Sami Kuronen – Golf koukutti suositun juontajan

Golfin ja Sami Kurosen pitkäaikainen suhde elää uutta kevättä. Lajista on tullut jälleen entistä tärkeämpi osa Kurosen elämää. Suosittu radio- ja tv-juontaja on jäänyt nyt golfiin pahasti koukkuun.

Sami Kuronen on tuttu näky Tapiola Golfin terassilla, josta on tullut suosittu kohtaamispaikka pääkaupunkiseudun golfareille. Tapiolasta Kuronen on löytänyt myös itselleen uuden kotiklubin, jossa hän viihtyy myös ennen ja jälkeen kierroksen. 

”Tapiolan klubirakennus on mieletön ja kenttä todella kiva. Tykkään pelata paljon myös ysejä, joten tänne on helppo tulla vaikka ennen työpäivää.”

Alkukesästä Kuronen on päässyt pelaamaan mukavasti ja mies myöntää, että hän taas uutta intoa täynnä. Yhä useampi päivitys Kurosen yli 50 000 Instagram-seuraajalle tulee nykyään golfkentältä.

Golfkenttä on Kuroselle ennen kaikkea mukava kohtaamispaikka. Suosittu radioääni viihtyy siellä niin ystävien kuin aivan uusien tuttavuuksien seurassa.

”Golf on kiva tapa viihtyä ja nollata pää työasioista. Ja kun et tiedä ketä muita pelaajia lähtöön tulee, tässä on suuri riski tutustua uusiin ihmisiin”, naurahtaa Kuronen.

Vaikka pelikaverit ovat usein tuntemattomia, murtuu jää nopeasti, koska pelin ja golfin voi aina nostaa puheenaiheeksi.

Haluaa kehittyä pelaajana

Golf on Kuroselle ensisijaisesti sosiaalinen tapahtuma ja mukavaa liikuntaa, mutta tavoitteena on oppia ja kehittyä koko ajan. Alkuvuosien kova hinku pudottaa tasoitusta joka kierroksella on kuitenkin poissa. 

Green cardin Kuronen suoritti viitisentoista vuotta sitten, kun Auran aalloilla Turussa työskennellyt radiotoimittaja halusi murtaa myyttejä ja päätti tehdä ohjelmasarjan golfista.  Samalla hän jäi itsekin ensimmäistä kertaa kunnolla lajin lumoihin.

”Alussa pelasin tosi paljon, mutta sitten kierrosmäärät hieman hiipuivat.” Kuten niin monella muullakin, lasten syntymä vähensi harrastuksiin käytettävää aikaa.

Yhdeksän vuotta sitten tyttären syntymän jälkeen kierroksia tuli parhaimmillaankin vain muutama kesän aikana.  Kolme-neljä vuotta sitten Kuronen koki uuden herätyksen, kunnes tenniskyynärpää pilasi kesän 2017 pelit. 

Kausi 2018 on alkanut aivan uudenlaisella innolla. Käsi on kunnossa ja hinku kentälle kova.

Kuronen suhtautuu golfiin nöyrästi, ja haluaa opiskella lajia lisää.

”Omaan peliin kaipaan ennen kaikkea lisää tasaisuutta. Välillä pelaan loistavia väyliä, kunnes tulee palautus maan pinnalle”, tasoituksella 22 kenttiä kiertävä Kuronen pohtii.

”Uskon, että kun saa kierrosmäärät nousemaan noin kolmeenkymmeneen, on lajissa mahdollista myös kehittyä.”

Golfkentällä toinen viihdealan ammattilainen Mika Hämäläinen tutustutti Kurosen golf pro Nino Di Lucaan ja Finnish Touria kiertävään Sami Laattalaan.

Kuronen kertoo, että hän on saanut uutta intoa peliinsä pelaamalla itseään selvästi parempien kanssa. Kokemusta hän suosittelee muillekin harrastajille. Jos vain mahdollisuus aukeaa, kannattaa lähteä hyvien pelaajien mukaan kierrokselle.

”Samin ja Ninon kanssa on todella hienoa pelata, koska siinä oppii koko ajan. Kierrosten aikana he ovat myös antaneet hyviä vinkkjeä. Olenkin sanonut heille, että minua saa ja pitää neuvoa.”

Uutta ilmettä peliin tuli myös nykyaikaisilla välineillä. Vanhat mailat kaipasivat päivittämistä ja niin Di Luca fittasi Kuroselle uudet Cobran mailat Golf Balancessa lyöntistudiossa.

Nino Di Luca fittasi Sami Kuroselle Cobran mailat Golf Balancen lyöntistudiossa. Golf Balancen Hannu Suomalainen on tyytyväinen, kun asiakkaan peli paranevat uusien sopivien välineiden avulla

”Syrjähyppyjä televisioon”

 Neljä kautta pyörinyt, koko ajan isoja katsojalukuja keräävä Tempetation Island tv-sarja on tehnyt Sami Kurosesta juontajana entistä näkyvämmän. Vaikka televisio on nostanut miehen suosion uudelle tasolle, on radio hänen omien sanojensa mukaan edelleen ”koti”. 

Vuodesta 2012 Kuronen on työskennellyt Radio Suomipopissa ja sitä ennen hänen ääni tuli tutuksia kuultiin Radio Aallossa. Pitkä radioura alkoi jo nuorena paikallisradioissa.

Televisiossa hänet nähdään myös kesällä kuvattavassa Toisenlaiset teiniäidit -sarjassa.

”Syksyllä tulee täyteen jo 29 vuotta radiohommia, ja nautin työstä edelleen. Välillä on kuitenkin kiva tehdä syrjähyppyjä television puolelle.”

Golf on selvästi hyvässä nosteessa viihdemaailmassa, ja artistit ja viihdealan ammattilaiset pelaavat entistä enemmän. Fore Fashion Tour on suosittu laulajien keskuudessa eikä golfin pelaamista tarvitse piilotella. 

Kurosen mukaan golf on Radio Suomipopilla usein päivän puheenaihe kahvipöydässä, ja pelikavereita löytyy paljon omalta työpaikalta. 

”Juha Perälän ja Jaajo Linnonmaan kanssa on kiva lähteä pelaamaan koska saadaan aina tasaisia vääntöjä golfkentällä.”

Tässä ryhmässä tuskin joutuu pelaamaan kovin pitkään ilman juttuseuraa. 

Tapiola Golfin keskeinen sijainti helpottaa päivän aikataulujen suunnittelua.