Tammer-Golfille uusi paikka – Ilonen Designin tähtäimessä huippukenttä

55 vuoden jälkeen Tammer-Golf joutuu muuttamaan pois Ruotulasta uuden Alasjärven kaupunginosan ja raitiotien tieltä. Tammer-Golfin kentälle on suunniteltu uutta sijaintia Pohjois-Tampereelle. 

Kentän suunnittelusta aiesopimuksen tehneen Ilonen Designin, Tammer-Golfin ja myös Tampereen kaupungin visiot maailmanluokan kentän toteuttamisesta ovat hyvin samankaltaiset. Tämä tarjoaa erinomaisen lähtökohdan korkeatasoisen kentän toteutukselle.

Nurmi-Sorilan alue on pääasiassa kauniisti kumpuilevaa peltomaata, jonne ilmettä antavat monimuotoiset pienet kallioiset metsäsaarekkeet. Alustavan maa-alueen koko on huippuluokan kentälle ja laadukkaille harjoitusalueille riittävän suuri (n. 80 hehtaaria). Paras vaihtoehto kolmesta mahdollisesta sijoittuu melko keskelle aluetta Kaitavedentien länsipuolelle. 

Alue on rakentamaton ja kaupunki omistaa siitä suuren osan. Lisämausteen hankkeeseen tuo ympärivuotisen asumisen ja golfkentän saumaton yhdistäminen uudeksi haluttavaksi asuinalueeksi.

Tammer-Golfin uuden kenttähankkeen alustava kustannusarvio on kaiken kaikkiaan kymmenen miljoonaa euroa. Kuusi miljoonaa euroa on varattu väylille, jonka lisäksi rakennuksiin, ja muuhun infrastruktuuriin kuluu noin neljä miljoonaa euroa.

Ilonen Designin ja Tammer-Golfin yhteistyö on jatkunut jo muutaman vuoden ennen kaupungin lopullista päätöstä. Ilonen Design on ollut tekemässä myös kaupungin toimeksiannosta kattavia esiselvityksiä Nurmi-Sorilan alueen sopivuudesta golfkentän rakentamiseen.

Teksti: Toimitus