Euroopan parhaimmilla siivillä golfaamaan

Muutama vuosi sitten Turkki ja Turkish Airlines päättivät panostaa voimakkaasti golfmarkkinoille. Tästä satsauksesta syntyi muun muassa Turkish Airlines Open, tähtipelaajien suosima Euroopan kiertueen Turkissa pelattava kisa, sekä yksi Euroopan suurimmista amatöörikiertueista Turkish Airlines World Golf Cup.

turkki_2

Kytäjällä ratkottiin elokuussa, kuka suomalainen amatööri taistelee itsensä Turkish Airlines World Golf Cup -kiertueen finaaliin. Kiertue käsittää yli sata osakilpailua yli kuudessakymmenessä maassa.

Jokaisen osakilpailun voittaja lähtee kiertueen finaaliin Belekiin marraskuussa. Tämän lisäksi sokerina pohjalla TAWGC:in voittajat pääsevät pelaamaan huippupelaajien kanssa Euroopan kiertueen Turkish Airlines Openin pro-am -kierrokselle.

Aiempina vuosina voittajat saivat pelata golfin huippuammattilaisten kuten Tiger Woodsin ja Rory McIlroyn kanssa. Ja itse tätä Euroopan kiertueen osakilpailua kaikki finalistit pääsevät seuraamaan VIP-vieraina.

Kytäjän osakilpailun onnekas voittaja oli Harri Seppälä, joka pelasi tasoituksellaan 3,4 tuloksen 35 bogeypistettä. Kytäjän nurmilla nähtiin myös julkisuuden henkilöitä, esimerkiksi Suomen entinen pääministeri Esko Aho, näyttelijä Mikko Leppilampi ja urheiluvaikuttaja Juhani Tamminen sekä kamarineuvos ja tapakouluttaja Kaarina Suonperä.

Turkish Airlines World Golf Cup eli TAWGC-amatöörikiertue on tyylikkäästi organisoitu B2B -tapahtuma, jossa Suomen yritysmaailman johto tapaa toisiaan tasokkaassa, mutta rennossa golftapahtumassa. TAWGC on Turkish Airlinesin tärkein vuotuinen yritystapahtuma Suomessa.

“On ollut ilo järjestää tämän vuotista TAWGC Suomen osakilpailua. Vierainamme oli paljon tärkeitä yritysmaailman vaikuttajia, VIP-vieraita sekä matkailualan ammattilaisia. Kytäjä Golf tarjosi meille upeat puitteet ja kilpailu sujui hyvin aurinkoisissa merkeissä lyhyestä sadekuurosta huolimatta”, iloitsee Turkish Airlinesin markkinointiedustaja Heidi Haukanhovi-Rantanen.

Kytäjällä nähtiin kilpailemassa mm. Mikko Leppilampi, Juhani Tamminen ja Mika Kortelainen
Kytäjällä nähtiin kilpailemassa mm. Mikko Leppilampi, Juhani Tamminen ja Mika Kortelainen

Euroopan paras lentoyhtiö ja lentoverkosto

Ilmailualalla arvostettu Skytrax eli lentoyhtiöiden ”Oscar” on annettu Turkish Airlinesille jo kuutena vuonna peräkkäin Euroopan parhaana lentoyhtiönä. Valintaan vaikuttaa varmasti lentoyhtiön ennätyssuuri 116 maata kattava lentoverkosto, laajin maailmassa. Turkish Airlines on myös Euroopan paras lentoyhtiö lentokohteiden määrän suhteen, kattaen kaiken kaikkiaan yhteensä 291 lentokohdetta maailmassa.

Lentoyhtiön laivue on kymmenen vuoden aikana kasvanut yli kolminkertaiseksi ja pitää sisällään nyt 335 konetta. Turkish Airlinesin vahvistuminen näkyy myös Suomessa; kymmenen vuotta sitten Helsingistä lähti Turkkiin kolme lentoa viikossa, tällä hetkellä viikkovuoroja on jo 14.

Turkish Airlinesin vahvuutta Euroopan ykkösenä vahvistaa myös lentoyhtiön monimuotoiset ja persoonalliset business-luokan palvelut. Ne sisältävät muiden muassa Flying chef -palvelun ja lentokenttien laajat Lounge dining -tarjoilut. Yli kahdeksan tunnin lennoilla pääsee businessluokassa nauttimaan lennolla kokkaavan kokin tarjoileman kynttiläillallisen. Turkish Airlines on voittanut Skytraxin palkinnot myös parhaasta business-luokan ruokatarjoilusta ja parhaasta business-luokan lounge ruokailusta: Best Business Class Airline Catering ja Best Business Class Lounge Dining.

Myös economy-luokassa lennonaikainen palvelu on korkeatasoista. Lentolipun hintaan kuuluu kaksi lämmintä ateriavaihtoehtoa ja juomatarjoilu. Lisäksi Airbus A321-koneissa, joilla Suomeen useimmiten lennetään, on henkilökohtainen viihdejärjestelmä.

Esko Ahon kanssa kilpailivat Mika Joukio, Petri Helsky ja Pasi Tolppanen.
Esko Ahon kanssa kilpailivat Mika Joukio, Petri Helsky ja Pasi Tolppanen.

Golfmatkailijoille helppoa

Suomalaiset golflomailijat ovat yhä kasvavissa määrin löytäneet Turkin Belekin resortalueen, joka palvelee golfareita kompaktisti 14 golfkentällä, ja niiden välittömässä läheisyydessä olevilla korkean tason hotelleilla.

Turkish Airlines, yhtiö joka haluaa säilyttää lentämisen glamourin samalla kun muut lentoyhtiöt karsivat palveluitaan, onkin golfmatkaajan valinta.

”Lennoillamme ei veloiteta esimerkiksi erikseen golfbägistä ja Helsingistä lähdettäessä ovat matkatavarat economy-luokassa aina 30 kilogrammaan asti veloituksettomat. Business-luokassa voi matkatavaraa ottaa mukaan 40 kiloon asti. Amerikkaan ja Afrikkaan lennettäessä meillä on ”piece concept”, eli asiakas voi economy-luokassa ottaa mukaansa kaksi 23 kilon matkalaukkua. Ja busineksessä kaksi 32 kilon laukkua”, kertoo Turkish Airlinesin uusi yritysmyyntipäällikkö Mark Tatarinov.

Myös Etelä-Afrikka ja Dubai ovat suosittuja golfkohteita, joihin Turkish Airlines tarjoaa myös erinomaiset lentoyhteydet

Kytäjän kisan voitti Harri Seppälä (keskellä). Toiseksi tuli ja parhaimman scratch-tuloksen nakutti Kimmo Vihanto. Kolmanneksi pelasi Mika Joukio ja naisten paras oli Christine Stukaloff. Mika Segerman voitti lähimmäksi lippua -kisailun.
Kytäjän kisan voitti Harri Seppälä (keskellä). Toiseksi tuli ja parhaimman scratch-tuloksen nakutti Kimmo Vihanto. Kolmanneksi pelasi Mika Joukio ja naisten paras oli Christine Stukaloff. Mika Segerman voitti lähimmäksi lippua -kisailun.

Yritysasiakkaista pidetään hyvää huolta

Turkish Airlines on panostanut vahvasti myös yritysasiakkaisiin. Turkish Airlinesin yritysohjelma on nimeltään Turkish Corporate Club, ja siihen kuuluvat yritykset saavat esimerkiksi alennuksia lentolipuista suhteessa matkustusvolyymiin, myös matkatavaran painoraja on joustavampi.

”Ohjelmaan liittyminen on täysin maksutonta, se ei sido mihinkään eikä myöskään poissulje muita sopimuksia”, Tatarinov kiteyttää.

Turkish Airlines räätälöi yritysasiakkailleen parhaiten sopivat palvelut, jotka mahdollistavat tehokkaamman yritysmatkailun. Yrityssopimuksesta ei ole ainoastaan taloudellista hyötyä, sillä Turkish Airlines tarjoaa yritysasiakkailleen myös erittäin tasokkaat puitteet matkantekoon; lounge-palvelut ja kattavan lentoverkoston.

Teksti VIIVI AVÉLLAN

Kuvat AOP, TURKISH AIRLINES