Fore! Fashion Tour 2020

Tänä kesänä kahdeksatta kertaa järjestetty FORE! Fashion -kiertue keräsi jälleen satoja osallistujia neljään eri tapahtumaan. Poikkeusolot eivät vaikuttaneet merkittävästi iloisten ja rentojen päivien sisältöön, mutta turvaväleistä ja hygieniasta toki huolehdittiin ohjeistusten mukaisesti. Ensikertalaisia oli jälleen ilahduttavasti kaikissa tapahtumissa mukana, ja tätä kautta useat ihmiset koukuttuivat korona-ajan voittajalajiin.

Under Armour Invitational, Kurk Golf

Kauden ensimmäinen tapahtuma pidettiin 26. kesäkuuta Kurk Golfissa. Aurinko porotti pilvettömältä taivaalta, ja Kurkin rentoutta korostava ilmapiiri yhdistettyinä sääolosuhteisiin sai useat ryhmät pelaamaan hyvinkin vähissä vaatteissa. Artisti Mikael Gabrielin joukkue riisui paidat heti kättelyssä, ja kisan jälkeen Miklu kertoi saaneensa useita kommentteja tavallisuudesta poikkeavasta peliasusta.

– Ilmeisesti naiset ainakin diggasi, koska paidattomuus tuntui somessa saaneen monen harkitsemaan bägin kaivamista varastosta, Miklu naureskeli.

Pari kesää sitten golfille sydämensä menettänyt artisti ja näyttelijä Reino Nordin oli pelannut Kurkin kisaan mennessä jo yli sata kierrosta tänä vuonna.

– Nyt kun ei ole päässyt keikoille, niin on ollut tosi hyvin aikaa pelata.

Tasoituksensa singlen puolelle takonut Nordin pelannee tällä kaudella lähemmäs 200 kierrosta.

Yksi Kurkin tapahtuman erikoiskisoista oli väylällä viisi. Reilu satametrinen par-kolmonen lyötiin laiturilta, ja jos joku ryhmästä sai pallon greenille, sai joukkue merkata birdien, mikäli joku joukkueen pelaajista kävi uimassa. Tällä säännöllä moni ryhmä kirjautti korttiin yhden alle tältä väylältä.

Cross Sportswear Invitational, Ringside Golf

Kauden toinen kisa pelattiin jo useana kesänä mukana olleessa Ringside Golfissa 18. elokuuta. Olosuhteet olivat upeat. Aurinko paistoi, tuulta ei ollut nimeksikään, ja kenttä oli superkunnossa edeltävän viikonlopun mestiksien jälkeen. Greenien nopeus pisti monen mukana olleen kovankin pelaajan miettimään putteja tosissaan, ja ensikertalaiset saivat heti kosketuksen lajista huippupuitteissa.

Ringsidessa oli mukana jälleen Janneniskan erikoiskisa, jossa yksi joukkueen pelaaja nostettiin yli kymmenen metrin korkeuteen heittämään tikkaa. Korkeus ei tuntunut heittäjiä haittaavan, sillä usealla joukkueella tulokseksi tuli yli 40, ja voittoon vaadittiin täysosuma eli viisi kymppiä.

Tag Heuer Invitational, St. Laurence Golf

Lohjan St. Laurence Golf oli FORE! Fashion -kalenterissa mukana ensimmäistä kertaa. Kisa pelattiin elokuun 28. päivä Pyhä Lauri -kentällä, ja tulostaso oli päätä huimaava. Tasoituksellisena lyöntipelinä mitellyn kisan vei nimiinsä Hanko Sushin joukkue, jonka nettotulos oli hurja 40.

”Pyhis” oli loistavassa kunnossa huolimatta siitä, että monen muun kentän tavoin käyttö on ollut huomattavasti viime vuotta vilkkaampaa.

”Kierrosmäärät ovat kasvaneet viime vuodesta yli 28 prosenttia meidän kummallakin isolla kentällä. Ja par3-harjoitusradalla ollaan menty jo ohi koko viime kauden kierrosmääristä”, kommentoi St. Laurence Golfin toimitusjohtaja Mecki Kåhre.

Makia Invitational, Hirsala Golf

Kausi huipentui jälleen loistokuntoisella Hirsalan kentällä syyskuun neljäntenä päivänä pelattuun kisaan. Mukana oli yli sata iloisella mielellä varustettua golfaria, joista ilahduttavan moni oli mukana ensimmäistä kertaa.

“Tämä on juuri sitä, mitä me näillä tapahtumilla haluammekin saavuttaa. Uusia ihmisiä lajin pariin”, kommentoi FORE!:n kustantaja Jerker Krook.

Erikoisväyliä oli useita, ja kahdella niistä osallistujia haastoi lajin entiset ammattilaiset. Suomen menestynein pituuslyöjä Janos Uotila otti kisaajista mittaa väylällä 15 avauksien pituudessa. Tosin Janos antoi hieman tasoitusta lyöden mailan lapa käännettynä niin, että lavan kärki osoitti alaspäin. Aika moni jäi silti kakkoseksi.

Väylällä 14 oli Beat The Pro -haaste, jossa Kim Wiik toimi haastettavana. Suurin osa ei onnistunut Kimiä peittoamaan, mutta muutamia palkintopallopötköjä Kimin kassista lähti haastajien matkaan.

Päivän kuvatuin kohde oli Koffin panimohevoset Gunnar ja Fredrik, jotka hoitivat leiviskänsä ajureidensa Violan ja Samin kanssa tutun rauhallisesti.

Kokonaiset kuvagalleriat kisoista löydät täältä:

Tag Heuer Invitational: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=foremagazine&set=a.10158411702503847

Under Armour invitational: https://www.facebook.com/pg/foremagazine/photos/?tab=album&album_id=10158242682203847

Cross Sportswear Invitational: https://www.facebook.com/pg/foremagazine/photos/?tab=album&album_id=10158387986248847

Makia Invitational: https://www.facebook.com/media/set?vanity=foremagazine&set=a.10158429497958847