XXIO haluaa parantaa harrastajan pelinautintoa

Golfvälinemarkkinoiden kuumin kilpailu käydään perinteisesti draiverien välillä. Mailojen kuninkaiden tuomat lisämetrit ovat kevään puheenaihe ja niitä mainostetaan ykköspelaajien suorituksilla. Suomen markkinoille kovaa vauhtia rantautuneen XXIO-merkin filosofia on erilainen. Otimme selvää mihin XXIO:n maine peliä helpottavana mailana perustuu.

Japanilaismerkki XXIO on menestynyt jo pitkään Aasian markkinoilla ja viime vuosina se on tullut entistä vahvemmalla otteella myös Pohjois-Amerikkaan ja Eurooppaan. Merkkiä on verrattu paljon myös PXG:hen, toiseen kalliimman hintaluokan mailaan.

XXIO:n mailasuunnittelijoiden koulukunta on kuitenkin erilainen. Srixonin ja Clevelandin kanssa samaan golfyhtiöön kuuluvan XXIO on alusta lähtien tehty suoraan pelaajille, joiden mailanpään nopeus ei ole niin suuri.

Kun suurimmat välinemerkit suunnittelevat huippudraivereitaan niin, että tour-pelaajat saavat niistä kaiken irti,  XXIO:n ajatuksena on suunnitella kaikki yksityiskohdat parantamaan harrastajan pelinautintoa – ja tuomaan hänen avauksilleen lisäpituutta.

Koska keskiverto golfin harrastaja on yli viisikymppinen, joka usein korvaa kehon rajoittuneen liikkumisen paksummalla lompakolla, on lähestymistavassa selvästi järjeä. Tämä kohderyhmä myös pelaa innokkaimmin ja käyttää eniten rahaa varusteisiin. Ja ryhmä vain kasvaa. Jos mailan päähän ei saada enää fyysisten ominaisuuksien avulla huippunopeuksia, olisiko kevyempi varsi ja ensiluokkaiset yksityiskohdat se salaisuus, jolla pallo lentää pidemmälle myös rauhallisemmin svingattuna.

Yksinkertaistettuna XXIO uskoo että kevyemmällä varrella, oikealla painon jakaumalla ja ykkösluokan materiaaleista kootulla mailanpäällä saadaan parempia tuloksia maltillisella nopeudella svingaavalle harrastajalle. Ja tähän ryhmään kuuluu suurin osa harrastajista. Vaikka fittauksella saadaan myös muista premium-luokan mailoista sopivia myös klubipelaajille, on lähestymiskulmassa selkeä ero.

USA:ssa XXIO on saanut paljon uusia ystäviä ja markkinaosuus noussut, kun harrastajat ovat päässeet testaamaan mailoja rangeilla. Yllättävää – mutta toisaalta loogista on – että fittaus on XXIO:lla pienessä roolissa. Tärkeintä on mailanpään nopeus. Kun se tiedetään, on jo helppo suositella oikeaa vaihtoehtoa.

Tarjolla kolme eri mallia eri mailanpään nopeuksille

XXIO:lta löytyy esimerkiksi draivereista kolme mallia: Prime, Eleven ja X. Ensimmäinen on pelaajille, joiden mailanpään nopeus on alle 80 mailia, Eleven taas nopeuksille 80-95 mailia ja X puolestaan välille 90-100 mailia. Näistä Eleven ja X-sarja ovat täysin uusia malleja kaudelle 2020.

XXIO on keskittynyt parinkymmenen vuoden aikana omaan kohderyhmäänsä sekä hakenut ja suunnitellut oikeita komponentteja filosofiansa mukaan tehtyihin mailoihin. Tärkeintä ei ole vain keventää mailaa vaan tehdä se juuri oikealla tavalla, niin että rauhallisemman svingin tuottama energia saadaan siirrettyä maksimaalisen tehokkaasti palloon.

XXIO on keskittynyt parinkymmenen vuoden aikana omaan kohderyhmäänsä sekä hakenut ja suunnitellut oikeita komponentteja filosofiansa mukaan tehtyihin mailoihin.

XXIO käyttää superkeveiden varsien päässä vastapainoja, jotka lisäävät keveyden tuntua, mutta samalla tekevät svingaamisesta tehokkaampaa ja helpompaa. Tehdas lupaakin että heidän mailat ovat keskimäärin 20-30 prosenttia kevyempiä kuin markkinoita hallitsevien merkkien huippumallit.

Mutta myös XXIO on tarkistanut omaa strategiaansa ja kaudelle 2020 esitelty X-sarja edustaa uudenlaista ajattelua; se on suunniteltu pelaajille, joille loikka perinteisistä premium-luokan tour-mailoista suoraan Eleven-sarjaan tuntuu liian suurelta.

Tälle vuodelle esitelty Eleven on puolestaan XXIO:n lippulaiva. Draiverin, väyläpuiden ja hybridien lisäksi mallistossa on raudat. Yksi japanilaisen insinööritaidon ja suunnittelun kulmakiviä on se, että kokonaisuus toimii ja täydentää toisiaan saumattomasti. Eli parhaiten harrastajan peliä XXIO:n mukaan autetaan, kun hän hankkii samaa sarjasta kaikki mailat.

Mikäli ikä tai terveys ovat jo tuoneet rajoitteita pelaamiseen ja liikkeeseen, lienee svingaamisen helppous tervetullut lisä jokaisen golfarin kierrokselle. Ikääntyvä pelaaja harvemmin pohtii, että kevyemmät mailat auttavat myös fyysisessä jaksamisessa. Näin pelaaja jaksaa kiertää 18 reikää paremmin ja energiaa riittää myös kierroksen jälkeen.