Koe Nordcenterin golfidylli

Golfkierros Nordcenterin puistomaisissa ja merellisissä maisemissa on aina kesän kohokohtia. Kahdesta huippukuntoisesta kentästä ja laadukkaan golfravintolan ruoka- ja juomaelämyksistä tunnetussa Nordcenterissa on nyt helpompi vierailla. Kartonomiljöö tarjoaa mainiot puitteet niin päivän vierailulle kuin muutaman päivän golflomalle.

Kesän golflomalla keskiössä on ensijaisesti hyvä golf. Nordcenterin Benz ja Fream on loistava kahden kentän yhdistelmä, jota parempaa vierailukohdetta on vaikea nimetä.  Molemmat kentät tarjoavat hulppeat mutta samalla hyvin erilaiset puitteet mieleenpainuville kierrokselle. 

Åminneforsissa Turun ja Helsingin puolessa välissä, Tammisaaren kupeessa sijaitsevan golfkeskus houkuttelee kuluvalla kaudella vieraspelaajia entistä joustavammilla ehdoilla.

“Tänä kesänä Nordcenterin vierailua voi suunnitella helpommin, sillä varausoikeudet ovat nyt joustavampia. Myös vierailijat voivat varata tiiajan kaksi viikkoa etukäteen, kunhan maksavat ennakkomaksun Teetimen kautta”, kertoo toimitusjohtaja Antti Ahti.

 ​“Samalla Nordcenterin greenfee-hinnoittelua on tarkistettu ja pelaamaan pääsee tänä kesänä aiempaa edullisemmin, ajankohdasta riippuen 50-90 eurolla.”

Kysytyimmät tiiajat varataan ajoissa, mutta muuten Nordcenterissä on tarjolla ruuhkatonta pelaamista ja tilaa löytyy hyvin myös vieraspelaajille.

Nordcenterissä on tarjolla useita erilaisia majoitusvaihtoehtoja mukaanlukien vierasvenesatama. Sinne voi rantautua myös isolla veneellä. Lähialueella on kiehtovat Fiskarsin ja Billnäsin alueet, joihin on mukava tehdä retkiä golfkierroksen päätteeksi.

Koe Freamin haaste

Golflehden kenttäranking nosti Freamin Suomen toiseksi ja Benzin viidenneksi parhaaksi kentäksi. 36-reikäisistä golfkeskuksista Nordcenter on kenttärankingin mukaan maamme paras. 

Suunnittelija Ronald Freamin mukaan nimetyn Fream-kentän mieleenpainuvimpia ominaisuuksia ovat sen vaihteleva maasto sekä huikeat maisemat. Kierroksen aikana koet vehmaan merenrannan lisäksi suuriakin korkeuseroja jylhissä metsämaisemissa sekä kartanon kauniin vanhan puistoalueen.

Fream on ollut avaamisestaan lähtien yksi maamme golfkartan haasteellisempia kenttiä – todellinen testi. 

“Haluamme että Fream on elämys, ja samaan aikaan pelaajille rehellinen haaste, joka on kaikkien koettava ainakin kerran kesässä”, painottaa Ahti. 

Yksi Freamin etuja on myös se, että väljälle kentälle mahtuu arkipäivisin hyvin pelaamaan. 

“Ruuhkia ei Freamilla juuri ole ja kierrosajat pysyvät varsin nopeina, joten pelaajat arvostavat sitä.” ​​​​​​​

Leppoisa Benz

Leveät väylät, kauniit metsälammet ja kumpujen ympäröimät greenit ovat tyypillisiä Nordcenterin toiselle, Bradford Benzin suunnittelemalle puisto- ja metsmaisemassa kulkevalle kentälle.

Kentän vaihteleviin ja luonnonkauniisiin väyliin ihastuu helposti. Väylät ovat kiinnostavia ja sopivan erilaisia, ja ne sopivat ympäröivään luontoon täydellisesti.

Kentän ’signature holeina’ pidetään reikiä 9 ja 18. Molemmilla yseillä on upea lopetus, kun väylät kiertävät viehättävän lammen vastakkaisia puolia.

“Leppoisa Benz on kesäisin jäsenistön suosima kenttä, mutta kun varaa tiiajan ajoissa, pelaamaan kyllä pääsee. Fream on puolestaann yleensä vierailijoiden keskuudessa suositumpi kenttä. Haasteiden lisäksi Nordcenterin upeat merinäköalat houkuttelevat.” 

Irtiotto Nordcenterissä

Merellisessä ympäristössä sijaitseva Nordcenter on mainio kohde esimerkiksi pitkän viikonlopun iritiotolle. Pelaaminen, ruokaelämykset ja muut alueen aktiviteetit antavat lisäpotkua arkeen. Oman rentouttavat tunnelman luo idyllinen kartanomaisema.

Moni valitsee Nordcenterin kohteeksi, koska resort pystyy tarjoamaan niin kokonaisvaltaisen kokemuksen. Kartanon ravintola on jo toistamiseen arvioitu Suomen parhaaksi ja Nordcenterin golfklubin terassi on Suomen upeimpia.

Pelin jälkeen kannattaa nauttia mamme parhaaksi rankatun klubiravintolan herkuista. 

”Hyödynnämme lähituottajien raaka-aineita ja pyrimme entisestään lisäämään niiden käyttöä. Ruoan ohella palvelu on se, minkä haluamme pitää ensiluokkaisena”, Ahti lupaa.

Tunnelmallinen kartanoravintola on suosittu myös erilaisten kesätilaisuuksien pitopaikkana. Nordcenterissä on erinomainen olosuhteet esimerkiksi perheen tai kaveriporukan kesäjuhliin, valmistujaisiin, häihin ja yritystapahtumiin.​​​​​​​

Nordcenterissä voi majoittua kentän alueella ja lähialueelta löytyy myös laadukasta hotellimajoitusta.

“Aivan klubitalon välittömässä läheisyydessäkin on tarjolla mukavia majoitusvaihtoehtoja niille, jotka tulevat hieman kauempaa tai haluavat pelata samalla matkalla useamman kierroksen”, muistuttaa Ahti.