Klassikkomallien comeback – Putterit 2016

Useat putterivalmistajat ovat turvautuneet tällä kaudella klassikkomallien uudelleen julkaisuihin. Tuttuihin suosikkimalleihin on tuotu uutta teknologiaa ja materiaaleja sekä säädettävyyttä.

Kauden 2016 uusiin puttereihin on haettu entistä parempaa tuntumaa osumaan ja pallon parasta pyörimisliikettä erilaisilla lavan inserteillä. Näiden lisäksi säädettävyys ja personointi yleistyvät vähitellen myös puttereissa.

Huomattavaa on myös erilaisten putterigrippien yleistyminen. Kotimaan golfliikkeissä on jo nyt tarjolla laaja valikoima erimallisia ja kokoisia grippejä. Erityisesti paksut gripit ovat lisänneet suosiotaan.  Uusia puttereita ja erikokoisia grippejä kannattaa kokeilla rohkeasti, koska sitä kautta voi löytyä sopiva yhdistelmä puttipelin parantamiseksi.

Teksti: Olli-Pekka Nissinen   Kuvat: Maahantuojat

1

Titleist Scotty Cameron Select Newport

Scotty Cameronin klassiset putterit Select-mallistossa ovat saaneet uuden stailauksen ja multimateriaalirakenteen. Ammattilaistenkin suosima Newport säilyttää suosionsa edelleen. Select-malleissa on upotettu lyöntipinta ja sen alla erityinen pehmentävä kerros. Lavan materiaalina on käytetty nyt 303-terästä. Tavoitteena on entistä parempi osumatuntuma.
SH. 439 €

2

Odyssey Works Tank Cruiser

Tank-mallin tunnistaa helposti kahdesta suuresta painotetusta suuntaussiivekkeestä lavan takana. Lavan väritys ja siivekkeet helpottavat erityisesti mailan suuntausta. Supersuosittu mallet-mallinen lapa on saanut uuden Fusion RX -insertin. Se on itse asiassa vanha suosittu White Hot -insertti, jonka päälle on lisätty ohuen ohut metalliverkotus. Rakenteen tavoitteena on poistaa pallon liukuminen ja tuottaa puhdas pyörimisliike.
SH. 319 €

3

Wilson Staff Windy City – Women

Staff Windy City on naisille suunniteltu klassinen putterimalli. Mailan painotus on suunniteltu kevyeksi ja erityisesti naisille sopivaksi. Mailan lyöntipinta on jyrsitty, jotta osuma on mahdollisimman tarkka ja tuntuma hyvä. Mustan ja sitruunan värinen viimeistely antaa mailalle arvokkaan ja näyttävän ilmeen. Wilsonin puttereissa on erinomainen hinta-laatusuhde.
SH. 120 €

4

Ping Vault Anser 2

Pingillä on traditiona, että jokaista tour-voittoa juhlistetaan tekemällä kullattu versio voittajan putterista. Nuo putterit säilytetään kassaholvissa (englanniksi vault).  Tämän tradition kunniaksi on nyt lanseerattu neljän eri lapamallin Vault-sarja. Mailat ovat saatavilla tummalla Slate tai vaalealla Platinum -viimeistelyllä. Nyt julkaistut mallit ovat kaikkein suosituimpia Pingin pitkän historian varrelta. Vault-sarjan mailat on viimeistelty myös Pingin True Roll -teknologialla.
SH. 349 € / säädettävällä varrella 379 €

5

Ping Candence TR Ketsch

Ping on tunnettu erityisesti puttereista. Kehitystyötä tehdään jatkuvasti ja uusia ideoita pelaajien eduksi syntyykin paljon. Candence TR -sarjan mailoihin on valittavissa kaksi eri painoista inserttiä. Normaalipainoinen sininen insertti toimii nopealla ja keskinopealla rytmillä puttaaville. Painavampi musta insertti on taas tarkoitettu hitaalla rytmillä puttaaville. Uudessa Ketsch-mallissa on myös vaihdettava pohjalevy, minkä avulla lavan painoa voi muuntaa.
SH. 319 € / säädettävällä varrella 349 €

6

Taylor Made OS Spider

Tällä kaudella Taylor Madella isompi on parempi. Tutuista menestysmalleista on lanseerattu Over size -mallisto. Suurempi pää tuo puttiin vakautta ja mailan suuntaus helpottuu. Lavassa on syväurainen Milled 6061 Aluminium -insertti. Tavoitteena on optimaalinen osuma, pallon pyörimisliike ja osuman ääni.
SH. 249 €