Golfkeskus lähellä huippua – 50-vuotias Tahko on maamme suosituimpia lomakohteita

Syvärinjärven ympäröimä Tahko on yksi Suomen suosituimpia lomakohteita. Kahden upean golfkentän lisäksi Tahkolla riittää tekemistä koko perheelle vuodenajasta riippumatta.

Tahkon Old Course on kiistatta yksi Suomen kauneimmista kentistä. Takaysin rantaväyliltä avautuu upeat maisemat Syvärinjärvelle sekä Tahkon laskettelurinteille. Old Course soveltuu loistavasti vieraspelaajille, sillä kenttä on erittäin selkeä ja helppo kävellä. Lisäksi kaikki tarpeelliset palvelut löytyvät kävelymatkan päästä.

Ensimmäiset yhdeksän väylää pelataan vaihtelevassa maastossa, jossa on sopivasti puustoa, puiston tuntua ja vesistöjä. Takaysillä on sopivasti korkeuseroa ja haastavaa rantaviivaa sekä upeita järvi- ja rinnenäkymiä.

Vuonna 2000 valmistunut vanha kenttä on jälleen upeassa kunnossa ja haastaa pelaajan kuin pelaajan tasosta riippumatta.

Haastavampi New Course

Tahkon New Course valmistui kahdeksan vuotta vanhan kentän jälkeen noin viiden kilometrin päähän Tahkon rinteistä ja Vanhasta kentästä upealle Golden Resort alueelle. Kenttänä New Course on askeleen Vanhaa kenttää pidempi ja haastavampi, ja se on vuosien mittaan profiloitunut enemmän Tahkon kisakentäksi.

New Course -kentän väylät kaartelevat alueelle rakennettujen vesistöjen ja vaihtelevan metsistön reunoilla. Uuden kentän korkeuserot, vesistöt ja kapeammat väylät lisäävät peliin mielenkiintoa, joskin vaativat pelaajilta huomattavasti enemmän tarkkuutta kuin mitä on totuttu vanhalla kentällä.

Tahko viettää tänä vuonna 50-vuotisjuhliaan

Juhlavuoden kunniaksi Tahkonrinteille valmistui viime syksynä noin 800 metriä pitkät ja yli tuhannen askelman portaat sekä alamäkiajajille lisää laskettavaa hyppyreineen ja kaarteineen. Tahkon entistä runsaampaa ympärivuotista palvelutarjontaa lisäsi joulukuussa Kylpylä Tahko Span yhteyteen avattu koko perheen SuperCorner -sisäaktiviteettipuisto.

Tahkon kesä 2018 on täynnä tapahtumia:

Tahko Juhannus (21.-23.6.)

Tahko MTB (29.-30.6.)

Finnvitsit esittää Kirkaskoski – kaiken alku (4.-20.7.)

Finntriathlon Tahko (11.8.)

Tahko Oktoberfest (28.-29.9.)

Frisbee SM, New Course (19.-23.9.)

Tahko Vuorijuoksu (20.10.)


Teksti ja kuvat: Tahko Golf Club