Belek – Euroopan hienoimman golfalueen suosio on vahva

OnGolfin omat lennot lisäävät matkustusmukavuutta

“Hinta-laatu -suhteeltaan Belek on ylivoimainen kohde ja siksi niin monet suomalaiset suuntaavat sinne vuosi vuoden jälkeen”, toteaa maamme suurimman golfmatkatoimisto OnGolfin toimitusjohtaja Tuomas Kiiskinen. OnGolfin kautta golfmatkalaiset varmistavat Belekin parhaat lähtöajat ja omat suorat lennot lisäävät matkustusnautintoa entisestään.

Belek on parhaimmillaan juuri silloin, kun suomalainen haluaa ulkomaille pelaamaan. Huippukuntoisista kentistä ja kesälämpötiloista pääsee nauttimaan, kun syksy on harmaimmillaan koti-Suomessa. Sama pätee kevään avausmatkoilla; Belekissä voit siirtyä suoraan hyväkuntoisille kentille aloittamaan uutta golfkautta. Aurinko paistaa Välimeren rannalla, mutta lämpötila ei nouse tukalan kuumaksi.  

Sirene Hotel

Euroopan johtavalla golfalueelle on viitisentoista täysimittaista kenttää lähes vieri vieressä. 

Loman täydentää huippuhotellit, joiden all inclusive –paketit ovat korkeatasoisia. Jos lomalla kaipaa golfpäivän jälkeen lisää ohjelmaa, monipuoliset harrastusmahdollisuudet, kylpylät ja upeat hiekkarannat tuovat lisämukavuutta lomailuun.

Koska Belek on hyvin suosittu, kannattaa loma varata luotettavalta matkanjärjestäjältä. Näin varmistaa, että kohteessa kaikki järjestelyt toimivat ja saa haluttuja lähtöaikoja kentille.

OnGolf on vakiinnuttanut asemansa Belekin kokeneimpana ja suurimpana kotimaisena matkanjärjestäjänä. Vuosi vuoden jälkeen moni suuntaa kauden avaus- tai lopetusreissunsa Euroopan suurimpaan golfkeskittymään.

“Resepti Belekin suosioon suosikkikohteena on ollut jo pitkään toimiva: erinomaisen golfin ja majoituksen lisäksi mainio sää, suorat lennot sekä lyhyet siirtymiset.” 

Sun Golf Sueno.

Omat suorat lennot tuovat lisää matkustusmukavuutta

Matkanautinnon kannalta toimivat lentoyhteydet ja miellyttävät aikataulut ovat ensisijaisen tärkeitä. OnGolf aloitti keväällä 2022 omat suorat lennot Euroopan suosituimpaan golfkohteeseen, jotta golfareita voidaan palvella vielä paremmin. 

Yhteistyössä SunExpressin kanssa OnGolfin matkailijat lentävät omilla tilauslennoilla Helsingistä suoraan Antalyaan.   

“Olemme saaneet paljon kiitosta kevään lennoista, joten jatkamme omia lentoja myös loka-marraskuun matkojen ajan. Koska Antalyasta on vain puoli tuntia Belekiin, matkailijat saavat niin lähtö- kuin paluupäivä paljon lisäaikaa lomalleen.”

SunExpressin koneet tarjoavat lomailijoille parasta mahdollista mukavuutta ja turvallisuutta. Lentoyhtiö on Lufthansan ja Turkish Airlinesin vuonna 1989 perustama ja omistama tytäryhtiö, joka on erikoistunut charter-lentoihin. SunExpressin käytössä on kaikkiaan 58 Boeing 737-800 konetta, ja yhtiö on kerännyt Euroopasta useita palkintoja turvallisuudestaan, mukavuudestaan ja täsmällisyydestään.

“SunExpressillä on Euroopan uudenaikaisin lentokalusto. Mukavuuden lisäksi modernit koneet tarjoavat turvallisuutta myös erittäin vähäisillä päästöillä.”

OnGolfille omien koneiden käyttöönotto oli tärkeä strateginen valinta, ja samalla he ovat vahvistaneet entisestään asemaansa Euroopan suosituimman golfkohteen matkailussa.

“Muuttuvassa maailman tilanteessa voimme charter-lennoilla varmistaa, että asiakkaat välttyvät lentoliikenteen mahdollisilta ongelmilta ja pääsevät nauttimaan parasta mahdollista palvelua.”

Tarjonnassa uusia tasokkaita resortteja 

Belekin klassikkokohteet Gloria Golf, Sirene ja Sueno ovat ottaneet tärkeän paikkansa monen suomalaisgolfarin sydämessä. Vaikka monella on jo oma suosikkiresort alueella, kysytään koko ajan uusia kenttiä ja hotelleja.

“Uutuuksista esimerkiksi viiden tähden Titanic on tällä hetkellä yksi halutuimpia kohteita Belekissä”, Kiiskinen kertoo. “Mahtavan kokoisen viiden tähden resorthotellin palvelut ja all inclusive -tarjoilut ovat erittäin monipuoliset ja laadukkaat.”

Titanic on suunniteltu joenrantaan, tyylikkäästi hoidetulle alueelle, jossa on paljon puita, kukkia sekä istutuksia. Resortissa on modernien huoneiden lisäksi mm. Belekin suurin kylpyläosasto, neljä ravintolaa, baareja ja yökerho. Spassa tarjolla on mm. saunoja, kylmähuone, kuntosalit sekä kauneushoitola ja kampaamo. 

Jo yksin Titanicin uima-allasalueet ovat vaikuttavat ja muitakin liikuntamahdollisuuksia löytyy vaikkapa tenniksestä ohjattuihin jumppa- ja pilatestunteihin. Hotellissa on myös hyvä valikoima myymälöitä.

“Nyt myös resortin golftarjonta on noussut aivan uudelle tasolle, kun European Golf Design suunnittelemat Olympos- ja Aspendos -kentät avattiin. Tarjolla on peräti 36 täysin uutta reikää.” 

Upouusi klubitalo kenttineen on nykyään viralliselta nimeltään Cullinan Golf Links.

Se sijaitsee vain lyhyen shuttle-matkan päässä, ja klubilla on myös monipuoliset harjoitusmahdollisuudet. 

Toinen kentistä on meren rannassa ja toinen puolestaan puistomaisissa maisemissa. Väylät kulkevat Belekille poikkeuksellisen avarissa maisemissa. Lisäksi mielenkiintoa lisää se, että osa väylistä on aivan meren rannassa ja osa joen varrella.

“Ja mikä parasta, all inclusive -paketti on voimassa myös golfklubilla, joten siellä on mukava lounastaa kierroksen päätteeksi.”

Titanicin pelimatkalla vieraillaan resortin omien kenttien lisäksi yhdellä viereisistä Belekin kentistä. 

Voyage tarjoaa huippuhotellin lisäksi parhaan kenttäkattauksen

Myös uutuutena OnGolfin tarjonnassa oleva Voyage Golf & Spa Hotel on Belekin kärkipään hotelleja. Resort koostuu useammasta rakennuksesta ja on mukavan kompakti verrattuna Belekin suurimpiin hotelleihin. Modernien huoneiden ja erinomaisen ruoan lisäksi hotellin palvelu on hyvin lämminhenkistä. 

Voyagen pelimatkaan on tarjolla yksi Belekin parhaista kenttäkattauksesta. 

“Aivan hotellin läheisyydessä oleva Montgomerien kenttä on Belekin ehdotonta huippua, monen mielestä jopa paras kenttä.”

Kenttä on isännöinyt useita arvoturnauksia, mutta on reilu ja nautinnollinen myös klubipelaajalle. Kentän takaysi on valaistu, joten siellä pääsee kokemaan myös ainutlaatuisen mahdollisuuden pelata auringonlaskun jälkeen.

“Voyagen matkat tarjoavat loistavan tilaisuuden päästä bongaamaan uusia Belekin kenttiä. Peliohjelmat vaihtelevat viikoittain, mutta mukana on muun muassa Titanicin uudet Cullinan Linksin kentät, National, Nobilis sekä Kaya. Matkoilla on kuitenkin aina pari kierrosta omalla loistavalla Montgomerien kotikentällä.” 

Titanic Golf Clubin näkymiä hallitsee näyttävät vuoret.

Klassikkohotelleilla uskolliset asiakkaat 

OnGolfin pelimatkoilla majoitutaan kuuteen eri hotelliin, jotka kaikki tarjoavat huippuluokan majoituspalveluiden lisäksi erinomaisia golfväyliä. Uutuuksien lisäksi Glorian molemmat golfhotellit sekä Sirene ja Sueno ovat löytäneet paljon ystäviä. Lisätietoa Belekin kentistä ja hotelleista sekä tarkemmat matkaohjelmat löydät OnGolfin nettisivuilta. 

Gloria Golf ja Gloria Verde

Gloria Golf ja Gloria Verde hotellit edustavat Belekin laadukasta golflomailua parhaimmillaan. Resort ja sen golfkentät ovat myös Belekin arvostetuimpien eturivissä. All inclusive -paketin lisäksi Gloriassa on tarjolla iso annos turkkilaista vieraanvaraisuutta.

Glorian molemmilla hotelleilla on paljon suomalaisia ystäviä ja kanta-asiakkaita. Pidetty golfklubi kenttineen löytyy vain lyhyen shuttle-matkan päästä.

Gloria Golf on aina loistava valinta – se on viihtyisä ja tunnelmallinen resorthotelli. Hotellin laajalla puutarha-alueella on kaksi uima-allasta ja vieressä on myös valtava, kilometrien pituinen hiekkaranta. Myös pinjametsän ympäröimä Gloria Verde on mainio valinta.  Tyylikäs useista rakennuksista koostuva Gloria Verde Resort on tunnelmaltaan hieman rauhallisempi kuin muut Belekin kohteet. Molemmilla Glorian hotelleilla on kylpyläosasto, jossa on uima-allas, sauna sekä turkkilainen sauna.   

Glorian golfklubin arvostetut 18-reikäiset Old ja New -kentät kuuluvat Belekin kenttien parhaimmistoon. Ne testaavat niin aloittelijan kuin kilpapelaajan taidot reilulla tavalla. 

Yhdeksänreikäinen Verde-kenttä on myös syytä ottaa peliohjelmaan, sillä se on varmasti Euroopan kärkirivin ysejä.

Glorian kenttien väylät ja viheriöt ovat tunnettuja erityisesti hyvästä kunnostaan ja klubin läheisyydessä on mainiot harjoitusmahdollisuudet. Alueelle tunnusomaiset kauniit pinjapuut luovat väylien reunoilla ainutlaatuisen tunnelman.  

New Coursen väylät kiertelevät suurten pinjapuiden keskellä ja kentällä on neljän ison tekojärven lisäksi mm. 67 bunkkeria. Hieman enemmän tarkkuutta vaativan Old Course väylät ovat kapeita, mutta peli etenee hyvin tällä selkeällä ja kauniilla puistokentällä. Pelipäivän kruunaa tyylikäs ja kodikas klubirakennus. Taustalla Taurus-vuori tarjoaa myös mainiot näkymät.

Gloria Golf

Klassikkokohde Sirene hurmaa tasokkailla kentillään

Sirene on kuulunut Belekin alkuajoista lähtien alueen suosituimpiin hotelleihin.  Hyvien golfmahdollisuuksien lisäksi hotelli on kuuluisa erityisesti ystävällisestä palvelustaan.  

Tunnelmallisen hotellin lisäksi laadukas all inclusive -paketti on saanut kiitosta matkailijoilta.

Hotellialueen puutarha on viihtyisä ja hiekkarannan lisäksi voit rentoutua kierroksen jälkeen kylpyläosastolla, josta löytyvät mm. kuntosali, uima-allas, sauna ja turkkilainen sauna.

Sirene sijaitsee aivan Belekin alueen läntisessä osassa ja sen läheisyydessä on Antalaya Golfin kentät. Antalayan PGA Sultan -kenttä on pitänyt asemansa Välimeren alueen parhaiden kenttien joukossa ja se on isännöinyt mm. amatöörien MM-kisoja ja monia ammattilaiskisoja. Mielenkiintoa riittää mm. 122 bunkkerin ja lukuisten vesialueiden muodossa.

Leppoisampi Pasha on taas klubipelaajalle lomagolfia rennoimmillaan. Puistokentälle ominaista on sen lukuisat dogleg-väylät, hyvin sijoitellut bunkkerit ja breikkaavat viheriöt. Sirenen kentät starttaavat samalta viihtyisältä klubirakennukselta, jonne on ilmainen kuljetus. 

Hulppea Sueno Deluxe hemmottelee golfaria 

Suenon uudempi Deluxe-hotelli edustaa parasta mitä Belek voi tarjota. Nimensä mukaisesti todellinen luksushotelli avautui vuonna 2015; ylellisen hotellikokemuksen lisäksi Suenon kentät löytyvät lyhyen kävelymatkan päästä.

Hyvän golfin lisäksi luksushotellissa on tarjolla aktiviteetteja valtavasti, joten alueella riittää takuuvarmasti tekemistä pelipäivien päätteeksi. Vaikka hotelli on erittäin hieno, on se myös viihtyisä.

Erityisesti hotellissa on panostettu ravintolapalveluihin, ja pääravintolan lisäksi käytössäsi on sesongista riippuen neljästä kuuteen tasokasta a’la carte -ravintolaa. Iltaisin on tarjolla ravintoloiden ja baarien lisäksi usein musiikkiesityksiä upeassa amfiteatterissa.

Hotellin kylpyläosasto on erityisen laadukas ja ulkoaltaiden lisäksi tarjolla on myös sisäuima-allas. Lapsille on jopa oma vesipuisto.

Resortalueen kentistä Dunes on leppoisampi par 69 -kokonaisuus, jonka väylien aaltomainen muotoilu tekee siitä linkshenkisen. Pines-kenttä on puolestaan jo kunnon kilpailukenttä, jossa lähestymiset lyödään esteiden ympäröimille viheriöille. Vaikka Pines ei ole mäkinen, väylien reippaat muodot tuovat haastetta peliin. Kentän nimen mukaisesti pinjapuut reunustavat melko pitkiä ja kapeita väyliä. 

Sueno Deluxe

Teksti ja kuvat: OnGolf


Suoria lentoja myös Turkish Airlineltä

Turkish Airlines on äänestetty Skytrax tutkimuksessa kuusi kertaa peräkkäin Euroopan parhaaksi lentoyhtiöksi. Turkis- airlines on Golffareitten suosiossa koska yhtiöltä ei tule extra-maksuja golfbägistä.

Yksi hienoimmista businessluokista.

  • huikeat ateriat
  • jopa 193cm pitkä vuode istuimesta*
  • runsaat matkatavarat

Lipun hintaan kuuluu myös Economy-luokassa: 

  • matkatavaran kuljetus myös ruumassa (1kpl max 30kg)
  • GOLF-bagin kuljetus ilmaiseksi
  • ateria lennolla (asiakaskokemusten mukaan erinomaiset ja runsaat)
  • isolla näytöllä varustettu henkilökohtainen viihdejärjestelmä*
  • tilavat istuimet*
  • USB-latauspistokkeet*

*konetyypistä riippuen