Muurame Golf – Kiitelty kenttä ja rento ilmapiiri houkuttelevat vierailijoita

Keski-Suomen suosituin kesäkohde golfareille löytyy Muuramesta  Hienon pelikokemuksen lisäksi vierailijat nauttivat golfkeskuksen leppoisasta ilmapiiristä ja ystävällisestä palvelusta.

Joka kesä yli 5000 vieraspelajaa saapuu Jyväskylän kupeessa olevalle Muuramen golfkentälle. Moni palaa keskukseen joka kesä ja yhdistää sen lomareissunsa ohjelmaan.

Keskeinen sijainti tekee Muuramesta helpon lähestyttävän. Se on sopivan matkan päässä myös pääkaupunkiseudulta; Muuramessa on  mukava pysähtyä olipa matkalla niin läntiseen, itäiseen tai pohjoiseen Suomeen. Alueella on myös muita mainioita golfkenttiä, joten Muurame sopii kotimaan miniloman keskukseksi.

Vuonna 2006 avattu Lassi-Pekka Tilanderin suunnittelema Muurame Golfin 18-reikäinen kenttä tarjoaa pelinautintojen lisäksi mahtavat maisemat. Korkeuserot ovat Muuramen kentän tunnusmerkki, joka tuo paljon kiehtovuutta pelikierrokseen.

 Jos korkeuserot tuntuvat kuitenkin liian haastavilta, voi kierroksen pelata golfautolla. Moderneja GPS-laitteilla varustettuja autoja on hankittu Muurameen lisää, joten kierros sujuu leppoisasti myös kesähelteellä.

“Muuramen kentän lähellä olevassa Riihivuoren laskettelukeskuksessa on tarjolla mökkimajoitusta ja myös viereiseltä Himoksen loma-alueelta löytyy suurempi majoituskapasiteetti”, kertoo toimitusjohtaja Joonas Nieminen.

Jyväskylän keskusta on puolestaan vain vartin ajomatkan päässä, mikäli kesäinen kaupunkielämä houkuttelee vierailijoita. 

“Kierros golfia on helppo yhdistää esimerkiksi Jyväskylän kesän moniin suosittuihin tapahtumiin.”

Muurame tarjoaa hienojen väylien lisäksi komeat keskisuomalaiset maisemat.

Suomen kesässä paljon pelaavat kiittelevät Muuramea ja erityisesti sen tunnelmaa. Monen mielestä se on yksi kotimaan rennoimmista klubeista. Kentän lisäksi myös palveluita on kehitetty koko ajan monipuolisimmiksi ja harjoitusolosuhteisiin on panostettu Muuramessa entistä enemmän.

Muurame Golfin kentän pelattavuus on parantunut vuosi vuodelta ja sen väylät tarjoavat sopivasti vaihtelua. Myös aloittelijat, perheen pienimmät ja vähemmän pelaavat on huomioitu niin, että kentän sisälle on sloupattu lyhyempi ns. Easy-kenttä. Muuramessa on ruohorange ja lähipelialueet ovat laadukkaat.

Muurame Golf on tunnettu myös aktiivisena kilpailujen ja tapahtumien järjestäjänä. “Haluamme palvella niin jäseniä ja vierailijoita. Meille on kunnia-asia olla Keski-Suomen vetovoimaisin golfkeskus myös tulevaisuudessa”,toteaa Nieminen. 

Kesäisen golfpäivän kruunaa aurinkoterassi, joka on oivallinen paikka käydä läpi kierroksen vaiheet ja nauttia klubiravintolan maukkaista annoksista ja kylmistä juomista. 

Muurame Golfista on kasvanut Keski-Suomen suosituin golfyhteisö, jonka oma pelaajapohja on vahva, mutta jossa vierailija tuntee olevansa tervetullut. Muurame on tunnettu ennakkoluulottomasta tekemisen meiningistä. 

Keski-Suomen klassikkokenttä

Muurame Golfin tarina sai alkunsa vuonna 1994 Riihivuoren rinteillä. Talkoovoimilla tehty par 3-kenttä oli 32 perustajajäsenen aktiivisessa käytössä ja he huolehtivat itse sen kunnostustöistä. 

Nykyisen kentän kuusi ensimmäistä väylää avattiin elokuussa 2002 ja 9-reikäisen kenttä kasvoi  Juhannuksena 2003. Vuonna 2006 kenttä avattiin 18-reikäisenä ja siitä lähtien sitä on kehitetty määrätietoisesti joka kausi.

Lassi-Pekka Tilanderin suunnittelema Muurame Golfin 18-reikäinen kenttä kulkee moni-ilmeisessä keskisuomalaisessa maisemassa.  Korkeuserojen lisäksi haasteita on sopivasti kaiken tasoisille pelaajille. 

Par 71 -kentällä on neljät tiit: 58, 56, 51 ja 47. Ne kuvaavat kentät pituutta, joten tarjolla on jokaiselle sopiva avauspaikka. Pelattavuus on parantanut paljon myös reuna-alueita myöten. Tiipaikkojen, väylien ja viheriöiden pintojen kunnosta on tullut paljon kiittävää palautetta vieraspelaajalilta.

Kentän korkein kohta on 15. reiän viheriö, jossa kannattaa pysähtyä hetkeksi ihailemaan maisemia ennen kuin lyö alas 16. väylän väylälle. Kentän vaikein Par 5 -väylä haastaa pelaajan joka lyönnillä.  Muuramen ns. signature holen saariviheiriö on yksi kierroksen mieleenpainuvimpia kohokohtia.  

Golfyhteisön symboli on ollut jo alkuajoilta ”Muuris”. Ahkeruuden perikuva,  pieni mutta sisukas työmuurahainen koristaa yhä tänäkin päivänä patsaan muodossa golfklubin edustaa, muistuttaen Muurame Golfin mahtavasta yrittäjähengen ja yhteistyön voimasta.

  • Osoite: Pyyppöläntie 316
  • 40950 Muurame
  • Puhelin: 050 548 6262
  • Sähköposti: caddiemaster@muuramegolf.fi
  • Kotisivut: muuramegolf.fi