Pickala kehittyy

Suomen suurin golfkeskus satsaa vahvasti tulevaisuuteen – palveluita ja kenttiä kehitetään tänä vuonna 650 000 eurolla

Kolmen erilaisen täysimittaisen kentän kokonaisuus sijaitsee Siuntion kunnassa, noin 40 kilometriä Helsingistä länteen. Pickala on kuitenkin paljon muutakin kuin Forest, Seaside ja Park. Sitä viestiä halutaan vahvistaa.

Puistoa, metsää ja merenrantaa

Pickala tarjoaa mahdollisuuden pelata huipputason kentillä kolmessa toisistaan poikkeavassa miljöössä. Parkin etuysillä on tilaa lyödä, ja se sijaitsee vanhojen puiden keskellä puistomaisemassa. Takaysillä pelin luonne muuttuu ja maisema vaihtuu kumpuilevaksi metsäksi, joten maltti ja suunnitelmallisuus korostuvat. Parkin 17. väylä on kuuluisa siitä, että se on murskannut monen pelaajan hyvän tuloksen. Ahnehtiminen kostautuu kapealla par-4:llä erittäin usein.

Seasiden etulenkki kierretään puiden ja peltojen keskellä. Takaysi sijaitsee meren rannassa, ja tuulisena päivänä siellä saadaan maistiainen linksgolfista. Seasiden 3., 6. ja 7. väylän griinit on uusittu, minkä lisäksi 4. ja 5. väylän bunkkerit on kunnostettu tälle kaudelle.

Vuonna 2004 valmistunut Forest on Pickalan ylpeys. Se kiertelee kumpuilevassa maastossa metsien keskellä ja tarjoaa monin paikoin korkeuseroja. Jan Sederlholmin suunnittelema kenttä houkuttelee yrittämään urotekoja esimerkiksi väylällä 13, joka on ylhäältä avattava reilu 300-metrinen par-4.

650 000 euron satsaus tulevaisuuteen

Vuonna 2017 valmistuneen ja vuoteen 2030 ulottuvan kehityssuunnitelman tavoitteena on tiivistää yhteistyötä golfyhtiön, Siuntion kunnan, Asuntosäätiön ja alueen asukkaiden välillä. Tällä pyritään kehittämään Pickalan kokonaisuutta niin, että se palvelee monipuolisesti kaikkia alueen kävijöitä ja saa muun muassa kakkosasunnon ostajien mielenkiinnon heräämään entistä suurempana.

– Kehityssuunnitelmassa on tuleville vuosille hotellihanketta ja muita isoja juttuja, mutta tämän hetken pääpaino majoitusasioissa on myytävissä tonteissa. Ennen kaikkea haluamme kehittää strategian mukaisesti kenttämme ja palvelumme huippukuntoon. Satsaamme siihen tänä vuonna 650 000 euroa, Pickala Golfin toimitusjohtaja Janne Pelkonen valaisee.

Golfyhtiötä luotsaa toimitusjohtaja Janne Pelkonen.

Mittava yhteistyöhanke Honkarakenteen kanssa

Oy Pickala Golf Ab ja Honkarakenne Oyj solmivat tänä keväänä yhteistyösopimuksen, jonka pohjalta Pickalan aluetta kehitetään modernilla hirsirakentamisella. Honkarakenteesta tuli samalla yksi Pickalan pääyhteistyökumppaneista.

”Pickala on upea luonnonläheinen paikka golfin harrastamiseen. Uskomme Honkarakenteella, että Pickala vahvistuu entisestään ja kerää lisää harrastajia, tapahtumia ja yhteistyökumppaneita.

Olemme enemmän kuin mielellämme mukana rakentamassa Pickalasta entistä vetovoimaisempaa vapaa-ajan keskusta”, Honkarakenteen markkinointijohtaja Sanna Huovinen hehkuttaa.

Yhteistyön ensimmäinen näkyvä merkki on Park-kentän yhteyteen nouseva taukokioski.

Honkarakenne tuo Pickalaan hirsirakentamisen tyylikkyyttä.

Rakentaminen aloitetaan tänä vuonna, ja kioski saadaan käyttöön vuonna 2020. Kioski rakennetaan kestävästi ja ekologisesti hirrestä, ja se on suunniteltu olemassa olevaan rakennuskantaan sopivaksi.

”Tulevaisuudessa tavoitteena on laajentaa yhteistyötä myös muuhun vapaa-ajan rakentamiseen Pickalan alueella. Nykypäivänä useampi suomalainen haluaa rakentaa lomapaikan harrastusten ja aktiviteettien yhteyteen. Näin sitä on helppo vuokrata muille, kun sitä ei käytä itse. Me Honkarakenteella haluamme tarjota laatutietoisille asiakkaille luonnonmateriaaleista valmistettuja korkealaatuisia ja ekologisia vapaa-ajan asuntoja moderneilla mukavuuksilla”, Huovinen jatkaa.

Tenniskentän alueelle on suunnitteilla vapaa-ajan asumiseen sopivia pieniä asuntoja. Vastaavanlaisia minivilloja, 60–70-neliöisiä rivitaloja, on rakennettu jo clubin viereen.

Ajatuksena on kehittää laadukasta vapaa-ajan asumista, joka ammentaa ympäristöstä ja yhteisöllisyydestä. Rakentamisen aikataulua ei ole vielä lyöty lukkoon.

”Suunnitelmissa on tehdä lisää vapaa-ajan asuntoja harrastajien käyttöön. Moderni hirsirakentaminen istuu Pickalan hurmaavaan maisemaan erityisen hyvin. Luonnonmateriaaleista valmistetussa terveellisessä ja ekologisessa hirsirakennuksessa voi keskittyä rentoutumiseen aktiivisen päivän jälkeen. Nykypäivänä moni haluaa rakentaa vapaa-ajan asunnon lähelle palveluja ja aktiviteetteja. Taustalla on iso muutos: ennen rakennettiin mökki perheen ja suvun käyttöön. Nykyään ihmiset eivät halua kiinnittyä yhteen paikkaan ja vastuisiin, vaan kiinnostus erilaisiin yhteisomistuksen muotoihin kasvaa”, Sanna Huovinen valottaa.

Parkin 17. väylä on kuuluista armottomuudestaan.

Ensimmäisenä maailmassa GPS-pohjainen ilmoittautuminen

Tästä kaudesta alkaen Pickalan omat pelaajat voivat hoitaa ilmoittautumisen kätevästi älypuhelimella. Ensimmäisenä maailmassa käyttöön otettu GPS-pohjainen järjestelmä on kehitetty yhdessä kotimaisen NexGolfin kanssa, ja kolmivuotiseen yhteistyösopimukseen kuuluu myös Premium App kaikille Pickalan omille pelaajille.

”Uusi järjestelmä mahdollistaa digitaalisen asiakaspolun kehittämisen ja tuo kustannussäästöjä. Suora yhteys kotimaiseen toimijaan helpottaa myös päivittäistä yhteistoimintaa”, toimitusjohtaja Pelkonen summaa.

Nettisivut uudistettiin asiakaspolun tutkimisen avulla

Pickalan nettisivujen uudistamisessa otettiin huomioon eri käyttäjäryhmät, jotta kaikki löytäisivät etsimänsä tiedon kätevästi. Keskiöön nostettiin lajin arvokkuus sekä keskuksen lämminhenkinen palvelu ja vieraanvarainen kävijäkokemus.

”Projekti aloitettiin marraskuussa 2018. Sivusto saatiin uudistettua tavoitteen mukaisesti parissa kuukaudessa jouluun mennessä. Toki sivusto kehittyy vielä koko ajan, ja palvelua parannetaan jatkuvasti”, markkinointitoimisto i2:n asiakkuuspäällikkö Senja Kilpeläinen kommentoi.

Sivustouudistuksen myötä Pickalan verkkosivuilla voi nykyään ostaa, myydä tai vuokrata Pickalan pelioikeuksia. Sivuston uuden chatin avulla saa myös yhteyden henkilökuntaan.

Minni & Roope Golf School

Minea Blomqvist-Kakko ja Roope Kakko solmivat syksyllä 2018 Pickala Golfin kanssa 5+5-vuotisen yhteistyösopimuksen, jolla halutaan tuottaa Pickalaan korkeaan ammattitaitoon, hyvään palveluun ja monipuoliseen tarjontaan perustuva rento ja hauska valmennuskeskus. Minni & Roope Golf Schoolin valmentajat ovat alansa huippuja Suomessa. Vastuuvalmentajana toimii mittavan peli- ja valmentajauran tehnyt Tommi Laitto, valmentajana muun muassa peliurallaan pelioikeuden European Tourille vuonna 2006 ansainnut Tuomas Tuovinen ja kilpagolfvalmentajana Minnin, Roopen ja Mikko Ilosenkin tukijoukoista tuttu Timo Rauhala.

Tarjontaan on otettu mukaan myös kuntosaleilta tuttua pienryhmäopetusta My Pickala Treenit -nimikkeellä. Teematunneille voi ostaa kertakäyntejä, millä pyritään siihen, että omaa peliään voisi kehittää myös täsmätunneilla sitoutumatta pitkiin ajanjaksoihin ja suunnitelmiin.

Minni & Roope Golf Schoolin ydinryhmä: Tommi Laitto (vas.), Roope Kakko, Minea Blomqvist-Kakko ja Tuomas Tuovinen

Ravintolauudistus ja oma olut

Ilmettä on uusittu myös Pickalan ravintolapalveluissa. Sweet Spot -ravintolan ja Forestin taukokioskin toiminnasta vastaa nykyisin henkilökuntansa kanssa ravintoloitsija Olli Marttinen, jolla on kokemusta myös Levin läheisyydessä sijaitsevan Northern Lights Ranch -kohteen pyörittämisestä.

”Pohjoisessa meille on tärkeintä palvelu. Haluamme korostaa sitä entisestään myös Pickalassa. Tahdomme, että asiakkaalle tulee heti tunne, että hän tulee palvelluksi”, Marttinen kiteyttää.

Ravintolatoimintaan ei ole tehty suuria mullistuksia, ja peruspalvelut pysyvät ennallaan. Tuotevalikoimaa on hiottu niin, että lähiruoan ja luomun osuuksia on kasvatettu. Uutuutena tarjontaan on tuotu Pickalan oma olut.

”Pickala Golf Summer Lager on kehitetty pitkällisten maistatustestien tuloksena hiljattain olutfestivaaleillakin palkitun Olarin Panimon kanssa”, Olli Marttinen kertoo.

Pickalalla on nykyisin myös oma lager.

Golfautot uusiksi ja niille parkki

Pickala on tunnettu siitä, että se palvelee hyvin myös golfautoilla pelaavia ihmisiä. Tälle kaudelle koko autokanta uusittiin, ja nykyisin käytössä on Yamahan uusi mallisto. Koko Pickalan alueella jäsenillä ja asukkailla on kentän autojen lisäksi noin 150 golfautoa. Tämän takia Pickalan palveluita kehitettiin myös rakentamalla tälle kaudelle 38-paikkainen golfautoparkki. 

Pickala uusi kaikki autot Yamaha-merkkisiksi.

Lue lisää: https://pickalagolf.fi/

Pickala Facebook-sivut

Pickala Instagram

Minni & Roope Golf School https://www.mrgolfschool.fi/