Golfia, kulttuuria, rantoja ja keskeinen sijainti – Murciasta löytyy jokaiselle golfarille sopiva lomakohde

Välimeren rannikolla Etelä-Espanjassa sijaitseva Murcian alue on tunnettu ympäri vuoden miellyttävästä ilmastostaan ja kauniista luonnostaan. Aurinko paistaa yli 300 päivää vuodessa, eikä aluetta suotta kutsuta Costa Cálidaksi eli lämpimäksi rannikoksi. Alueella sijaitsee monta mahtavaa golfkohdetta, joissa matkailija viihtyy helposti viikkoa pidempäänkin. Murcia onkin suomalaisten keskuudessa suosittu alue suunnata pidemmälle golflomalle.

La Torre Golf Resort – pikkukaupungin tunnelmaa kaikilla palveluilla

Yksi Murcian mainioista golfkohteista on pikkukaupungin tunnelmaa huokuva La Torre Golf Resort. Viiden tähden hotellista, tasokkaista lomahuoneistoista ja 18-reikäisestä golfkentästä muodostuva kohde sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Alicanten lentokentältä. Alueen parhaat hiekkarannat sijaitsevat puolestaan vain muutaman minuutin ajomatkan päässä kohteesta.

Tunnelmallinen keskusaukio, peräti 16 uima-allasta, valikoima ravintoloita ja baareja sekä padel- ja tenniskentät tarjoavat monipuolisesti tekemistä lomailijalle. Lisäksi resortin alueelta löytyy hyvin varusteltu supermarket, ulkokuntosali sekä parturi ja kauneushoitola. Kohteen oman kentän lisäksi lyhyen ajomatkan päästä löytyy useita muita kenttiä. La Torre on kasvattanut monipuolisten palveluidensa ja lähellä olevan golfkenttävalikoiman ansiosta suosiotaan pidempien golflomien kohteena.

La Torre Golf on maltillisesta pituudestaan (5 403 m) huolimatta lähestymisissä tarkkuutta vaativa kenttä, erityisesti kuudella Par3-väylällä. Greenit ovat monin paikoin vesiesteiden ja bunkkereiden suojissa. Kaunis maisemointi, leveät väylät ja muotoillut kumpareet tuovat näyttävyyttä kentän tasaiseen peruspohjaan. Resortin yhteistyökentistä monien paikallisten ja turistien suosikki on kuvankaunis aavikkokenttä El Valle, jonka väylät vaeltavat kalkkikivitornien välissä. Bunkkerit suojaavat tällä kentällä korotettuja greenejä. Moni on kertonut, että tunnelma kentällä muistuttaa Kalifornian aavikkoa.

Hacienda Riquelme tarjoaa puolestaan erilaisen golfelämyksen leveine väylineen ja monitasogreeneineen. Näyttävyyttä tuovat viisi suurta vesiestettä ja suuri määrä upeasti muotoiltuja bunkkereita. Haastavin näistä neljästä kentästä on Alhama Signature Golf, josta mieleen jäävät bunkkerit ja upea suunnittelu, jossa alkuperäinen luonto on otettu hienosti huomioon. Sekä La Torre Golfin että sen yhteistyökentät on suunnitellut Jack Nicklaus Design.

Murciassa nautit kaupunkilomasta ja kauniista rannoista

Murciaa on kuvailtu luovaksi, innovatiiviseksi ja monipuoliseksi espanjalaiskaupungiksi, joka on mainio paikka löytää itselle sopiva tapa rentoutua. Noin 450 000 asukkaan kaupungissa nautit historiallisista nähtävyyksistä, kulttuurista, aktiviteeteista ja hyvästä ruoasta. Murcian tunnetuin maamerkki on vuonna 1394 rakennettu Santa Marian katedraali, joka kannattaa käydä katsastamassa erityisesti arkkitehtuurinsa vuoksi. Alkujaan goottityyliin rakennettu katedraali koki muodonmuutoksen 1700-luvulla, kun se sai barokkiaikaisen julkisivunsa.

Murcian katedraali on kaupungin tunnetuin maamerkki.

Murciassa kannattaa suunnata myös ihastelemaan vanhaakaupunkia sekä nauttimaan espanjalaisista herkuista kaupungin monissa ravintoloissa ja kahviloissa. Kulttuurihistoriasta kiinnostuneille kaupungista

löytyy useita museoita, kuten Museo de la Ciudad, jossa voi tutustua kaupungin historiaan tarkemmin. Kaupunki tarjoaa myös shoppailijalle paljon mahdollisuuksia.

Ilmasto alueella on suomalaiseen makuun miellyttävän kesäinen aina syksystä talvikuukausien yli kevääseen. Kesäisin kuumuus voi kuitenkin käydä painostavaksi mittarin kohotessa lähes 40 asteeseen. Mikäli tahdot nauttia lomallasi auringosta, riittää Murcian alueella rantoja moneen makuun. Alueelta löytyy myös luonnonpuisto ja muita mahdollisuuksia tutustua paikalliseen luontoon.

Murcian piispan palatsi on näyttävä rakennus

La Manga Club – omaa rauhaa ja laadukkaita golfpalveluita

Toinen alueen suosituista golfkohteista on La Manga Club, joka tarjoaa erinomaiset palvelut golfarille. Resortin huoneistokylä on rakennettu upeaa vuorenrinnettä mukaillen, ja mikäli kaipaat lomalle luksusta, voit majoittua viiden tähden hotellissa. La Mangassa saat nauttia omasta rauhasta palveluiden ollessa helposti saatavilla. Resortin alueelta löytyy mm. kauppoja, huoltoasema, ravintoloita ja baareja, kylpyläkeskus sekä monipuolisesti aktiviteetteja.

La Manga Club on tyylikäs ja monipuolinen kolmen kentän golfresort.

La Mangasta löydät kolme upeaa golfkenttää, joiden lisäksi alueella on harjoitteluun sopiva 18-reikäinen Pitch&Putt-kenttä. Laadukkaat lähipelialueet ja driving range täydentävät kokonaisuuden. West Course on monelle kolmesta kentästä mieleenpainuvin, sillä rauhallisen metsäinen ympäristö, korkeuserot ja upeat Par3-väylät tekevät siitä ainutlaatuisen. Tällä kentällä kannattaa vaihtelevan maaston vuoksi harkita golfauton käyttöä.

La Mangan kaksi muuta kenttää eivät kuitenkaan jätä golfaria kylmäksi. North Course on mainio kenttä lomagolfiin: palmut, pehmeästi kumpuileva maasto ja huolella hoidetut greenit ovat todellinen ilo silmälle. Tämä onkin monen harrastajan suosikkikenttä La Mangassa. South Course on puolestaan isännöinyt monia ammattilaiskilpailuja. South on pisin kolmesta kentästä, ja sen lukuisat vesiesteet tuovat haastetta peliin. Maastoltaan tasaisella ja layoutiltaan monipuolisella kentällä hyvän avauspelin toimivuus korostuu.

La Manga South

Murciasta voi seikkailla helposti muihin alueen kaupunkeihin

Murcia on hyvä asemapaikka, josta on helppo lähteä tutkimaan vuokra-autolla lähialuetta, kuten Alicantea tai Andalusian kaupunkeja. Tämä on mainio vaihtoehto etenkin silloin, kun kohteessa lomailee pidempään. Päiväretken voi tehdä vaikkapa Cartagenaan, jonka satama-alueella pääset tunnelmoimaan vilkasta ja aitoa espanjalaista menoa sekä nauttimaan meren antimista.

Liikkuminen alueella on helppoa autolla, sillä yleisesti ottaen liikenne on rauhallista. Oman vuokra-auton lisäksi retkiä lähialueen kaupunkeihin ja kyliin voi tehdä myös julkisilla kulkuneuvoilla. Omasta resortista kannattaa kysellä vinkkejä, mitä nähtävyyksiä ja elämyksiä paikalliset suosittelevat.

Mikäli loman aikoo viettää tiiviisti kaupungin keskusta-alueella, löytyy kaikki tarvittava kävelymatkan päästä. Kaupungista löytyy kuitenkin tarvittaessa paikallisbusseja ja takseja, joilla voi tehdä pidempiä siirtymiä. Golfkentille matka taittuu helpoiten omalla vuokra-autolla.

Murcia City Golf – majoitu kaupungin ytimessä, golfaa eri kentillä

Kaupunki- ja golfloman yhdistäminen on Murciassa helppoa. Alueen monipuolisen kenttävalikoiman ansiosta kaupungin keskustassa majoittuessa on mahdollista valita alueen kentistä omaan pelimakuun sopivat vaihtoehdot. Keskustasta pääsee helposti pelaamaan esimerkiksi La Torrenkin suosimilla yhteistyökentillä El Vallessa ja Hacienda Riquelme Golfissa.

Lisäksi maininnan ansaitsee Murcian läheisyydessä vuoristossa sijaitseva Altorreal Golf, joka on upea 18-reikäinen Dave Thomasin suunnittelema kenttä aivan kaupungin läheisyydessä. Altorreal on tunnettu taidokkaasta vesielementtien käytöstä suunnittelussa, mikä näkyy erityisesti 9. ja 18. väylillä. Kenttää reunustaa lukematon määrä oliivi-, mänty- ja johanneksenleipäpuita, ja se tarjoaa haastetta kaiken tasoisille pelaajille.

Aiemmin tässä artikkelissa esitellyn Alhama Signature golfin lisäksi kaupunkiloman golfkentäksi sopii hyvin aavikkokenttä Desert Springs. Golfklubin Indiana Course on saanut inspiraationsa Arizonan ja Kalifornian kuuluisista aavikkokentistä, ja se on ensimmäinen aavikkokenttä Euroopassa. Kontrasti aavikkomaisen kuivan ympäristön, kaktusten ja kivien sekä hohtavan vihreiden väylien välillä on koettava itse. Desert Springsin resortista löytyy myös korkeatasoista huoneistomajoitusta aavikkomaisemissa.

Mikäli tahdot majoittua Murcian kaupungin keskustassa, suosittu vaihtoehto on lähellä nähtävyyksiä sijaitseva Hotel Rincón de Pepe. Modernit ja valoisat huoneet ovat hyvin varusteltuja, minkä lisäksi hotellilla on oma kahvila ja kaksi ravintolaa.

La Torren huoneistot ovat valoisia ja siistejä.

Helposti saavutettava lomakohde lämmössä

Helpoiten matkustaminen Murciaan onnistuu lentämällä Alicanteen ja jatkamalla lopun matkan maateitse kohteeseen. Alicantesta on noin tunnin matka useimpiin alueen kohteisiin, ja matka taittuu helposti vuokra-autolla tai julkisilla kulkuneuvoilla. Valmiiksi paketoidulla matkalla kuljetuspalvelu sisältyy matkan hintaan.

Murcia on erittäin monipuolinen kohde, josta löytyy laajan kenttä- ja kohdevalikoiman ansiosta taatusti jokaiselle golfarille jotakin. Paras aika matkustaa kohteeseen on lokakuun alkupuolelta huhtikuun loppuun. Jatka siis kotimaan golfkautta auringon alla tai ota keväällä varaslähtö kauteen Espanjan viheriöille – joko mennään?

LONG STAY GOLFLOMA LA TORRE RESORTISSA

 • Reittilennot Helsinki – Alicante – Helsinki
 • Majoitus 28 – 31 vrk La Torre Residences **** kahden makuuhuoneen huoneistoissa kahdelle
 • Siivous kerran viikossa
 • Aamiainen klubitalolla ensimmäisenä aamuna
 • Tervetulodrinkki ja tervetulotilaisuus
 • Tervetulopäivällinen
 • Rajaton Golf neljälle eri kentälle – green feet jäsenhintaan 9 € / kierros, maksetaan paikan päällä (La Torre Golf, El Valle Golf, Alhama Signature, Hacienda Riquelme Golf)
 • Etukäteen tilattuja tiiaikoja, loput varataan paikan päällä
 • Suomalaista peliseuraa ja yhteisöllisyyttä sekä teemailtoja (lisämaksusta)
 • Viikkokilpailut palkintoineen
 • Golfpassin matkanvetäjän matkapalvelut
 • Lentokenttäkuljetukset kohteessa
 • Ajankohta / hinta
 • 27.10. – 27.11.2021 / 2090€ 27.11. – 26.12.2021 / 1870€
 • 24.2. – 24.3.2022 / 1920€

MONIPUOLINEN LA MANGA RESORT

 • Reittilennot Helsinki – Alicante – Helsinki
 • Majoitus 7 vrk Hotel Principe Felipe ***** kahden hengen huoneessa
 • Aamiainen
 • 5 x green fee La Manga kolmelle eri kentälle (Sur, North ja West)
 • Hinta alk. 1360€ / henkilö / huoneessa kahdelle Oman toiveajankohdan mukaisesti.

GOLF & KAUPUNKILOMA MURCIASSA

 • Reittilennot Helsinki – Alicante – Helsinki
 • Majoitus 7 vrk Tryp Rincon de Pepe **** kahden hengen huoneessa
 • Aamiainen
 • 5 x green fee kolmelle eri kentälle (2 x Altoreal, 1 x El Valle, 1 x Riquelme) > Golfauto Altorealissa
 • Hinta alk. 1080€ / henkilö / huoneessa kahdelle Oman toiveajankohdan mukaisesti.

Kaikkiin matkoihin on mahdollista tilata vuokra-auto tai kuljetuspalvelu.

Tiedustelut ja matkavaraukset: www.golfpassi.fi toimisto@golfpassi.fi p. 03 515 1007

Teksti ja kuvat: Golfpassi