Speedgolf SM-sprint perjantaina Salossa – VIP-sarja tuo lisäväriä

VIP-sarjassa mielenkiintoisia nimiä viihdealan huipulta – mm. Tuukka Ritokoski, Juha Perälä, Aleksi Mäkelä. Yle tuo kisan suorana kotisohvillekin.

Golfliitto järjestää Speedgolf SM-sprint -kilpailun Salo Golfissa perjantaina 1. heinäkuuta. Golf ottaa osaa monilajitapahtuma SM-viikkoon toista kertaa, lajina on jälleen speedgolf lyhyen radan sprinttiversiona. Luvassa on siis taatusti kaikkien aikojen nopeinta golfia Suomessa.

Speedgolf Sprintissä ideana on pelata 3 reikää mahdollisimman nopeasti, minkä jälkeen aikaan lisätään jokaisesta käytetystä lyönnistä 10 sekuntia. Loppusijoitus muodostuu yhteisajan perusteella. Nopeatempoisessa formaatissa erot pysyvät suhteellisen pieninä ja lajissa lähes kaikki on mahdollista. Kisa-areenana toimivat Salo Golfin väylät 10, 8 ja 9 tässä järjestyksessä pelattuna.

SM-kisan yhteydessä oman lisävärin tapahtumaan ja yleisölle tuo uusi VIP-sprint, jossa julkisuudesta tunnetut henkilöt kisaavat joukkueena klo 13 alkaen. Parin lopputulokseksi muodostuu heidän yhteenlaskettu aikansa. Mukana on viisi paria, eli 10 pelaajaa: radiojuontaja Tuukka Ritokoski, tubettaja Mikael Sundberg, ohjaaja Aleksi Mäkelä, kapellimestari Riku Niemi, radiojuontaja Juha Perälä, kesähittikuningas Max Poster eli nykyinen Golfliiton myynti- ja markkinointipäällikkö Kimmo Rantamäki sekä urheilun parista tutut ruutukasvot Iiro Harjula ja Ville Klinga.Kirittäjinä vipeillä ovat lisäksi miesten maajoukkueen pelaajat Saku Halonen ja Elias Haavisto, jotka jatkavat amatöörien EM-joukkuekisoihin lauantaina.

Kaikki tunnustautuvat innoikkaiksi golfareiksi, mutta perjantai on käytännössä jokaiselle ensimmäinen speedgolf-debyytti. Ensimmäisenä mukaan ilmoittautunut Ritokoski lähtee luonnollisesti tavoittelemaan menestystä, ja saikin neuvoja ja oppia speedgolfin eliittiin kuuluvalta Mikko Rantaselta.

”Oli nastaa! Käytiin pari väylää kokeilemassa Mikon kanssa, ja sainkin hyviä vinkkejä mentorilta. Yllättävintä oli, että tulostakin syntyi vaikka vauhti kasvoi – ainakin näin lyhyellä matkalla”, Ritokoski summasi.

Varsinaisessa SM-kilpailu aloitetaan karsinnalla klo 10, josta nopeimmat jatkavat klo 14 alkavaan finaaliin sekä miehissä että naisissa. Miesten sarjan ennakkosuosikkina lähtee sprintin puolustava mestari Mikko Rantanen, joka kuuluu maailman parhaimpiin speedgolfareihin. Rantasella on vyöllään myös MM-kulta vuodelta 2018.

Salon Golfin väyliä halkovat ojat tuovat mahdollisuuksia oikoa, ja strategiaa onkin hiottu harjoituskierroksella pari viikkoa sitten.

”Juoksumatka on noin kilometri, ja aikaa menee parhailla reilu viisi minuuttia – jos golf menee nappiin niin jopa viiden minuutin alitus on mahdollinen. Pelaan yhdellä mailalla, todennäköisimmin rauta 6 tai 7. Tosi haastava ennustaa miten tulee käymään koska yhdellä mailalla pelaaminen 90% maksimisykkeellä on todella arvaamatonta”, Rantanen kertoo.

Rantanen kantaa ennakkosuosikin paineita niskassaan, mutta uskoo tason olevan erittäin kova ja nopea.

”Veikkaan, että kisasta todella tiukkaa ja viimeisen reiän sisään tai ohi mennyt 10 sekunnin arvoinen putti tulee ratkaisemaan kisan.”

Yleisö on tervetullut Salo Golfiin katsomaan ja kannustamaan! Karsinta alkaa klo 10, VIP-sprint klo 13 ja finaali klo 14. Jos ei pääse paikan päälle, niin live-tunnelmiin pääsee mukaan sekä Yle Areenassa että TV2 puolella.

Yle Areena klo 9.55 karsinta, klo 12.55 VIP-sprint ja 13.55 finaali

TV2 13.30-15 VIP-sprint ja finaali

Lähtölista M/N https://golf.fi/kilpagolf/kilpailukalenteri/#/competition/3489806/teetimes

Lähtölista VIP https://golf.fi/kilpagolf/kilpailukalenteri/#/competition/3489806/teetimes/2627512

Tulokset https://golf.fi/kilpagolf/kilpailukalenteri/#/competition/3489806/info

Tiedote: Suomen Golfliitto