Hirsala ja Långvik houkuttelevat rentoutumaan

Hirsala ja Långvikin kylpylä- ja kokoushotelli tarjoavat täydellisen yhdistelmän hyvään golfiin ja hemmottelulomaan. Virkistävän Hirsalassa vietetyn golfpäivän jälkeen irtioton arjesta viimeistelee Långvikin kylpyläosasto ja sen wellness-palvelut.

Hirsala Golf on yksi pääkaupunkiseudun laadukkaimmista klubeista, joka on erityisesti viime vuosina kerännyt paljon kiitosta erinomaisessa kunnossa olevasta kentästään. Hirsalan huippukuntoiset viheriöt ovat jo käsite, ja niihin vertaillaan muiden kenttien griinien kuntoa.

Pelikierros Hirsalassa on aina elämys. Kenttä sijaitsee alle puolen tunnin päässä Helsingin keskustasta ja Kirkkonummelle vievä moottoritie vie pelaajan joutuisasti perille. Rauhallinen kenttäalue ja tyylikäs klubitalo tekevät työpäivän jälkeisestäkin iltakierrosta rauhoittavan.

Hirsalassa viettää takuuvarmasti mukavan golfpäivän, mutta ikimuistoisen golfloman saa yöpymällä kierroksen jälkeen Långvikissa ja nauttimalla kylpylähotellin wellness-palveluista. Jos ei ole aiemmin pelannut Hirsalan kenttää, kannattaa ottaa aikaa ja pelata toinen kierros myös seuraavana päivänä.

Hemmottele golfpäivän päätteeksi spa-osastolla

Långvikin kylpylä- ja kokoushotelli sijaitsee Kirkkonummen upeassa merenrantamiljöössä vain kymmenen minuutin päässä Hirsalan golfklubilta. Vaikka matka pääkaupunkiseudulta on lyhyt, tunnelma Långvikissa tuntuu heti rentouttavan rauhalliselta.

Långvik on tullut tutuksi monien juhlien ja tapahtumien pitopaikkana. Tyylikkäät ja monipuoliset kokous- ja juhlatilat muuttuvat ja mahdollistavat niin pienien kuin suurienkin tilaisuuksien järjestämisen.

Golfkierroksen jälkeen on mukava rentoutua ja nauttia Långvik kylpylän wellness-palveluista. Monipuoliset spa-hoitojen lisäksi Långvikista löytyy mm. suolahuone ja huippukylmähoidot sekä suomalaisen saunan lisäksi infrapuna- ja höyrysauna.

Allasosastolla voit pysähtyä hetkeksi takkasyvennykseen sohville tai kesäaikaan terassin divaaneille, mistä avautuu idyllinen maisema Långvikin lahdelle.  Jos virtaa riittää, kuntosalin lisäksi Långvikin maisemat tarjoavat mainiot ulkoilumahdollisuudet. Alueella voi pelata tennistä ja beach volleyta sekä kokeilla vaikkapa SUP-melontaa tai frisbee-golfia.

Lomailijoiden lisäksi Hirsala ja Långvik palvelevat erinomaisesti yritysasiakkaita. Jos kesälomalla ei ehdi tätä yhdistelmää kokemaan, on paketti erittäin toimiva myös yritystapahtumille.

Hirsala on huippukunnossa

Golfloman onnistumisessa avainasemassa on tietenkin kenttä, sen kunto ja klubin palveluasenne. Hirsala Golf haastaa takatiiltä hyvätkin pelurit, mutta harrastajan kannattaa valita itselleen sopivat tiit ja nautiskella pelipäivästä.

Hirsalassa on luvassa sopiva määrä haasteita. Kentällä vaaditaan tarkkuutta, mutta pallot löytyvät väylän ulkopuolelta helposti. Kenttä palkitsee hyvät lyönnit, ja kun lähestytään viheriöitä, pääsee pelaaja nautiskelemaan Hirsalan hyvin suunnitelluista griinialueista ja liukkaista viheriöistä.

Väylät kulkevat vaihtelevassa maastossa, ja kentän suurin korkeusero on 20,5 metriä eli täysikasvuisen puun korkeus. Tästä huolimatta kenttä on helppo kävellä, mutta tarvittaessa golfautojakin on vuokralla.

Hirsala Golf on samalla todellinen luontoretki. Kenttäalueella on monimuotoinen puusto ja komeat maisemapuut saavat kunniapaikan väylien varrella. Kallioiden laella kasvaa käkkärämäntyjä, ja pylväskatajia, lehtoalueilla jättimäisiä haapoja ja leppiä sekä kilpikaarnamäntyjä.

Kierroksen aikana voi kohdata oravien, mäyrien ja hirvien lisäksi peuroja. Eläimistölle on jätetty riittävät, yhtenäiset suoja-alueet, ja niiden luontaiset kulkureitit on säilytetty.

Ympäristö ykkösasiana

Hirsala Golf on Suomen ensimmäinen kansainvälisen GEO-ympäristösertifikaatin saanut golfkenttä. Kenttä on valittu myös muun muassa maailman viiden vihreimmän kentän listalle ja se on palkittu Suomen Golfliiton ympäristöpalkinnolla.

Ympäristötyö näkyy Hirsalassa arjen valinnoissa. Ravintolan oma kasvimaa, käyntikorttikokoiset tuloskortit, orgaaniset lannoitteet ja pelaajille jaettavat, luontoon hajoavat tiit ovat vain muutamia esimerkkejä ympäristön eteen tehtävästä työstä.

Kaikki Hirsalan jätteet viedään uusiokäyttöön ja ”jätettä” hyödynnetään myös kentällä. Omista metsistä kaadetut puut menevät hyötykäyttöön, kun ne haketetaan ja niistä saatu hake levitetään kentän reuna-alueiden maapohjaksi.

Yksi kevään 2018 ympäristötekoja oli meritaimenen mätimunien istuttaminen golfkenttäalueen läpi virtaavaan Finnträskinpuroon.  Mäti-istutuksen kantavana ajatuksena on saada taimenet leimaantumaan puroon. Toiveissa on, että Finnträskinpurosta muotoutuisi tulevaisuudessa Suomenlahden meritaimenelle kallisarvoinen kutupuro.

Osana kentän ympäristötyötä kesän 2018 aikana Hirsala Golfissa tehdään myös kattava luontokartoitus.

Hirsala siirtyi markkinaehtoiseen ja vastikkeettomaan toimintamalliin

Hirsala Golf uudisti keväällä merkittävästi toimintaansa. Ylimääräisessä yhtiökokouksessa päätettiin yksimielisesti, että kenttäyhtiö muuttaa yhtiöjärjestystään. Käytännössä tämä tarkoittaa, että erilaiset osakesarjat lakkaavat ja vastikevelvoite poistuu. Jatkossa Hirsalassa pelaamisesta maksavat pelaajat, eivät osakkaat.

Hirsala haluaa panostaa myyntiin ja markkinointiin ja jatkossa kaikki pelioikeudet ja tapahtumat myydään yhdeltä luukulta yhtiön toimesta. Yhtiölle luodaan kanta-asiakasjärjestelmä, jolla tarjotaan osakkeenomistajille sekä mahdollisesti kutsuttaville muille tärkeille sidosryhmille erilaisia etuja alennusten, peliaikojen varaamisen ja oheispalveluiden muodossa.

Yhtiökokouksen päätökseen sisältyi rahoitusvastike, jolla yhtiön velat maksetaan pois ja joka oikeuttaa osakkaat vielä siirtymäaikana 2018-2019 nauttimaan vanhan yhtiöjärjestyksen mukaisia etuja pelaamisessa.

Hirsala Golfin osakaskunnan yhtenäisyyttä kuvaa se, että päätös yhtiöjärjestyksen muutoksesta ja uuteen markkinaehtoiseen toimintamalliin siirtymisestä tehtiin yksimielisesti. Tämä on ainutlaatuista suomalaisissa golfyhteisöissä ja antaa yhtiön hallitukselle laajan mandaatin kehittää jatkossa velatonta yhtiötä ja sen toimintaa osakkaiden linjaamalla tavalla asiakaskeskeisesti ja kannattavasti.

www.hirsalagolf.fi

www.langvik.fi