Ihastu Sotogranden golfmahdollisuuksiin

Costa del Solin kirkkain helmi viettää juhlavuottaan

Yksi Euroopan arvostetuimmista asuinalueista juhlistaa tänä vuonna 60-vuotista taivaltaan. Sotogrande sijaitsee Andalusian upeilla kukkuloilla Costa del Solin kauneimmissa maisemissa. Alueesta tekee golfarille entistä kiinnostavamman sen neljä maailmanluokan golfkenttää, jotka ovat isännöineet Ryder Cupia, DP World Touria ja Ladies European Touria. 

Sotogrande sijaitsee Espanjan eteläisessä kärjessä, noin 40 minuutin matkan päässä Marbellasta, 70 minuutin matkan päässä Malagan lentokentältä ja 20 minuutin matkan päässä Gibraltarin lentokentältä. Tämän sijainnin takia alue on helppo saavuttaa kaikista suurista eurooppalaisista kaupungeista. 

Laadukkaiden palveluiden lisäksi ympäri vuoden suosiollinen ilmasto on nostanut Sotogranden Euroopan eturivin golf- ja elämäntyylikohteiden joukkoon. Golfkenttien ulkopuolella Sotogrande tarjoaa hillittyä eleganssia ja rauhaa arjen kiireiseen elämään. 

Viimeisten 60 vuoden aikana Sotogrande on tarjonnut monipuolisen valikoiman laadukkaita asumisvaihtoehtoja porttien takana sijaitsevien yhteisöjen kautta. Vaikka Sotogrande on ennen kaikkea upea asuinalue, on se myös loistava kohde niin lyhyemmällekin kuin pidemmälle lomalle. 

Sotogranden upeassa miljöössä on tarjolla komeita näkymiä golfkentille ja Välimerelle. 

Upea valikoima Euroopan parhaita kenttiä 

Sotogrande on ollut koko olemassaolonsa ajan tunnettu siitä, että siellä on tarjolla viiden tähden golfmahdollisuudet. Korkean kukkulan päällä sijaitseva La Reserva Club on yksi Sotogranden kruunuista. Tämä perhekeskeinen golfklubin kentän on suunnitellut amerikkalainen arkkitehti Cabell B. Robinson vuonna 2003. 18-reikäinen kenttä tarjoaa leveitä, aaltoilevia väyliä, sekä suuria, voimakkaasti muotoiltuja viheriöitä, sekä lukuisia haastavia vesiesteitä. 

Sotogrande on myös koti yhdelle golfmaailman tunnetuimmista kentistä ja vuoden 1997 Ryder Cup -näyttämölle, Real Club Valderramalle. Kenttä on perinteisesti tunnustettu Espanjan ja koko Manner-Euroopan eliittiin. Moitteettomasti mutkittelevat väylät, viehättävät korkkipuut ja haastavat viheriöt tekevät Valderramasta yhden golfin poikkeuksellisimmista pelikokemuksista. Kenttä pidetään moitteettomassa kunnossa ympäri vuoden. 

Vuonna 1974 Robert Trent Jones Seniorin suunnittelemana se nousi heti kenttien parhaimmistoon ja isännöi Euroopan Tourin lippulaivatapahtumaa Volvo Mastersia vuodesta 1988 vuoteen 2009. Vuonna 1997 Real Club Valderrama järjesti golfin arvostetuimman tapahtuman, Ryder Cupin, joka samalla pelattiin ensi kertaa Manner-Euroopassa. Kentällä on pelattu myös muita golfin ykköskiertueiden osakilpailuja. 

Lähempänä rannikkoa, lyhyen ajomatkan päässä satamasta, sijaitsee toinen huippukohde, Real Club Sotogrande. Robert Trent Jonesin mestariluomus oli alueen ensimmäinen golfkenttä. 

Vuonna 1964 avattu kenttä valmistui pian sen jälkeen, kun filippiiniläis-amerikkalais-liikemies Joseph McMickingin avasi Sotogranden. Kentän hienostuneisuus ja klassinen tunnelma innostavat ja hurmaavat pelaajia yhä edelleen. Puoli vuosisataa vanhat kapeahkot, kauniit väylät jättävät unohtumattoman muiston. 

Almenara Golf, joka sijaitsee Los Alcornocalesin luonnonpuiston vieressä, tarjoaa puolestaan vaihtelevan ja nautinnollisen 27 reiän pelikokemuksen. Alun perin Dave Thomasin suunnittelemat kolme 9-reiän lenkkiä on uudistettu hiljattain legendaarisen espanjalaispron Manuel Piñeron toimesta. Koko golftarjonta löytyy Sotograndessa vain 15 minuutin säteellä. 

Tyylikkäistä ja laadukkaita asumisvaihtoehtoja 

Sotogranden porttien takana sijaitsevat yhteisöt tarjoavat yksityisyyttä, turvallisuutta ja aitoutta. Lisäksi kaikki huippuluokan palvelut ovat ulottuvillasi. Esimerkiksi uusimpiin alueisiin kuuluva Village Verde on La Reserva Clubilla sijaitseva 121 asunnon yhteisö. Village Verde tarjoaa luksushuoneistoja ja ullakkohuoneistoja, jotka ovat tuoneet kyläelämän 2000-luvulle ainutlaatuisella yhteisöllisellä tunnelmallaan. 

Alueelta löytyy myös uima-altaita, kuntosalit, kylpylöitä, leikkipaikkoja ja lenkkipolkuja. Sotograndessa palveluiden taso on ensiluokkaista, ja asukkaille tarjotaan ainutlaatuisia mahdollisuuksia pelata alueen golfkentillä. Sotogrande on myös koti maailmanlaajuisesti tunnetulle kansainväliselle koululle, joka lisää entisestään perheystävällistä tunnelmaa. 

La Reserva Clubin eksklusiivisin asumisvaihtoehto on The Seven. Maailmankuulun maisema-arkkitehdin Jean Musin suunnittelemista seitsemästä huvilasta voi nauttia näkymistä Välimerelle La Reserva Clubin korkeimmalta huipulta. 

Golf Villas on puolestaan kokoelma yksittäisiä tontteja, jotka on kauniisti suunniteltu tarjoamaan kadehdittavia näkymiä kenttämaisemiin, kohti Välimerta ja Gibraltarille. 

Vieraile ja ihastu 

60-vuotias Sotogrande on tullut yhä saavutettavammaksi niille, jotka haluavat maistaa palan perinteisesti vain alueen asukkaille varattua elämäntyyliä. Matkailijoille on tarjolla tiiaikoja kaikilla golfkentillä, ja vieraat voivat nauttia ylellisestä oleskelusta viiden tähden SO/ Sotogrande-hotellissa. 

Uudistuneessa luksushotellissa on upeat puitteet; moderni suunnittelu yhdistettynä perinteiseen espanjalaiseen tyyliin luo uniikin tunnelman. Tarjolla on upea ympäristön, josta on näkymät Sotogranden vuorille ja Välimerelle. 

SO/ Sotogrande on rentoutumisen keidas ja gastronominen paratiisi, jossa ravintolat ja baarit tarjoavat innovatiivisia herkkuja tyylikkäissä ympäristöissä. 

Sotograndessa viihtyvät kaikki, myös ne jotka eivät vietä päiviään golfkentällä. Tarjolla on ratsastuskouluja, gastronomisia elämyksiä, viininmaistelua, vesiurheilua, kansainvälistä polo-kilpailua, urheilutiloja ja paljon muuta. 

Tunnelma on Sotograndessa täynnä elämää, ja siellä on tarjolla myös lukuisia putiikkeja, baareja, ravintoloita ja kahviloita. 

Sotogranden kentät valloittivat Espanjan Top 100 -rankingin

Sotogrande on saanut tunnustusta parhaana golfkohteena Espanjassa arvostetun Top100GolfCourses.com -sivuston mukaan. Maailmankuulu Real Club Valderraman on vuonna 2023 julkaistun rankingin mukaan jälleen kerran maan paras golfkenttä. 

Vuoden 1997 Ryder Cup -kilpailupaikka, joka sijaitsee Sotogrande alueen sydämessä, on yksi Euroopan arvostetuimmista kentistä. Sotogranden vanhin golfkenttä, Real Club Sotogrande, nousi hienosti toiseksi Espanjan listalla.

Harvassa paikassa maailmassa löytyy kaksi maan kärkikenttää aivan toistensa naapurina. Sotogranden golfin vahvuutta tukee La Reserva Clubin sijoittuminen listauksessa sijalle 13.

Hiljattain laajat uudistustyöt käynyt  27-reikäinen Almenara Golf Club on
Sotogranden alueen neljäs kenttä. 

”Uusimmat sijoitukset rankinglistalla asettavat Sotogranden kiistatta Espanjan parhaaksi golfkohteeksi. Maan kenttien hyvä laatu on tunnettu, joten on sitäkin miellyttävämpää, että Sotogranden golfkentät sijoittuvat kärkeen”, toteaa Sotogrande SA:n myynti- ja markkinointijohtaja Rita Jordao.

”Investoimme jatkuvasti kenttiin ja yhdessä Sotogranden golfklubien kanssa olemme sitoutuneita tarjoamaan parhaita olosuhteita asukkaillemme, jäsenillemme ja vierailijoille.”

Sotogranden golfkentät ovat isännöineet Ryder Cupia, World Golf Championships -tapahtumia, European Tour (DP World Tour)  ja Ladies European Tour -kilpailuja. Vain muutaman kilometrin säteellä on neljä huippukenttää: Real Club Valderrama, Real Club Sotogrande, La Reserva Club ja Almenara Golf.

60 vuotta kansainvälisen eliitin kohtaamispaikkana

Euroopan johtava golf-, asuin- ja lifestylekohde Sotogrande juhlii 60-vuotista toimintaa koko vuoden ajan järjestettävillä tapahtumilla.  Sotogrande tunnetaan luonnon kauneuden, henkeäsalpaavan ympäristön ja rikkaasta kulttuurihistorian lisäksi vaikutusvaltaisista asiakkaistaan. 

Sotogranden perusti 1960-luvulla Joseph McMicking, filippiiniläis-amerikkalainen liikemies, joka sai inspiraationsa Andalusian rannikon kauneudesta. Hän näki mahdollisuuden luoda ainutlaatuisen lomakeskuksen, joka tarjoaa täydellisen yhdistelmän luonnonkauniita näkymiä, poikkeuksellisia palveluita ja eksklusiivista elämäntapaa.

McMicking osti yhdessä vaimonsa Merccedes Zobelin kanssa viisi naapuritilaa Guadiaro-joen suistostat arkoituksena perustaa ylellinen asuinalue. Perustamisestaan ​​lähtien Sotograndesta on ollut yksi hienoimpia ja halutuimpia kohteita Euroopassa, ja se houkuttelee vierailijoita kaikkialta maailmasta.

 Upeiden asuntojen lisäksi Sotogrande tarjoaa erilaisia ​​mukavuuksia ja palveluita. Nykyään Sotograndessa on yli 7000 yksityistä kiinteistöä yli 2000 hehtaarin alueella. Korkeatasoisen asumisen, kauniiden rantojen lisäksi sinne houkuttelee legendaariset golfkentät. 

McMicking onnistui luomaan yhden Euroopan hienoimmista asuin- ja vapaa-ajan kohteista sekä suurimman yksityisen suljetun asuinalueen Andalusiassa. 1900-luvun jälkipuoliskolla Sotogrande vakiinnutti asemansa glamourin, levon ja hauskanpidon kohteena Välimeren auringon, rikkaan arkkitehtuurin ja yksityisyyden tunteen ansiosta.

Korkean profiilin vaikuttajia on aina houkutellut Sotogranden ’matalan profiilin’ elämäntyyli, joka vetosi alusta lähtien vaikutusvaltaisimpiin julkisuuden henkilöihin. Sotograndessa viihtyivät Jackie ja Aristotle Onassis, oopperalaulaja Maria Callas ja poliitikko Spiro Agnew. Vaikutusvaltaisia ihmisiä tapaa yhä Sotograndessa ja sen golfkentillä. Yksi alueen hienouksia on se, että rikkaat ja kuuluisat voivat elää alueella kenenkään häiritsemättä.

 Teksti: Tero Parkkinen    Kuvat: Sotogrande