Garminilta markkinoiden tarkin etäisyysmittari

Garmin esitteli monilla lisäominaisuuksilla varustetun uutuuden, joka paitsi mittaa tarkasti, myös helpottaa pelaamista ja mailavalintaa.

Approach Z82 -GPS-laseretäisyysmittari antaa tarkan etäisyyden lipulle 25 cm tarkkuudella, jopa 411 m etäisyydelle asti. 

”Näkökentässä näkyvät kenttäkarttojen lisätiedot ovat seikka, joka erottaa Approach Z82:n muista etäisyysmittareista”, Garminin account manager Ville Rasa hehkuttaa.

GPS-teknologiaa ja CourseView -karttoja yhdistelevä reiän 2D-peittokuva sekä etäisyys tärkeimmille esteille ja layupeille näkyvät etsimessä.

”Kun etsin lukittuu lipulle, kartta zoomaa automaattisesti viheriölle ja merkitsee Laser Range Arc- kehyksen tuolle etäisyydelle. Näin pelaaja tietää tarkan etäisyyden viheriön etu- ja takareunaan. Uutuus näyttää myös yli 41 000 eri puolilla maailmaa sijaitsevan golfkentän viheriönäkymät”, Rasa jatkaa.

Pariliitettynä yhteensopivaan älypuhelimeen mittari voi näyttää myös tuulensuunnan ja -nopeuden, joten oikeaa mailaa ei tarvitse valita arvaamalla. Uuden Hazard View -toiminnon avulla pelaajat voivat zoomata lähemmäs ja selata esteitä kartalla tarkemmin. Laite näyttää etäisyyden viheriön etu- ja takareunaan myös silloin, kun pelaajalla ei ole suoraa näköyhteyttä.

Myös silmälaseja käyttävät pelaajat pääsevät nauttimaan laitteen terävästä kuvasta, sillä hekin näkevät OLED-näytön kokonaisuudessaan korkealaatuisen etsimen kautta.

Etsimessä on lisäksi valikoima toimintoja, jotka voidaan ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä pelaajan tarpeiden mukaan. PlaysLike Distance -toiminto säätää ala- tai ylämäkeen suuntautuvien lyöntien pituutta ja auttaa pelaajaa valitsemaan kuhunkin tilanteeseen sopivan mailan. 

Kun pelaaja joutuu lyömään sokkona, Pinpointer-toiminto näyttää viheriön suunnan. Uusi turnaustilan merkkivalo etsimen yläosassa muistuttaa pelaajaa siitä, että käytössä ovat turnaussäännöt.

Pariliitettynä älypuhelimeen pelaajat voivat pitää kirjaa tuloksista ja seurata tilastoja Approach Z82:n avulla lataamalla maksuttoman Garmin Golf -sovelluksen. Sovellus tallentaa kenttätilastot, sijoitustaulukot ja tuloskortit. Jos laite katoaa golfkentällä, pelaajan on helppo paikantaa se uuden Find My Garmin-toiminnon avulla. 

Approach Z82:n suositushinta on 699 €.