Benz on lomagolfia parhaimmillaan

Nordcenterin kentistä leppoisampi, puistomainen Benz tarjoaa leveitä väyliä, suuria griinejä ja kauniita maisemallisia yksityiskohtia. Benz-kenttä on todellinen hyvän mielen kenttä, jolla vierailijakin nauttii kesän parhaista golfkokemuksia.

Nordcenteristä keskusteltaessa nousee Fream-kenttä ja sen haastavuus aina puheenaiheeksi. Vaikka Benz-kenttä on mielikuvissa jäänyt pikkuveljen asemaan, on amerikkalaisen suunnittelija Bradford Benzin nimeä kantava puistomainen kenttä niin klubin omien jäsenten kuin vierailijoiden ikisuosikki.

Benzin vaihtelevat ja luonnonkauniit väylät hurmaavat kaikki pelaajat, jotka ovat sen pelanneet. Maine yhtenä Suomen miellyttävimmistä golfkentistä ei ole syntynyt turhaan.

Kenttä avattiin vuonna 1993. Sen jälkeen kentän asema maamme parhaiden joukossa on ollut vahva, ja Golfpisteen kenttärankingissa se sijoittui kaksi vuotta sitten sijalle viisi.

Vierailijan on nykyään paljon helpompi suunnitella Nordcenterin pelireissua.

“Nordcenterin greenfee-hinnoittelua on tarkistettu ja pelaamaan pääsee aiempaa edullisemmin”, toimitusjohtaja Antti Ahti kertoo.

“Myös varausoikeudet ovat nyt joustavampia. Vierailijatkin voivat varata tiiajan kaksi viikkoa etukäteen.”

Leppoisaa golfia upeissa maisemissa

Benz tarjoaa mahdollisuuden pelata onnistunut kierros vaikka mukaan mahtuisi muutamia virheitä tai epäonnistumisia. Helpolla kenttä ei kuitenkaan päästä; huipputulokseen vaaditaan hyvien lyöntien lisäksi myös malttia ja tarkkuutta. 

Metsäylängöllä kiertävälle kentällä luonteenomaista ovat leveät väylät, kauniit metsälammet ja kumpujen ympäröimät greenit.  Väylät ovat vaihtelevia ja niiden luonnon kauniisiin maisemiin ihastuu joka kierroksella.

Kenttä on tasapainoinen, ja vaikka jokainen väylä on hieman erilainen, on kokonaisuus ympäröivään luontoon täydellisesti sopiva.  Benzin ’signature holeiksi’ arvostetaan reikiä 9 ja 18, jotka kiertävät viehättävän lammen vastakkaisia puolia. Niin etu- kuin takaysin päätösväylät pitävät pelaajan hereillä loppuun saakka. Kierroksen viimeiset lyönnit on onnistuttava, jotta korttiin voi kirjata itselleen tyydyttävän tuloksen.

Benz sopii hyvin käveltäväksi eikä autoa tarvitse vuokrata,  koska korkeuserot ovat pienemmät kuin Freamilla.  Kenttä on hyvin selkeä, pallot löytyvät hyvin ja peli rullaa kesä kuumallakin. 

Benzin 16. väylä.

Kotimaan lomagolfin ykköskohde

Raaseporin merellisessä ympäristössä sijaitseva Nordcenter on mainio kohde loppukesän irtiotolle. Jo pitkän viikonlopun aikana pääsee nauttimaan kunnolla pelaamisesta ja harjoittelusta sekä maistuvasta ruoasta idyllisessä kartanomaisemassa. Mikäli pääsee vierailemaan keskellä viikkoa kesälomakauden jälkeen, on tilaa kentällä ruhtinaallisesti ja hintataso edullisempi

Nordcenterin kahden hienon, mutta eri henkisen kentän yhdistelmä on mainio yhdistelmä pitkän viikonlopun kohteeksi. Molemmat kentät tarjoavat vaihtelevia ja kauniita väyliä, jotka lumoavat helposti. Jokainen väylä on erilainen ja sopii täydellisesti ympäröivään luontoon.

Nordcenterissä on paljon kaivattua rauhaa ja vapautta, ja sen kokee hienosti golfkeskuksen väylillä. 

Mutta kun Nordcenteriin matkaa, kiehtoo ajatus Freamin kesyttämisestä monia. Ronald Freamin suunnittelema klassikkokenttä kulkee avarassa maisemassa merenrannalla ja metsän siimeksessä. Fream haastaa kokeneimmat kilpapelaajat ja pidetään ansaitusti Suomen vaikeimpana kenttänä. Fream-kentällä on runsaasti korkeuseroja, ja useilla väylillä avautuvat upeat merinäkymät.

Nordcenterin molemmat kentät tarjoavat laatua arvostaville golfareille unohtumattoman kokemuksen. Kun vielä Åminnegårdin ravintola tarjoaa herkullista saaristolaisruokaa laadukkaista raaka-aineista, ei pelipäivältä voi muuta toivoa. Jos kierrosten jälkeen on energiaa, kannattaa kokea Nordcenterin kuntosali, joka on varmasti yksi koko maan laadukkaimmista golfklubien saleista.

Nordcenter haluaa jatkuvasti kehittää kokonaisvaltaisesti klubia ja palveluitaan. Klubin vieressä on tarjolla majoitusvaihtoehtoja ja läheisistä ruukeista – niin Billnäsistä kuin Fiskarsista – löytyy myös majoitusvaihtoehtoja.

“Aivan klubitalon välittömässä läheisyydessä on tarjolla mukavia majoitusvaihtoehtoja niille, jotka tulevat hieman kauempaa tai haluavat pelata samalla matkalla useamman kierroksen”, muistuttaa Nordcenterin toimitusjohtaja Antti Ahti.

”Meille mahtuu tänne lähes 30 henkeä majoittumaan kerrallaan.” 

Nordcenter on yksi harvoja kotimaisia golfkeskuksia, joka mielletään myös vapaa-ajan asumisen keskukseksi, ja asuntoja rakennetaan alueelle koko ajan lisää. Osa viihtyy alueella myös ympärivuotisesti. Paikalliset asukkaat tuovat myös klubille paljon enemmän elämää viikonloppujen ja lomakausien ulkopuolellakin.

Viime vuosina tehdyt parannukset klubitalon alueella lisäävät entisestään ravintolan houkuttelevuutta, ja muutenkin yleinen tason nosto näkyy Nordcenterin kaikissa toiminnoissa ja puitteissa.

 Nordcenter tarjoaa kaiken mitä kaipaa muutaman päivän minilomalta; kaksi erilaista huippukunnossa olevaa kenttää, erinomaiset harjoitusalueet, kuntosalin sekä maamme parhaaksi arvioidun klubiravintolan ja sen hienon terassin. Nordcenterin monipuolinen par 3 -kenttä ansaitsee eritystunnustuksen. Siellä on mukava järjestää leikkimielisiä kisoja pelipäivän päätteeksi tai harjoitella omaa lähipeliä. 

Teksti: Tero Parkkinen   Kuvat: Nordcenter ja Tero Parkkinen