Andalusian kiehtovat golfresortit – Almerimar ja Alcaidesa tarjoavat laadukasta golfia ja rentoa lomailua

Andalusia on Euroopan tunnetuin golfkohde. Yli satakaksikymmentä kenttää ja mainio sää kutsuvat suomalaisiakin Etelä-Espanjaan läpi vuoden. Perinteisten golfkohteiden lisäksi Andalusia tarjoaa houkuttelevia resorteja hyvällä hinta-laatusuhteella.

Moni golfari on perustanut Etelä-Espanjaan jopa vakituisen tukikohdan hankkimalla Aurinkorannikolta loma-asunnon. Pidempään golfanneet ja alueella lomailleet ovat päässeet todistamaan Andalucian hurjan kasvun viimeisten vuosikymmenien aikana erityisesti Malagan läheisyydessä.

Andalusia on kuitenkin muutakin kuin klassiset Costa del Solin golfkohteet. Monitahoiselta alueelta löytyy vielä paljon uusia elämyksiä suomalaisgolfarille. Andalusiassa on tarjolla resorteja, jotka tarjoavat kilpailukykyisen vaihtoehdon onnistuneelle golflomalle.

almerimar-fairway

Moderni Almerimar

Andalucia on alueena laajempi kuin moni mieltää. Itsehallintoalue alkaa lännestä Portugalin rajalta ja jatkuu aina Sierra Nevadan itäpuolen aavikoille asti. Andalusian kahdeksasta maakunnasta Almeria on itäisin ja samalla monelle suomalaisgolfarille tuntemattomampi.

Matka Malagan lentokentältä Almerimarin golfresortiin kestää reilu kaksi tuntia, mutta se kannattaa. Siirtymä taittuu kauniissa vaihtelevissa espanjalaismaisemissa osittain merenrantaa pitkin, ja matkalla ohitetaan paikallisia kaupunkeja ja valtavia vihannesviljelmiä.

Perillä odottaa Almerimarin nykyaikainen, turistien ehdoilla rakennettu rannikkokaupunki ja sen golfkeskus. Vain neljä vuotta vanhan Hotel Golf Almerimarin nimeen on liitetty viisi tähteä – eikä suotta. Jo hotellin vieressä sijaitseva 27-reikäinen, Gary Playerin suunnittelema kenttäkokonaisuus nostaa sen hienoksi golfkohteeksi.

”Hotellin palvelut ovat erinomaiset ja tasoa nostaa myös lähialueen monipuolinen tarjonta. Hotellilta on lyhyt kävelymatka yhdelle Manner-Espanjan suurimmista huvivenesatamista, jonka ravintoloista löytyy hyvää ruokaa ja loistavaa fiilistä”, toteaa Tuomas Kiiskinen OnGolfista.

”Jos energiaa riittää, voi rannalle ja rantabulevardille lähteä vaikka juoksulenkille. Ravintoloiden ja baarien lisäksi satama-alueelta löytyy myös hyvä valikoima liikkeitä.”

Mikäli golfista haluaa pitää välipäivän, on retki Granadaan ja UNESCOn maailmanperintökohde Alhambran linnapalatsiin käynnin arvoinen. Lähempää Almerimaria löytyy myös flamingojen luonnonsuojelualue.

Monipuolinen Alcaidesa

Tie Malagasta länteen kohti Gibraltaria on monelle tutumpi. Sata kilometriä moottoritietä menee vauhdilla, kunnes Gibraltarin hallitseva maamerkki kertoo, että olemme lähestymässä yhtä Andalucian hienointa golfkeskittymää.

Alcaidesa on rauhallinen lomakeskus, joka sijaitsee ainutlaatuisessa ympäristössä Costa Del Solin eteläisimmässä kärjessä. Golfkentiltä avautuu upeat maisemat Gibraltarinvuorelle ja aurinkoisimpina päivinä aina Afrikan Atlasvuoristolle saakka.

Golfklubin etuna on kaksi erityyppistä kenttää, Links ja Heathland. Alcaidesan läheisyydestä, vain kymmenen kilometrin päästä löytyvät myös maailmankuulut Valderrama, Sotogrande ja San Roque.  Aktiiviselle golfarille Alcaidesa tarjoaa lomailijalle ns. unlimited golfin eli innokkaimmat voivat halutessaan pelata toisen kierroksen veloituksetta.

Lomailu Alcaidesassa on vaivatonta ja helppoa. Esimeriksi OnGolfin Hotelli Aldiana sijaitsee kymmenen minuutin automatkan päässä golfkentistä ja hotellista on kuljetukset kentälle puolen tunnin välein.

Hotellissa on erinomainen all inclusive -ruokailu, johon kuuluu aamiaisen ja illallisen lisäksi erityisesti golfareille suunnattu myöhäisempi lounas.  Espanjalaisen pienen kylän tyyliin rakennetun Aldianan huoneet ovat viihtyisät ja kodikkaat.

links-2-1

Vaivatonta resortlomailua

Syyt resortlomailun valintaan on helppo listata. Oleminen ja matkustaminen ovat helppoa ja perillä voi keskittyä vain pelaamaan ja nauttimaan. Vuokra-autoa ei välttämättä edes tarvitse eikä aikaa kulu ruuhkissa. Usein kentän ykköstee ja harjoitusalueet löytyvät vain wedgen päästä resortin loma-asunnon ovelta. All inclusive ja unlimited golf –paketit tuovat vaivattomuuden lisäksi usein myös selvää säästöä lomabudjettiin.

Andalusian valtti on sen Välimeren ilmasto. Talvikuukausinakin golfkentät ovat auki ja lomailijat pääsevät nauttimaan hyvistä olosuhteista. On sama, valitseeko kohteeksi läntisen tai itäisen osan Andalusiasta, pääsee Almerimarissa ja Alcaidesassa nauttimaan merimaisemista ja pelaamaan rannan tuntumassa.

Andalusiassa alueen rikas kulttuuri ja historia sekä eteläespanjalainen keittiön maut ja tuoksut tulevat vielä kaupan päälle.

Artikkelissa asiantuntijoina toimivat OnGolfin Tuomas Kiiskinen ja Mari Jokinen.
OnGolf järjestää peli- ja ryhmämatkoja Alcaidesaan ja Almerimariin. Tutustu tarjontaan ja lue lisää kohteista osoitteista
www.ongolf.fi
http://www.ongolf.fi/ryhmamatkat/andalucia-alcaidesa


Almerimar – Rentoa ja stressitöntä lomagolfia

a-hotel-golf-almerimar-5-star

Gary Playerin suunnitteleman Almerimarin kentän ensimmäinen vaihe avattiin vuonna 1976. Laajennus 27-reikäiseksi valmistui kaudella 2005, jonka jälkeen vanha kenttä uudistettiin tämän päivän vaatimuksia vastaavaksi.

Varsin tasaiseen maastoon suunnitellun kentän väylät ovat leveitä ja viheriöt suuria. Haasteita pelaamiselle tuovat kuitenkin lukuisat vesi- ja hiekkaesteet ja liukkaat viheriöt. Runsas kasvillisuus, palmut ja kukkaistutukset antavat ilmettä kentälle, jota voi hyvällä syyllä luonnehtia amerikkalaistyyppiseksi resort-kentäksi.

Kentän eri yhdeksikköjä kutsutaan numeroiden mukaan. Almerimar 1 on alkuperäinen kenttä, Almerimar 2 vanhan kentän väylät 10-18 yhdistettynä uuteen ysiin ja 3-kenttä on puolestaan uusi yhdeksikkö.

Peliviikon aikana kannattaa tutustua myös muihin kenttiin. 20 minuutin bussimatkan päässä oleva Playa Serenan kenttä on saanut mainetta paitsi Espanjan tasaisimpana kenttänä myös huippuluokan klubiravintolastaan. Puolen tunnin päässä sijaitseva La Envia on myös hyvä lisä, jos haluaa vaihtelua pelivalikoimaan. Almerian maakunnassa on yhteensä kymmenisen kenttää, joista kaksi on ainutlaatuisia ns. aavikkokenttää.


Alcaidesa – Kaksi erilaista kenttää takaa pelinautinnon

aldiana_alcaidesa_anlage_300dpi_3000x2000

Alcaidesa Golf Club tarjoaa kaksi tasokasta kenttää, vuonna 1992 avatun Alcaidesa Linksin ja 2007 valmistuneen Heathlandin. Kenttien välissä olevalta hulppealta klubitalolta löytyvät monipuoliset palvelut ja mahtavat meri- ja kenttänäköalat. Myös harjoittelumahdollisuudet ovat erinomaiset: rangella on 72 lyöntipaikkaa, joista puolet katettuja. Oppia voi hakea myös klubin omasta golfakatemiasta.

Peter Allissin ja Clive Clarkin suunnittelema Alcaidesa Links on nimetty links-kentäksi, koska se sijaitsee meren tuntumassa ja tuuli on oleellinen elementti pelissä. Kentällä on korkeuseroja ja muutamat siirtymät ovat pitkiä, mutta pelaamista hahmottamaan helpottavat leveät väylät ja selkeät viheriöt.

Hulppean klubitalon toisella puolella sijaitseva David Thomasin piirtämä Heathland-kenttä puolestaan tarjoaa vaihtelevia maisemia ja vesiesteitä aina merenrannasta jokilaaksoon. Kenttä on kumpuilevampi ja selkeästi isoveljeään pidempi. Koska ollaan edelleen meren läheisyydessä, vaikuttaa tuuli täälläkin mailavalintoihin.

Teksti Tero Parkkinen Kuvat OnGolf