Kotimaan LET:n osakilpailu pelataan nyt Pickalassa

Suomessa pelattava naisten Euroopan Tourin osakilpailu starttaa torstaina 29. kesäkuuta. Ladies Open by Pickala Rock Resort -kilpailu  kokoaa maanosan parhaat tavoittelemaan ennätyksellistä 300 000 euron palkintopottia. 

Sanna Nuutinen on yksi kiinnostavimpia Pickalassa nähtäviä kotimaan pelaajia. 

”Olen pitänyt itseni kiireisenä ja pelannut jo neljällä eri kiertueella tänä vuonna. Alkukausi LETillä meni kutsukorttien varassa, mutta nyt kategoria paranee sijoitusten myötä. Keskityn pääosin Eurooppaan tänä vuonna, hienoa päästä pelaamaan taas Suomen kotikisa”, Nuutinen summasi.

Pickalan Park-kenttä on tuttu lähes jokaiselle suomalaiselle kilpagolfarille, eivätkä LET-naiset ole poikkeus vaikka viime vuosina taukoa on ollutkin. Muistoja riittää jokaisella vuosien varrelta, voitokkaitakin – esimerkiksi Tiia Koivistolla ensimmäinen par’in alitus ja FT-karsintojen voitto. 

Elina Nummenpää puolestaan naureskeli kenttäennätyksen lisäksi saaneensa Parkilta aikoinaan holaripalkinnoksi viinikaapin, joka löytyy edelleen keittiöstä. Toki Parkin yli 6000 metrin monsteriviritys on uudenlainen haaste, ja harjoituskierroksia ei montaa ehdi tiiviin kisaputken takia pelaamaan. 

Varsinaisesta kotikenttäedusta tuskin siis voidaan puhua. Ursula Wikström ja Noora Komulainen ottivat ensituntumaa kisatiiltä alkuviikosta.

”Nyt kolmen asteen kelissä ja tuulessa kenttä tuntui todella pitkältä, mutten usko että on mitenkään älytön kesäisemmissä olosuhteissa. Par5-väylillä on vaihtoehtoja, väylät ja griinien ympäristöt ovat aika selkeitä. Kenttä on jo nyt hyvässä kunnossa ja miljöö ihastuttava, joten kisasta tulee varmasti hieno”, LET-konkari Wikström kertoi.

LET-kiertueen kilpailunjohtaja Davide Lantos ennen vappua viimeisellä kenttäkäynnillä, josta saatu palaute oli ainoastaan positiivista. Park-kenttä on talvehtinut hyvin ja kisaviritys saatiin lyötyä lukkoon. Kisakenttä tulee kuulumaan kiertueen pisimpiin tänä vuonna.

Kisaviikolla tärkeässä roolissa ovat myös Pickalan 250 vapaaehtoista, joille on kymmeniä eri rooleja tulosten laskijasta forecaddieen ja liikenteenohjaukseen.

Kilpailun tunnuslauseeseen, ”Koe kesän suurin golfjuhla”, uskotaan täysin rinnoin ja Pickala Golfiin odotetaankin 5000 katsojaa seuraamaan Ladies Open by Rock Resort -kilpailua. Sijainti pääkaupunkiseudulla mahdollistaa suuren yleisön, ja parkkipaikkahaastetta ratkotaan järjestetyillä kisabusseilla Espoosta ja Kirkkonummelta sekä ilmaisilla shuttle-kuljetuksilla lähistön parkkialueilta.