PINGin G425-mallisto tuo lisää pituutta ja peli-iloa

PINGin esittelemä G425-perhe on noussut kevään puhutuimmaksi mailauutuudeksi. PING toi markkinoille samalla kertaa koko paketin: uudet draiverit, väyläpuut, hybridit ja rautamailat. G425 on saanut hyvän vastaanoton niin ammattilaisten kuin klubipelaajien keskuudessa.

PING on vahvistanut asemiaan mailamarkkinoilla laadukkaiden tuotteiden kautta, ja myös Suomessa mailamerkki on saanut koko ajan lisää uusia ystäviä. Mailamerkki on aina ollut edelläkävijä fittauksessa ja investoinut uusiin teknisiin innovaatioihin. 

Tuoreesta G425-mallistosta löytyy mailoja kaikentasoisille pelaajille. G-sarjan avulla pelaajat pääsevät nauttimaan tekniikan tuomista uusista ominaisuuksista ja hyötymään myös anteeksiantavuudesta. Yhdessä ne auttavat nauttimaan entistä enemmän golfkierroksista. 

PINGin suunnittelufilosofian mukaan mailamerkki  ei tuo markkinoille uutuutta, ellei se ole selvästi  parempi kuin edeltäjänsä. PINGin suunnittelutiimi onkin  onnistunut tekemään merkittäviä parannuksia edeltäjän, G410-perheen mailojen suorituskykyyn. Parempien ominaisuuksien lisäksi PINGin uutuudet ovat saaneet kiitosta muotoilusta.

G425 draiveri on sarjan kaikkein odotetuin uutuus ja laajan malliston avulla se on suunnattu ammattilaisista harrastajiin. PING on onnistunut kehittämään huippusuosittua G410-sarjaa vakaammaksi, pidemmäksi ja anteeksiantavammaksi. Paljon kertoo sekin, että golfvaikuttaja Rick Shielsin mukaan nyt puhutaan “kaikkien aikojen suorimmasta draiverista”. Maila on päätynyt ammattilaiskiertueilla monien huippujen bägiin.

Tyrrell Hatton voitti draiverilla heti ensimmäisellä viikolla, kun hän oli laittanut G425-draiverin bägiinsä. Myös nuori sensaatio Viktor Hovland on napannut voiton uudella draiverilla PGA Tourilla.  

PINGin G425 draiveria on saatavilla kolmea eri mallia: MAX, LST ja SFT. Maxia pidetään yhtenä kaikkien aikojen anteeksiantavimpana draiverina. Jotta mailan MOI-arvo saadaan huippuunsa, PING on kehittänyt  26-gramman liikuteltavaa volframipainon. Painolla pystytään säätämään lapaan myös fade- ja draw-painotus. 

Lavan kruunussa PINGin paranneltu DragonFly-teknologia auttaa siihen, että painoa voidaan siirtää alemmaksi. Myös lyöntipinta on kehittynyt; uudessa TS9+lyöntipinnassa saadaan suurempia pallon lähtönopeuksia ja vähemmän spinniä.

LST on lyhenne sanoista Low Spin Technology ja malli on suunniteltu paremmalle pelaajalle. Mailan pään koko on hieman pienempi ja kehitystyö on keskittynyt vähentämään kierrettä entisestään. Esimerkiksi aiempaan PINGin G410-malliin verrattuna spinniä on vähennetty n. 200 kierrosta ja G425 MAXiin verrattuna jopa 500-700 kierrosta.  

Golfari, joka haluaa oikaista slaissin puolelle meneviä avauksiaan, saa varmasti hyötyä G425 SFT (Straight Flight Technology) -mallista. Lavan kannassa oleva 23-grammainen volframipaino korjaa pallon lentorataa keskimäärin 25 jaardia suoremmaksi. 

G425-väyläpuut ja -hybridit ovat ottaneet myös uuden kehitysaskeleen. Maraging-teräksestä tehty uusi  FaceWrap-lyöntipinta kiinnittyy mailan kruunuun ja pohjaan. Tämä lisää lyöntipinnan joustoa ja antaa pallolle optimaalisemman lähtökulman. Lavan takaosan volframipaino nostaa puolestaan anteeksiantavuuden uudelle tasolle.

Väyläpuita on saatavilla MAXin lisäksi LST ja SFT -malleina. LST on tarjolla puukolmosena mutta muuten valikoima on laaja aina puuysiin asti.  Niin väyläpuita kuin hybridien lofteja voi säätää +- 1,5 astetta. 

Hybridejä G425-sarjassa on todella laaja tarjonta 17-asteisesta aina 34-asteiseen (H2-H7). Valikoimissa on säilytetty myös suosittu G425 Crossover -malli, joka antaa vaihtoehdon pitkälle raudalle tai hybridille.

Puumailojen lisäksi G-sarjan uudet raudat on otettu markkinoilla hienosti vastaan. PINGin mailasuunnittelijat ovat onnistuneet yhdistämään G425-raudoissa entistä paremmat peliominaisuudet hienoon muotoiluun. Maila on suunnattu erityisesti harrastajapelaajille niin, että he saavat lyönteihin lisää pituutta ja anteeksiantavuutta.

Puumailoista tutun PINGin lyöntipintateknologian avulla raudat antavat nopeamman pallon lähtönopeuden, korkeamman lähtökulman ja näin pallo pysähtyy myös paremmin griineillä. Mailanpään uusi taustalevy pehmentää osumaa ja vaimentaa värinää. Edeltäjäänsä G410-malliin verrattuna mailan lapa on lyhyempi ja näyttää näin pelaajan silmään paremmalta.

Golfkauden lähtiessä kunnolla vauhtiin on PINGille helppo ennustaa hyvää menestystä myös Suomessa. Laadukkaana brändinä PING on onnistunut uudistumaan hienosti. PINGin kauden 2021 uudet mallit ovat investointi hyvää laatuun ja mukaviin pelikierroksiin. 

Lue lisää TÄÄLTÄ

Teksti: Tero Parkkinen   Kuvat: Ping