Laatua junnupelaajille – PINGin juniorimailat kasvavat nuoren mukana

Nuorille pelureille suunnitellussa Prodi G -mailasarjassa PING haluaa tarjota uusinta mailateknologiaansa räätälöitynä junioreiden käyttöön. PINGin Growing the Game -ohjelma takaa sen, että myös mailat kasvavat lapsen kehittyessä.

Golfmailojen ostaminen nuorille on haastavaa, ja mailojen ostamiseen liittyy aina riski, jos nuori ei innostukaan lajista. Lapset kasvavat ja kehittyvät nopeasti, joten keväällä ostettu setti voi olla kesällä jo sopimaton. Suurempi riski innostuksen hyytymiseen on kuitenkin mailat, jotka eivät ole lapselle oikean pituiset ja joiden varret ovat liian jäykät tai löysät.

”Prodi G -junnumailojen takana on samat tiimit, jotka suunnittelevat myös aikuisten mailat. Niissä käytetään samoja innovaatioita ja ne testataan samojen kriteerien mukaan kuin kaikki muutkin tuotteemme”, kertoo PINGin toimitusjohtaja John K. Solheim. 

Nuorille pelaajalle tehty Prodi G -sarja koostuu 11 mailasta: 15-asteisesta draiverista, 22-asteisesta väyläpuusta, 27-asteisesta hybridistä, kehäpainotetusta rautasetistä (6-9, PW) ja kahdesta wedgestä (52⁰ ja 56⁰). Bägin täydentää huippuluokan putteri.Prodi G -setin kruunaa näyttävä bägi, jota on saatavilla kahta eri kokoa.

”Junnugolfarit voivat ensimmäistä kertaa pelata samanlaista tekniikkaa hyödyntävillä mailoilla kuin heidän vanhempansa, ja jotka räätälöidään juuri heille sopiviksi”, Solheim kertoo. 

”Uskomme, että tämä vetoaa lapsiin ja saa heidät osaltaan kiinnostumaan pelaamisesta enemmän.”

PING Fitting Science -tiimi on kehittänyt junioreita varten oman fittauskaavion, joka ottaa huomioon mm. juniorin pituuden ja ranteesta lattiaan mitatun pituuden. Tämä avulla voidaan löytää sopivat mailan lie-kulmat ja varren pituudet. Prodi G -mallistoa suositellaan junioreille, jotka ovat 7-13 -vuotiaita ja joiden pituus on 132-160 sentin välillä. 

Kun lapsi on käynyt asiantuntevan välinekauppiaan kanssa läpi PINGin fittauksen, tilataan mailat tehtaalta, jossa ne räätälöidään lapsen mittojen mukaan.

Mielenkiintoisinta PINGin ajattelutavassa  on heidän esittelemä ’Get Golf Growing’ ’-ohjelma, joka mullistaa lasten mailojen ostamisen. Alan ensimmäinen merkkinä PING tarjoaa vähintään viiden mailan ostaneelle mahdollisuuden päivittää juniorin kasvaessa mailat kerran uudelleen juuri hänelle sopivaksi. 

Liian usein lapsi joutuu kasvupyrähdyksen jälkeen pelaamaan mailoilla, jotka eivät enää hänelle sovi. Pahimmillaan tämä johtaa harrastuksen hiipumiseen.

Sopivan mittaiset mailat hyvillä varsilla tekee juniorin pelaamista hauskempaa.

”Nuorten golfareiden vanhemmat kohtaavat suuren haasteen, kun joutuvat sijoittamaan mailoihin, joista heidän lapsensa kasvavat ulos lyhyessä ajassa”, Solheim sanoi. 

”Tämän takia he ostavat mailoja, jotka eivät välttämättä vielä sovi heidän lapsilleen tai he lyhentävät vanhoja mailojaan. Kumpikaan vaihtoehto ei ole ihanteellinen ja haittaa juniorien golfkehitystä.” 

“Get Golf Growing -ohjelmalla on pyritty löytämään edullinen tapa saada junioreille hyvät, juuri hänelle fitatut mailat ja samalla saada lisää poikia ja tyttöjä golfin pariin. Prodi G -mailat kasvavat lasten kanssa.”

PING uskoo, että kun junioreille saadaan parempia välineitä, he nauttivat golfista enemmän, joka lopulta kasvattaa peliä.  Kun lapset oppivat pitämään golfia, niin he pelaavat sitä koko elämän ajan. 

Get Golf Growing -ohjelmaan pääsee mukaan, kun samaan aikaan hankitaan vähintään viisi PINGin Prodi G -mailaa. Ohjelman puitteissa varret voidaan uusia, pidentää ja mailat voidaan uudelleen painottaa tai gripit uusia.

www.ping.com

Malliston wedge on junioreille suunniteltu versio suositusta Glide-sarjasta.