Golfkausi on jo täällä – Kenttiä auki säävarauksella

Innokkaimmat golfarit pääsivät tänäkin vuonna sanomaan, että golfkausi avattiin jo maaliskuun puolella. Pääkaupunkiseudulla mm. Peuramaa ja Vihti päästivät pelaajat viheriöilleen aurinkoisen pääsiäisen jälkeen. Myös Hanko Golf ja Bjärkas Golf toivottavat golfarit tervetulleiksi.

Golfareiden pitkä odotus palkittiin pääsiäisen jälkeen, kun lämmennyt sää sulatti lunta vauhdilla. Moni Etelä-Suomen kenttä virittelee parhaillaan paikkojaan niin, että golfkauden 2016 ensimmäiset pelaajat voidaan vastaanottaa.

Espoon kentistä Tapiola Golf on ilmoittanut, että viheriöt yritetään saada pelikuntoon näinä päivinä ja kenttä avataankin tänään klo 11, mikäli sää vain sallii.

Kun muut suunnittelevat avaamista, Vihdissä kisataan jo huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna. Kentällä pelataan perinteiseen tapaan Vihti Ski & Golf Suomen mestaruuskilpailu.

Innokkaimpien pitää olla kuitenkin hereillä. Aikaisten kevätviikonloppujen vapaat ajat menevät nopeasti ja loppuviikosta starttiajat ovat jo kiven alla.

Ennen klubille suuntaamista on syytä varmistaa kentän tilanne joko nettisivuilta tai caddiemasterilta. Yksi päivä tai yö voi muuttaa tilannetta paljon – kumpaankin suuntaan.

Yhä useampi klubi tai sen kenttämestari onneksi informoi hyvin nettisivuilla kentän talvehtimiseen liittyvistä faktoista. Esimerkiksi Vuosaari Golf kertoi tiistaina 29.3. hyvin perustellusti, mitkä syyt vaikuttavat kentän avaamiseen.

”Vuosaaressa tammikuun rajut pakkaset tulivat lähes lumettomaan maahan, jonka takia kenttä on roudassa erittäin syvälle. Viimepäivien lämpimät säät ovat sulattaneet kenttää varsin hyvin, mutta toistaiseksi vasta pintakerros on kuitenkin sulanut. Kenttä on toistaiseksi erittäin märkä, kun vesi ei pääse valumaan läpi jäisestä maaperästä. Kenttä avataan, kunhan maaperä on riittävän kuiva/routa on sulanut. Kenttä on muuten talvehtinut erittäin hyvin tänä vuonna. Jään sekä kasvitautien aiheuttamia vaurioita kentällä ei ole ja kevään pelit voidaan aloittaa varsin hyväkuntoiselle kentälle.”

Lue lisää perusteluja: www.vuosaarigolf.fi

TEKSTI Tero Parkkinen

KUVA Sami Välikangas