Top 5 pelikaverit

FORE! listasi erilaiset pelikaverityypit. Tunnistatko tyypit?

Top 5 PARHAAT pelikaverit

1. Tilannetajuinen

Tilannetajuinen pelikaveri on se tyyppi klubilta, joka on jo omana itsenään hauskaa seuraa, mutta osaa myös muovautua erilaisiin tilanteisiin. Jos muilla ryhmässä on isot rahapelit tai tärkeät hetket kierroksesta käynnissä, hän osaa kunnioittaa tilannetta. Toisaalta oikean paikan tullen hän heittää uskomattoman hyvää huumoria ja on keskusteluvalmis. Tilannetajuinen pelikaveri saa yleensä myös hyvää kohtelua ja kunnioitusta muilta pelikavereilta.

2. Nopea

Tarkoitan tällä sitä pelikaveria, joka ei hoputa muita, mutta omalla esimerkillään pitää hyvää tahtia yllä. Ei ota omaa peliään niin vakavasti, että hävinneen avauksen jälkeen lähtee etsintöjen jälkeen lyömään uutta palloa tiiboksista. Se tyyppi, joka pelaa pallonsa pois ensimmäisen putin jälkeen ja osaa sijoittua kentällä nopeudesta huolimatta muita kunnioittaen.

3. Suvaitsevainen

Välillä ryhmään osuu tupakoitsija, välillä puhelias pölpöttäjä tai itseään kehnompi pelaaja. Suvaitsevainen pelikaveri osaa suhtautua vaihteleviin pelikavereihin normina, joka kuuluu golfiin. Kaikkien ihmisten kanssa ei tarvitse ruveta sydänystäväksi, mutta yhteisestä golfkierroksesta voi aina oppia jotain uutta elämästä. Suvaitsevainen pelikaveri yleensä pääsee hyviin keskusteluihin erinäisten ihmisten kanssa.

4. Huumorintajuinen

Se kaveri, joka pystyy omalla olemuksellaan nostamaan muidenkin fiiliksen korkealle, vaikka pelit eivät kulkisi. Osaa heittää oikeat lauseet ja kuittailut oikeisiin kohtiin sekä pääsee huumorillaan samalla aaltopituudelle muiden ryhmässä olevien kanssa.

5. Tarkkaavainen – hyvällä tavalla

Tiedättekö sen tyypin, joka selostaa peliä ja muistaa aina huudahtaa pallon menneen outiin tai veteen? Kaikkien on aina hyvä huomioida pelikaverin pallot ja käydä etsimässä niitä. Tarkkaavainen pelikaveri osaa kertoa sinulle (jos et itse tiedä), mihin pallo meni tai mistä sitä kannattaa etsiä. Ei kuitenkaan selostaen tarkalleen varsinkaan huonoja lyöntejä, jotka itsekin näkee menevän puskaan.


Top 5 ÄRSYTTÄVIMMÄT pelikaverit

1. Hitaat pelaajat

Hitaat pelaajat ovat golfin pahin syöpä. Tietynlainen hitaus sallittakoon rutiineissa tai kävelyvauhdissa, jos polvi ei kanna. Turha jaarittelu ja tilannetajuttomuus voivat kuitenkin viedä fiiliksen kyseisessä ja takana olevassa ryhmässä. Kärryt jäävät aina väärälle puolelle greeniä, mailavalintaa vaihdellaan monia kertoja, vaikka sillä ei ole pelin tason kannalta mitään merkittävää vaikutusta. Hidas pelaaja on omistavinaan koko kentän, koska on suorittanut pelimaksunsa. Todellisuudessa äärimmäiseen hitauteen syyllistyvät pelaajat maksettaisiin vaikka pois kentältä muiden pelaajien toimesta, jos se olisi mahdollista.

2. Välinespeksaajat

Se kaveri, joka tulee heti ykköstiillä ja tutkii bägisi läpikotaisin ja alkaa kertoa mitä erinäisempiä ufojuttuja mailoistasi ja niiden varsista. “Tämä grafalloy hyberyber tuo aika matalaa lentokaarta, pitäisköhän sun hommata tällainen fujikura megaslaisser, joka tuo tätä ja tuota peliisi.” Kaverihan ei välttämättä itse osaa edes käytännössä pelata, mutta välinepuoli on varmasti hallussa ja bägin sisältö kiiltää.

3. Tuomari

Haluaisit pelata vain omaksi iloksi ja potkia palloa väylällä. Dropata minne ikinä lystää ja antaa putteja itsellesi. EI! Ryhmässäsi on se seuratuomarikurssin reputtanut talonyhtiökyylä, jonka elämäntehtävä on pitää huolta, että jokaista sääntöä noudatetaan. Hän juoksee myös tiille ensin oman tuplaboginsa jälkeen kertoen sinun tehneen juuri triplan, kun bunkkerissa mailasi osui hiekkaan. Hän ei koskaan ole nauttinut lajista, vaan päätynyt sen pariin vain omaa tyhjyydentunnetta täyttääkseen.

4. Valmentaja

Ryhmääsi saapuu tyyppi itseäsi reilusti huonommalla tasoituksella. Hän on kuitenkin muistanut katsoa Ben Hoganin vinkit YouTubesta. Jo ensimmäisten lyöntien jälkeen hän aloittaa niistä kertomisen ja uskoo raamatullisesti saamaansa oppiin. Hän muistaa myös alkaa neuvoa sinua jokaisen huonon lyönnin jälkeen: ”Katos nyt, meni oikealle, kun et tee power movea oikein. Sun pitää opetella oikean kyynärpään sivuvapautus niin homma alkaa toimia ja saat 30 metriä lisämittaa.” Niinpä – mene valmentamaan sinne rangelle tai kehitä vaikka oma peli ensin kuntoon!

5. Luulotautinen selittelijä

Ykköstiillä alkaa tarinat rullata. ”Olen pelannut täällä monta kertaa alle parin, paras kierros -4. Tasoitus on 6, koska polvi leikattiin kuusi vuotta sitten ja vaimo nalkuttaa niin keskittyminen häiriintyy.” Draivit kantaa silti edelleen 310 metriä ilman myötätuulta ja rautaseiskalla voi lyödä 200 metristä. Jatkuvasti kaverin hyvätkin lyönnit jäävät greenistä 20 metriä lyhyeksi, kun oma näkemys pelitasosta on melko luulotautista. Jokaisen lyönnin jälkeen löytyy kuitenkin selitys: ”Vastatuuli tarttui palloon, joka on osittain selkeästi haljennut.”

Teksti NIKKE TYRY  Kuva MIKKO KEMPAS