mainio kohde esimerkiksi loppukesän irtiotolle. Jo pitkän viikonlopun aikana saa paljon lisäenergiaa, kun voi keskittyä pelaamiseen, harjoitteluun ja kotimaan kesästä nauttimiseen idyllisessä kartanomaisemassa.

“Aivan klubitalon välittömässä läheisyydessä on tarjolla mukavia majoitusvaihtoehtoja niille, jotka tulevat hieman kauempaa tai haluavat pelata samalla matkalla useamman kierroksen”, muistuttaa Nordcenterin toimitusjohtaja Antti Ahti.

”Meille mahtuu tänne lähes 30 henkeä majoittumaan kerrallaan.” 

Moni valitsee Nordcenterin kohteeksi, koska resort pystyy tarjoamaan niin kokonaisvaltaisen kokemuksen. Kartanon ravintola on jo toistamiseen arvioitu Suomen parhaaksi Golflehden rankingissa.  Kun vierailee Nordcenterissä, aikaa on varattava myös ruokailuun ja jälkipeleihin yhdellä Suomi-golfin upeimmista terasseista.

Kartanon ravintola on jo toistamiseen arvioitu Suomen parhaaksi Golflehden rankingissa. 

”Hyödynnämme lähituottajien raaka-aineita ja pyrimme entisestään lisäämään niiden käyttöä. Ruoan ohella palvelu on se, minkä haluamme pitää ensiluokkaisena”, Ahti lupaa.

Viime vuosina tehdyt parannukset klubitalon alueella lisäävät entisestään ravintolan houkuttelevuutta, ja muutenkin yleinen tason nosto näkyy Nordcenterin kaikissa toiminnoissa ja puitteissa.

Kun suuntaa Nordcenteriin pelaamaan, kannattaa tulla viihtymään koko päiväksi ja varata aikaa harjoitteluun. Nordcenterissä voi hioa omaa lyöntiään Minni & Roope Golfschoolin ammattitaitoisten opettajien johdolla. 

“Päävastuun Nordcenterin opetustoiminnasta kantaa Harri Murtonen ja hänellä on assistenttina Nordcenterin oma kasvatti Lauri Lemmelä.”

Asuntokauppa vilkasta

 Loistavat golfmahdollisuudet yhdistettynä rentoon tunnelmaan ja mutkattomaan vapaa-ajan asumiseen ovat aina olleet Nordcenterin vahvuuksia.  Alueen kehittämisessä panostus asumismahdollisuuksien lisäämiseen on tärkeimpiä hankkeita.

Nordcenter on yksi harvoja kotimaisia golfkeskuksia, joka mielletään myös vapaa-ajan asumisen keskukseksi, ja asuntoja rakennetaan alueelle koko ajan lisää. Osa viihtyy alueella myös ympärivuotisesti. Paikalliset asukkaat tuovat myös klubille paljon enemmän elämää viikonloppujen ja lomakausien ulkopuolellakin.

Ahti kertoo, että pelkästään viimeisen vuoden aikana Nordcenterin alueella on myyty lähes 30 tonttia.

”Tonttikauppa näyttelee merkittävää roolia Nordcenterin alueen kehityksessä. Täällä on useita uusia rakennushankkeita vireillä ja olemme saaneet tänäkin vuonna uusia asukkaita alueelle. Sekin vahvistaa koko Nordcenterin resortin asemaa pala palalta.”

Fream pitää kokea joka kesä 

Golflehden kenttäranking nosti Freamin Suomen toiseksi ja Benzin viidenneksi parhaaksi kentäksi. 36-reikäisistä golfkeskuksista Nordcenter on kenttärankingin mukaan maamme paras.

Yhdeksi tavoitteeksi Nordcenterissä on asetettu, että Fream olisi golfareiden mielestä Suomen paras kenttä – niin pelillisesti kuin kokonaiskokemuksena. 

“Freamista halutaan tehdä todellinen testi – elämys joka on kaikkien koettava”, painottaa Nordcenterin toimitusjohtaja Antti Ahti. 

“Fream on kotimaisen golfin kruununjalokivi, joka vieraspelaajien pitää vähintään kerran kaudessa käydä haastamassa.”

Pelaajamäärien mukaan Benz on jäsenistön suosima kenttä, mutta kilpa-areenanakin tunnettu Fream vetoaa enemmän vierailijoihin haasteiden lisäksi myös upeilla merinäköaloilla. 

Yksi Freamin etuja on myös se, että väljälle kentälle mahtuu arkipäivisin hyvin pelaamaan. 

“Ruuhkista ei Freamilla tarvitse arkisin välittää. Kierrosajat pysyvät varsin nopeina ja pelaajat arvostavat sitä.” 

Jos ei ole Freamia ikinä kokenut, kannattaa se pelata tänä kesänä. Etuysin aikana meri on koko ajan läsnä, ja tuuli vaikuttaa osaltaan pelistrategiaa. Maisemaltaan Freamin etuysi on Suomen kauneimpia. Takaysillä väylät kulkevat puolestaan mielenkiintoisessa metsämaastossa. 

Teksti: Tero Parkkinen. Kuvat:  Robert Lindstrom, Mikko Kempas, Mikko SIntonen