Mustonen karkasi omille teilleen lyöntipelin SM-kisoissa – miehissä tasaisempaa

Toisena kilpailupäivänä haettiin asetelmia kahden viimeisen päivän rutistukseen.

Tahkon Golfseuraa edustava Henni Mustonen (-1) oli päivän nimi Master Golfissa pelattavissa lyöntipelin SM-kilpailuissa. Mustonen pelasi toisen kierroksen kaksi alle parin, ja hänellä on reilu seitsemän lyönnin kaula toista sijaa jakaviin pelaajiin.

Miesten puolella sen sijaan on huomattavasti tasaisempaa. Kärkipaikalla on kahden kierroksen jälkeen tasatuloksessa -5 Tapiola Golfin Santeri Lehesmaa ja Kymen Golfin Elias Haavisto.

Mustonen oli todella tyytyväinen omaan esitykseensä loistavaan kuntoon viritetyllä Master-kentällä.

”Tänään oli leppoisampaa peliä. Lauleskelinkin kesken kierroksen, kun peli sujui sen verran hyvin. Birdietkin upposivat tänään kivasti, ja mukaan mahtui yksi eaglekin”, Mustonen kertoi kierroksensa kulusta.

Mustosen päivään mahtui myös hieman haasteita, mutta ne eivät kokonaisuutta heikentäneet.

”Oli kyllä sairaan kuuma. Takaysillä huomasi, että energiat alkoivat loppua. Siellä tuli pari söpsölyöntiä, joista tuli sitten bogit, mutta ei se haitannut. Kentällä oli positiivinen ja rento meininki.”

Seitsemän lyönnin etumatka on iso, mutta toisaalta kilpailua on vielä puolet jäljellä, joten toista sijaa jakavilla Emilia TorvisellaHelmiina RutasellaErika Danielssonilla ja Adeliina Virtasella (+6) on vielä aikaa kiriä Mustosen etumatka kiinni.

Naisten kilpailussa cut-raja oli +13.

Miesten puolella kärkipaikkaa jakavat Santeri Lehesmaa ja Elias Haavisto eivät esittäneet mitään supersuorituksia torstain aikana, mutta Lehesmaan 72 lyönnin ja Haaviston 73 lyönnin kierrokset riittivät pitämään kaksikon kärkipaikalla päivän loppuun asti.

Lehesmaan kierros oli varsin kaksijakoinen: ensimmäiset 9 reikää menivät kolme alle parin, kun taas viimeiset 9 reikää kaksi yli. Hän aloitti kierroksensa 8. reiältä.

”Alku oli hyvää peliä. Puolesta välistä eteenpäin ei ollut kyllä enää yhtään hyvää vetoa. Jouduin pelastelemaan sieltä sun täältä sekä greenin ympäristössä, että avausten jälkeen. Mutta tässä on vielä paljon golfia jäljellä”, Lehesmaa totesi.

Peräkkäisissä ryhmissä pelanneilla Lehesmaalla ja Haavistolla oli samantyyliset kierrokset, sillä Haavistokin harmitteli kankeasti sujunutta jälkimmäistä puoliskoaan.

”Kentän 18. reiältä alkoi huono jakso, siinä tuli kolme bogia neljään reikään. Sen takia tulos on, mikä se on. Mutta ei tässä olla mitään hävitty, kaksi päivää on vielä jäljellä. Voi tapahtua vielä mitä vaan”, Haavisto summasi ajatuksensa.

Kärkikaksikon takana kolmantena on Antti-Jussi Lintunen. Hän on tilanteessa -4. Henri Satama ja Tuomas Nukari (-3) lähtevät jaetulta neljänneltä sijalta kolmanteen kilpailupäivään.

Miesten kilpailun cut-rajaksi muodostui lopulta +6.

Perjantaina oman SM-kilpailunsa aloittavat myös E-Tourin pelaajat.

Linkki tuloksiin: https://golf.fi/kilpagolf/kilpailukalenteri/#/competition/2593920/leaderboard/2555363

Suomen Golfliitto on suomalaisten golfseurojen kattojärjestö ja lajin keskeinen toimija Suomessa. Golfliitto on yksi maan suurimmista lajiliitoista lähes 150 000 pelaajallaan. Jäsenseuroja on 132. Olemme kaikille avoin ja vetovoimainen yhteisö, joka lisää hyvinvointia ja naururyppyjä elämään.

Tiedote: Suomen Golfliitto

Kuvassa Santeri Mustonen