Kehittyvä Hirsala

Kirkkonummen helmi Hirsala Golf on kehittänyt palvelujaan vauhdilla viime vuosina, ja tahti jatkuu entistä kovempana.

2000-luvun puolivälissä valmistunut Hirsala on kuulunut alusta lähtien maamme ykköskenttien joukkoon. Pohjoisirlantilaisen David Jonesin suunnittelema kenttä oli valmistumisen jälkeen hyvin haastavan kentän maineessa varsinkin raffiensa takia, sillä ensimmäisinä vuosina pallon käytännössä hukkasi, jos lyönti ei pysynyt väylällä. Nykyisin pelaamista on helpotettu reuna-alueita puhdistamalla, eikä palloja tarvitse olla säkillistä mukana, vaikka haluaisi ottaa vähän riskejäkin pelitaktiikassaan. Kentän maineeseen aina kuulunut huippukunto on sen sijaan säilynyt vuosien saatossa, ja kehittynyt jopa entistä parempaan suuntaan.

”Kenttätiimimme on Suomen kokeneimpia ja ammattitaitoisimpia, ja tekee loistavaa työtä sen eteen, että kenttä on aina erinomaisessa kunnossa läpi kauden”, Hirsala Golf:n toimitusjohtaja Jussi Kuusela toteaa.

”Nyt olemme saaneet avuksi vielä robotiikkaa, joka pitää huolen tasalaatuisista viheriöiden ympäryksistä jokaisen griinimme ympärillä pelaajiemme iloksi”, Kuusela hehkuttaa.

Ykköstason ravintoloitsijat

Viime lokakuussa Hirsala Golf sai uudet ravintoloitsijat. Heli ja Teijo Lepola ovat golfareille tuttuja Tapiola Golfista, jossa heidän tinkimätön työnsä sai vuonna 2019 ansaitsemansa tunnustuksen: yhdessä Nordcenterin kanssa Tapiolan ravintola Vista valittiin jaetulle ykkössijalle Suomen paras golfravintola -kategoriassa. Ravintola Hirsala Verde palvelee kattavalla tarjonnallaan asiakkaita klo 9–20.

Ravintola Hirsala Verde

Palveluja ympäri vuoden

Hirsala on mainio paikka myös vaikkapa kokoustamiseen. Laadukas klubitalo VIP-saunoineen keskellä kaunista maisemaa soveltuu erinomaisesti inspiroivaan yhdessäoloon. Palvelukonseptia täydentää viime talvena talon alakertaan avattu Minni & Roope Golf Schoolin harjoittelutila, jossa on muun muassa Trackman-simulaattori, kaksi harjoittelulyöntipaikkaa, puttiviheriö ja hierontatuoli.

Hirsala Golfin klubitaloa voi hyödyntää yksityistilaisuuksissa myös ei-golfaavat ihmiset. VIP-saunoissa mahtuu nautiskelemaan tunnelmasta jopa 24 ihmistä.

”Klubitalon tasokkaat ja tilavat tilat on saatu erinomaiseen käyttöön sisäharjoittelun myötä. Myös yläkerran kabinettihuoneen ja VIP-saunojen suosio nousee jatkuvasti, kun yritykset ja seurueet haluavat omassa rauhassa kokoustaa, syödä, saunoa ja vaikkapa jakaa palkintoja privaatisti”, valaisee Kuusela.

Kirkkonummen ensimmäiset padel-kentät ja Geometric Golf

Hirsalassa avattiin paikkakunnan ensimmäiset padel-kentät kesäkuussa. Luonto- ja Klubi-nimiset kentät sijaitsevat väylän 18 ja parkkipaikan välissä, klubin välittömässä läheisyydessä, ja ne ovat saaneet hienon vastaanoton.

”Padelia on toivottu Hirsalaan jo pidempään, ja nyt kun kentät on saatu valmiiksi, on mahdollista järjestää yksittäisten padelvuorojen lisäksi esimerkiksi turnauksia ja golf+padel -yhdistelmäkilpailuja. Erityisesti yrityksille padel tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden kutsua tapahtumaansa myös ei-golfareita nauttimaan liikunnan ilosta luonnon rauhaan”, Jussi Kuusela avaa.

Geometric Golf
Geometric Golf

Viime kesänä Hirsalan tarjontakokonaisuus laajeni maailman ensimmäisellä Geometric Golf -palvelulla. Hohtokeilaukseenkin verrattu konsepti sijaitsee uudistuvalla rangella, ja sitä pääsee kokeilemaan myös sellaiset ihmiset, jotka eivät pelaa golfia. Tarkkuutta ja pituuskontrollia vaativaa peliä voi soveltaa yksilöiden ja joukkueiden paremmuutta ratkottaessa, ja se soveltuu mainiosti myös illanistujaisiin aktiviteetiksi.

Rangen ja lähipelialueen uudistus

Hirsalan harjoittelualueet kokevat mittavan parannuksen, ja luvassa on yksi maamme parhaista treenikokonaisuuksista. Rangen pintaa on nostettu useita metrejä, jotta lyöntien laskeutuminen on paremmin havaittavissa. Rangelle valmistuu myös kohdeviheriöt tarkkuusharjoittelun edistämiseksi.

Lähipelialueella harjoitusviheriön koko tuplaantuu, ja uutuutena Hirsalaan on rakennettu myös chippiviheriö, joka mahdollistaa lähestymislyöntien harjoittelun useiden kymmenien metrien päästä. Hiekkaestelyöntejä pääsee jatkossa treenaamaan myös paremmissa olosuhteissa uudistettavassa harjoitusbunkkerissa.

Harjoitusalueiden on tarkoitus valmistua heinäkuun aikana.

Ympäristöarvot keskiössä

Hirsala Golf oli Suomen ensimmäinen kansainvälisen GEO-ympäristösertifikaatin saanut kenttä. Hirsala sertifioitiin 2010, ja sertifikaatti on uusittu jo kolmesti. Ympäristöarvot näkyvät myös kentän hoidossa. Hirsala on maamme ensimmäinen kenttä, jossa otettiin laajemmin käyttöön robottileikkurit. Viime kaudella niitä oli testikäytössä neljä, ja tänä vuonna leikkureita on jo noin 20 kappaletta. Menettelyllä saadaan laskettua leikkurikohtaista hiilijalanjälkeä yli 90 prosenttia, ja viheriöiden laatutasoa saadaan nostettua entisestään.

Taktikoimalla tulosta

Haastavuudessa Hirsala on säilyttänyt paikkansa maamme ykköskenttien joukossa. Mutta se ei enää tarkoita sitä, että siellä pelatakseen tarvitsee olla kokenut golfari, sillä mailavalinnoilla ja järkevällä pelitaktiikalla Hirsalassa voi pärjätä mainiosti myös korkeammalla tasoituksella. Sen minkä kokemattomampi pelaaja häviää lyöntien pituuksissa ja laadussa, hän voi voittaa valitsemalla maltillisemman mailan ja ottamalla vähemmän riskiä. Rohkeilla yrityksillä pääsee usein etsimään palloa metsästä, sillä väylät ovat monesti melko kapeita. Tämä ei kuitenkaan vaikuta nykyään kentän rullaavuuteen, sillä Hirsalan pelin sujuvuutta on parannettu mm.  tiiboksimuutoksilla ja -suosituksilla, sekä asentamalla valtaosaan väylien varsista punaiset paalut estealueen merkiksi. Näin ollen esimerkiksi epäonnistunut avaus ei tarkoita enää uusia palloja tiiboksista, vaan peli jatkuu nopeammin esteen luota. 

Uusittu lähipelialue

Lue lisää: hirsalagolf.fi

Kuvat: Mikko Kempas & Hirsala