Kokonaisvaltainen golfloma Holiday Clubilta

Suomen lisäksi Ruotsissa ja Kanariansaarilla toimiva Holiday Club on yksi maamme johtavia matkailun ja vapaa-ajan asumisen toimijoita. Suomen kaikkiaan yli 30 lomakohdetta palvelevat golfareita ja muita matkailijoita monipuolisesti, sillä kohteista löytyy usein majoituksen ja pelaamisen lisäksi myös laaja valikoima muita palveluita.

Valtiovallan viime viikkojen linjaukset ovat olleet hyvin positiivisia signaaleja kotimaan matkailulle. Ulkomaisia turisteja ei luonnollisestikaan maahamme tänä kesänä tule viime vuosien tapaan, mutta suomalaiset golfarit suunnannevat entistä innokkaammin kotimaan kohteisiin. Matkustusrajoitusten lisäksi valintoihin vaikuttaa varmasti myös se, että tällaisena aikana loma halutaan viettää turvallisessa kohteessa. Ja koska ulkomaan matkoihin budjetoitu raha jää monelta käyttämättä, halutaan maamme rajojen sisäpuolella tapahtuvalta golfreissulta huippukokemuksia ja -elämyksiä.

Holiday Clubin kohteissa vietetään vuosittain yli miljoona lomaa. Yhteensä loma-asuntoja on tarjolla yli 2000, ja hotellihuoneita yli tuhat. Useissa kohteissa, kuten Vuokatin Katinkullassa, Saimaalla ja Kuusamossa tarjolla on kylpylähotellien lisäksi monipuoliset ravintola- ja vapaa-ajan palvelut, golfkenttä, sekä laadukkaita lomahuoneistoja upeissa luontomaisemissa. Katinkullassa, Saimaalla ja Kuusamossa Holiday Club tarjoaa majoituksen yhteyteen myös edullisen greenfeen, 35 €/henkilö.

Kylmylähotellin hyviä puolia.

Vuokatin Katinkulta

Holiday Club Katinkulta on Pohjoismaiden monipuolisin lomakeskus. Se tarjoaa tasokasta hotelli- ja loma-asuntomajoitusta ja ympärivuotisia aktiviteetteja Nuasjärven upeissa maisemissa. Katinkullan harrastemahdollisuudet ovat laajat: aktiiviliikkujalle löytyy golfin lisäksi muun muassa kuntosali, keilausta, tennistä ja sulkapalloa. Aktiviteettien jälkeen voi palautella saunamaailmassa, hoito-osastolla ja ravintolamaailmassa.

Vuokatissa voi jopa kokea sellaisen harvinaisuuden, että samalla lomalla pääsee hiihtämään ja golfaamaan. Näin kävi vuosi sitten hämeenlinnalaiselle Juhani Karjalaiselle.

”Oli aika hassu fiilis, kun torstaina olin järven jäällä hiihtelemässä ja perjantaina pelasin kierroksen Katinkulta Golfissa. Ei sitä ihan joka vuosi pääse kokemaan vastaavaa”, Karjalainen kommentoi viime kaudella FORE!:lle.

Katinkullassa golfataan Nuas-järven maisemissa
Kylpylöiden hoito-osastot ja saunamaailmat ovat täydellisiä rentoutumispaikkoja

Kolme kenttää

Katinkulta tarjoaa pelielämyksiä kaikentasoisille pelaajille, sillä alueella on kolme erilaista kenttää. 18-reikäinen Championship-tason Nuas-kenttä polveilee upeiden männiköiden ja kanervikoiden keskellä, ja haastaa kokeneemmankin golfarin.

Klubikenttä Tenetti tarjoaa yhdeksän väylän kierroksen, jossa pelaaminen on vaihtelevan monipuolista ja jouhevaa.

Par 3 -jokamieskenttä Vuokatti antaa kaikille mahdollisuuden päästä ottamaan helpot ensiaskeleet upean lajin parissa. Pelaamaan pääsee edullisesti ilman osakkuuksia, jäsenyyksiä tai kursseja.

Katinkulta tarjoaa kolme erilaista kenttää

Saimaa

Lappeenrannan Rauhassa sijaitseva Holiday Club Saimaa on lomakeskus, jossa voi majoittua kylpylähotellin 229 huoneen lisäksi myös Villas-huoneistoissa tai loma-asunnoissa. Aktiviteettien valikoima on golfin lisäksi myös kattava. Erilaisia vesiurheilulajeja, kuten SUP-lautailua, voi kokeilla Saimaan upeissa järvimaisemissa. Sisäaktiviteetteja tarjoavat muun muassa BowlCircus-keilaviihdekeskus sekä Angry Birds Activity Park. Aktiivinen liikkuja voi myös hyödyntää muun muassa kuntosalia, pelata padelia ja tennistä, vuokrata e-fatbiken, nautiskella upealla hoito-osastolla ja viihtyä ravintolamaailmassa. Uutuutena Saimaalla on golfin talviharjoittelukeskus.

Golf Saimaa on erittäin pelaajaystävällinen kenttä
Saimaa tiloissa viihtyy koko perhe.
Holiday Club Saimaan aktiviteetteihin kuuluu myös padel.

Upeasti kehittynyt golfkenttä

Vuonna 2013 valmistunut golfkenttä valittiin viime vuonna yleisöäänestyksessä Suomen toiseksi kehittyneimmäksi kentäksi. Se on rakennettu kangasmaastoon, jota ympäröivät kanervikot ja jääkauden aikana muodostuneet supat. Pelaajaystävällinen kenttä muodostaa kumpuilevassa ja avarassa maastossa kentälle layoutin, joka muistuttaa golfin kehtona tunnettua Skotlantia. Kenttä sijaitsee vain 800 metrin päässä kylpylähotellilta, joten tarpeen vaatiessa sinne voi kulkea helposti hotellin alueelta myös jalkaisin tai pyörällä. Jos 18 reiän pelaaminen ei kiinnosta, Golf Saimaalla on myös kattavat harjoitusalueet ja par 3 -kenttä lähipelin harjoitteluun tai golfin aloittelijoille.

Kuusamon Tropiikki

Kuusamon monipuolisen luonnon helmassa sijaitseva Holiday Club Kuusamon Tropiikki majoittaa matkailijan kylpylähotellissa tai loma-asunnossa, Petäjälammen upeissa maisemissa. Golfin lisäksi aktiviteettimahdollisuuksia on paljon aina koskenlaskusta ja melonnasta sisäliikuntaharrastuksiin. Tarjolla on myös fatbike-vuokrausta, tennistä, keilausta ja Angry Birds Parkin vilinää. Kuusamon Tropiikista pääsee kätevästi myös Suurpetokeskukseen, jossa voi tutustua muun muassa Suomen tunnetuimpaan ja valtavan kokoiseen Juuso-karhuun.

Kuusamo Golf

Kuusamon vuonna 2013 käyttöön otettu, Suomen korkeimmalla sijaitseva golfkenttä polveilee Petäjäkankaan luonnonkauniissa kangasmaastossa, yhdeksän lammen syleilyssä ja Holiday Club Kuusamon Tropiikin välittömässä läheisyydessä. Sen alueella on nähtävissä Saksan armeijan sota-aikaisia bunkkereita ja juoksuhautoja, ja sen tilavat väylät tekevät pelistä sujuvaa ja turvallista. Kentän pohjoinen sijainti mahdollistaa keskikesän viikoilla pelaamisen ympäri vuorokauden, sillä aurinko ei katoa yölläkään horisontin alle. Kentän erikoisuuksiin kuuluu Golf Around The Clock -tapahtuma, jonka tarkoituksena on, että viikon ajan kentällä on yötä päivää vähintään yksi pelaajaryhmä. 

Holiday Club kylpylähotelleja ja loma-asuntoja sijaitsee golfkenttien lähellä myös seuraavilla paikoilla: Turku, Tampere, Himos, Punkaharju, Rönnäs, Airisto, Kalajoki, Tahko, Vierumäki, Gran Canaria

Holiday Clubin tarjontaan voi tutustua osoitteessa holidayclubresorts.com/fi

Kuusamossa voi pelata jopa vuorokauden ympäri

Teksti: Mikko Suursalmi Kuvat: Holiday Club